hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
magazin [program]  2022. május 26. csütörtök   06:29
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Szent Efrém férfikar jubileumi gála, a sztárvendég: Victor Solomon


  A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon 300 fellépővel énekel majd együtt a 20 éves együttes Magyarország legnépszerűbb vokális együttesét 20 évvel ezelőtt indította útjára, a Liszt- Díjas és Érdemes Művész, Bubnó Tamás. A sokszorosan díjazott Szent Efrém Férfikar két évtizedes pályafutása alatt sikerrel koncertezett a világ négy különböző kontinensén, több mint 30 országban. 2022. június 11-én, szombaton 20 órakor a 20 éves jubileum egy valódi, nagyszabású kórusgála a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon! 
  
  Az együttes együtt lép fel azokkal a kórusokkal, melyekkel az elmúlt években meghatározó művészi együttműködést alakítottak ki, mindezt a szimfonikus zenekari kíséret és a különleges látvány elemek még színesebbé, és ünnepibbé varázsolják. A koncert a kora középkortól a gospelen át, a modern slágerekig ívelő, és kizárólag erre az alkalomra írt feldolgozásokkal teli szédületes zenei utazásnak készül. 300 énekes fog együtt ünnepelni a kiváló énekegyüttessel. A 2021-es The Voice mágikus hangú gospel énekes finalistája, Victor Solomon érkezik Amerikából a Szent Efrém férfikarral közösen ünnepelni.
  
  2022. június 11-én 20 órakor (esőnap: június 12.) nagyszabású gálakoncerttel ünnepli fennállásának 20 éves évfordulóját a Szent Efrém Férfikar a Margitszigeti Szabadtéri színpadon. A koncerten megszólal a Trónok harca és a Shakespeare korabeli Greensleeves dallamból komponált szimfonikus zenekari mű, a Swing à la Djangoval közösen adja elő a Szent Efrém Férfikar a népszerű Mozart: Török induló feldolgozást, amibe a ’90-es évek török pop koronázatlan királyának, Tarkannak két slágerét is elrejtették. Victor Solomonnal megidézik az észak-amerikai gospel-kultúrát: az As I Went Down kezdetű amerikai népdaltól az énekes saját szerzeményein át Leonard Cohen Hallelujah-jáig terjed a közös számok listája. Sőt, a kiváló énekest nem csak vokálisan, hanem zenekarrá alakulva is kísérni fogja a Szent Efrém Férfikar. Természetesen a Férfikar elmúlt 20 évének legfontosabb és legsikeresebb darabjai, így Bartók Béla Négy régi magyar népdalfeldolgozása, Bubnó Tamás karácsonyi kántáló-csokra és a Cherez pole című ukrán Mária-ének is elhangzik. A gálakoncert végén pedig több mint 300 fellépő fogja közösen énekelni a Heaven for Everyone című késői Queen dalt.
  
  Fellép a Lautitia Kóruscsalád, a Budapesti Énekes Iskola, a várpalotai Szent János Iskola Cantate Kórusa és a Pueri Castelli Gyerekkórus, a Gödöllői Premontrei Schola, a Gráf Zsuzsanna vezette Angelica leánykar, a Heuréka Pop Orchestra és a Swing à la Django.
  
  
  
  „A jubiláló Szent Efrém Férfikar legnagyobb durranása 2022-ben a Margitszigeti nagy gála lesz. Erre készülnek immár egész évben, hogy örömet és élményt nyújtsanak, valamint az éneklés varázslatával egyre több embert hódítsanak meg. A küldetésük a zene és az ének, az éter és szellem emberi testben és hangban beteljesülő csodája!” - nyilatkozta Bán Tedóra a Margitszigeti Szabadtéri Színház művészeti vezetője.
  A Magyar Örökség és Budapest Márka díjjal kitüntetett 20 éves Szent Efrém Férfikar névadójáról, Szír Szent Efrémről (306-373) – akit már kortársai a Szentlélek hárfája megtisztelő címmel illettek – feljegyezték, hogy énekei, himnuszai sok embert vezettek vissza az „igaz útra”. A Szent Efrém Férfikar missziójának tekinti a kultúrák közötti párbeszéd kialakítását, így egyfajta béketeremtő szerepük van a Kelet és a Nyugat között, ugyanakkor nagy hangsúlyt helyeznek az európai kortárs zene új kompozícióinak megszólaltatására és a magyar férfikari hagyomány (Liszt, Bartók, Kodály) ápolására is.
  
  Jegyek és bérletek kaphatók



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 pay my milk    john mayall    zsákbamacska    doro pesch    papa roach    fekete kovács kornél    fit fat    a pap - háború a vámpírok ellen    karma to burn    antropofagus    szupercsapat    hungarica    inferia    fading circles    live evil    liszt    lowbau    könyvtár    saint vitus    tokody ilona    steve carell    nirvana    the last stand    recoil    devilfire  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!