hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2022. június 24. péntek   06:16
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Évszázados múlt, intenzív jelen – holland kultúra Magyarországon


  A következő három évben Budapest – Hollandia kiemelt kulturális partnereként – a korábbiaknál is több holland kulturális esemény befogadója lesz. A színes palettán sorban érkeznek majd az programok a klasszikus képzőművészettől a kortárs irodalomig, a kerékpáros kultúrától a világszínvonalú popzenéig vagy a jazzig. A folyamatosan frissülő információkat a dutchculture.hu oldalon követhetik az érdeklődők.
  
  A nemzetközi gyermekvonat akciótól, a még mindig tartó Bosch kiállításon át az Irodalom éjszakája, vagy a Holland Nemzeti Balett Junior Társulatának bemutatójáig számos holland kötődésű kulturális esemény mutatkozott be a közelmúltban Budapesten, a holland-magyar kulturális együttműködés keretében. Az elkövetkező években pedig a Holland Nagyskövetség szándéka szerint még több ilyen programra számíthatunk. „Hollandia és Magyarország közötti kulturális együttműködés több évszázados múltra tekint vissza, amely most még intenzívebbé vált” - mondja Désirée Bonis holland nagykövet asszony. “Hollandia a befogadást, a nyitottságot és az innovációt támogatja, programjainkban ezeket az értékeket lehet majd felfedezni” – tette hozzá a nagykövet asszony. Désirée Bonis elmondta, hogy a sorozat egyik legfontosabb állomása a még egy hónapig látható Bosch kiállítás. „Ez a legnagyobb Bosch kiállítás, ami valaha volt Közép-Európában, kihagyhatatlan élmény” – tette hozzá a nagykövet, aki kiemelte továbbá, hogy a magyar fesztiválokkal kooperálva olyan kortárs művészekről is kiderül, hogy hollandok, akikről ez nem volt egyértelmű, ilyen például a jelenleg a világ DJ-ranglista második helyezettje, Martin Garrix vagy a szintén a világ élbolyához tartozó Tiësto.
  
  A gazdag programsorozatban az elkövetkezőkben, pontosan június 26-án lesz Jozef Van Wissem holland minimalista zeneszerző lemezbemutatója. A művész elnyerte a Cannes-i Filmzene-díjat a - Jim Jarmusch által rendezett - Halhatatlan szeretők című filmért a Cannes-i Filmfesztiválon. Az elektronikus tánczene kimagasló előadóival is büszkélkedhet Hollandia. Franky Rizardo, Martin Garrix, Moksi, Reinier Zonneveld, Yellow Claw ezúttal a Balaton Sound sztárfellépői lesznek. Augusztus elején jelentkezik a Great Yonder, egy mesebeli helyszínen, Bedepusztán zajló rendezvény, ahol a művészek szabadon alkothatnak és ahol a vendégek élvezhetik a természetet és inspiráló előadók felolvasásait. Azt követően jön majd a Building Bridge Festival, megnézhetjük Hans van der Meer fotográfus kiállítását, lesz holland jazz hétvége és holland írók is bemutatkoznak majd Európai Elsőkönyvesek Fesztiválján a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretében, hogy csak a 2022-es évből néhányat említsük.
  
  A három éven át tartó grandiózus sorozat összes állomásáról folyamatosan szerezhetünk információt egyrészt Instagramon, ehhez érdemes követni a @dutchculture_hu profilt. Emellett természetesen elérhető a www.dutchculture.hu weboldal mely egy helyen mutatja be, milyen izgalmas programokat rejt a holland nagykövetség „dutchculture_hu” sorozata.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
A BFZ 2024–25-ös évada
Kétszázadik mesterkurzusát tartja meg szombaton a Fesztivál Akadémia Budapest
Rómában és Amszterdamban lép fel Kelemen Barnabás a világ legpatinásabb zenei intézményeiben
Felolvasás és kiállításmegnyitó a Cervantes Intézetben - A nők és a diplomácia
XXIV. Nemzetközi Tervezőgrafikai Biennálé A Képzőn
Legendás fellépők és izgalmas zenei felfedezések – idén is vár a Budapest Ritmo
Sci-fi világot teremtenek fényszobrász alkotások Budapesten
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 wintersun    rock napja    dream theater    the lightning thief    darkane    liszt    stargarden    nagy jános trio    frogshow    panopticon    grave    shinedown    space battleship yamato    einherjer    erik sumo band    balaton sound    pigs might fly    drawing    pancser police    ingested    the black box revelation    limbless    the exploited    the clash    symphorce  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!