hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2022. május 31. kedd   08:46
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Five Finger Death Punch + Hollywood Undead
2022. július 7, Budapest Sportaréna



  Nagyon hosszú idő telt el, míg minden csillag együtt állt ahhoz, hogy az USA egyik legjobban futó metal csapata, a Five Finger Death Punch Magyarországta is elérhessen, A banda alapítója ráadásul magyar származású, így nem csoda, ha a hazai közönség már hosszú idő óta „hazavárta” Báthory Zoliékat. 2020-ban végül megtörtént a csoda és nem is kérdés, hogy a Five Finger Death Punch őrületes hangulatú, érzelmes bulit adott a Sportarénában, ráadásul nem is akárkivel, hanem a Megadeth társaságában. A jég tehát megtört, innentől már talán könnyebb lesz egy újrázást összehozni.
  
  Ebbe persze Covid bácsinak is volt egy kis beleszólása, de 2022-ben végre ismét visszatérhet hozzánk a Five Finger Death Punch, folytatni azt, amit 2020-ban elkezdtek. A csapat vadiúj albuma, az Afterlife is már itt van a kanyarban, de csak a júliusi koncert után, augusztus 19-én kerül megjelenésre. Az FFDP önmagában is rendkívül erős koncertbanda, de ezúttal a Hollywood Undead-del együtt jönnek, akik szintén nagyon jól tudják milyen egy igazi rockparty.
  
  A Five Finger Death Punch-ot 2005-ben alapította meg Ivan Moody énekes, Báthory Zoltán ritmusgitáros, Caleb Bingham szólógitáros, Matt Snell basszer és Jeremy Spencer dobos. A szólógitáros poszt végül Jason Hook 2009-es csatlakozásával szilárdult meg.
  A csapat első albuma, a 2007-es The Way Of The Fist már markánsan hordozta azokat a stílusjegyeket, amitől a csapat ismertté vált. Vagyis azokat a jellegzetes, amerikai modern metalos kemény riffeket, hörgős és dallamos ének kombinációkat, emlékezetes gitárszólókat, valamint olyan dalokat, amelyek még pont nem voltak túl kemények ahhoz, hogy tengerentúli rádiós megjelenést is kaphassanak. Mindez azt eredményezte, hogy már a debütalbum is több, mint 500.000 példányban ment el, 2011-ben be is aranyozódott.
  
  A 2009-es War Is The Answer ezt a vonalat vitte tovább, még markánsabb dalokkal, még jobb produkciós munkával. Ez a korong már a Billboard lista 7-ik helyére is feltornászta magát, így nyilvánvalóvá vált, hogy a Five Finger Death Punch-nak lehetősége van olyan népszerűségre szert tennie, ami metal zenekaroknak csak rendkívül ritkán adatik meg.
  A rákövetkező American Capitalist lemez már Chris Kael basszusgitárossal készült és a Billboard lista harmadik pozíciójában kezdett, több mint 90.000 eladott példánnyal már az első héten. Ezek a kiváló listás pozíciók azért is figyelemre méltóak, mert a Five Finger Death Punch nem adott le a keménységből és a metalosságból a kereskedelmi sikerek érdekében, vagyis mindez a keményzene diadala is.
  
  
  A csapat szekere nagyon futott, egyre komolyabb turnékat tudtak bonyolítani, ötletekből pedig nem fogytak ki. A The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell egyenesen dupla album lett, sikereiket pedig a rá következő Got Your Six, And Justice For None és F8 albumokkal is tudták tartani. A két alaptag, Moody és Báthory körül azonban volt némi cserélődés, ugyanis mostanra már Andy James játszik szólógitárosként és Charlie Engen dobosként a csapatban. Maga Moody is nehéz időszakon ment keresztül, sokszor úgy tűnt, önpusztító életmódja miatt képtelen megfelelni frontemberi kötelezettségeinek. Mostanra azonban úgy tűnik, Moody észbe kapott és visszább vett, így a csapat jövője ismét biztosnak tűnik.
  Mindezt bizonyították a 2020-as koncerten, ami egy különleges pillanat volt mind a magyar közönség, mind a zenekar (és különösen Báthory) számára. Idén ezt a pillanatot ismételhetik meg, július 5-én ugyanis ismét a Budapest Sportaréna színpadán üdvözölhetjük az egyik legfontosabb jelenkori amerikai metal csapatot. Előzenekarként pedig a Hollywood Undead robbantja be a bulit.
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 frames    lorax    kamikaze scotsmen    fassang lászló    the dead lay waiting    survivors zero    bálint bence    alexandra    kézdy luca    stonelight    port noir    rosie huntington-whiteley    the hives    álomháború    master boot record    nuclear blast    skyclad    lyuhász lyácint    jetsam    kalála    limp bizkit    aetherius obscuritas    máté bence    maeotis    pitt  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!