hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2022. március 28. hétfő   06:33
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Ministry + 69 Eyes: novemberben Budapesten
2021. november 21., hétfő 18:30h, Budapest, Barba Negra



  November 21-én érkezik Budapestre a Ministry lemezbemutató turnéja. A több mint 40 éve indult amerikai industrial metal zenekar egy hasonlóan tekintélyes múltra visszatekintő pályatársát, a finn 69 Eyes-t hívta el a Barba Negrában tartandó koncertre.
  
  A több mint 40 éve alapított Ministry mind a mai napig Al Jourgensen elsőszámú zenei projektje. Synth-pop csapatként indultak, ám az évek múlásával nyersebb és karakteresebb hangzás felé mozdultak el, a Twitch (1986), a The Land of Rape and Honey (1988) és a The Mind Is A Terrible Thing To Taste (1989) lemezek pedig az industrial műfaj alapdarabjaivá váltak. Az 1992-es Psalm 69: The Way to Succeed and The Way to Suck Eggs már a Grammy jelölést és a széleskörű ismertséget is meghozta a Ministry-nek.
  
  A zenekart meghatározó alapító-énekes, Al Jourgensen mindig is küldetéssel, mondanivalóval töltötte fel a dalait. Időről időre artikulálta a jogegyenlőségért, és amerikai alapjogok helyreállításáért folytatott küzdelmét, agresszív gitárriffek és harsány dalok formájában leplezve le az elnyomást és tetten érve a becstelen politikusokat.
  
  Az új, Moral Hyghiene című lemezt Al házi stúdiójában, Michael Rozon hangmérnök és Al barátnője, Liz Walton társaságában írta. A dalok sorra veszik korunk aktuális kihívásait, a koronavírus járványtól a klímaváltozáson át az álhírek és összeesküvés-elméletek okozta leépülésig. “Az egyetlen előnye annak, hogy ha az ember egy évre kivonja magát a társasági életből, hogy így igazán rákényszerülünk arra, hogy leüljünk, és végiggondoljuk a dolgainkat – mondta el Jourgensen. – Számomra az derült ki, hogy elkerülhetetlenül változnak az idők, és az elmúlt időszak egyben figyelmeztetés is volt. Biztos, hogy a társadalomnak meg kell változnia az elmúlt pár évtizedes működéséhez képest. Ronald Reagan elnöksége (a ’80-as évek) óta egyre közelebb kerültünk ahhoz a hithez, hogy a kapzsiság jó dolog. A társadalom sötét irányba sodródik, és annak a téves elképzelésnek a következményeit szenvedjük, miszerint itt minden saját magunkról szól, más emberekkel nem kell foglalkozni. Gondoskodom magamról, mindenki más pedig bekaphatja. Minden korábbinál nagyobb szükségünk van egyfajta morális, erkölcsi megtisztulásra, higiéniára (Moral Hygiene). Erről kapta címét a lemez, ehhez kell visszatérnünk annak érdekében, hogy emberként tudjuk létezni ezen a bolygón.”
  Az új album hangulata Jourgensen szerint pozitívabb a korábbiaknál. “Úgy látom, hogy a dolgok változnak; az emberek kezdenek átlátni a szitán és lassan visszatalálnak egy működőképes társadalmi illemhez. Akár azt is megtehetnénk, hogy egyszerűen csak kedvesek vagyunk a többi emberhez, és cserébe ők is hozzánk. Sosem gondoltam volna, hogy a Ministry egyszer a tradicionális értékek hirdetője lesz, de ez a jelen lázadása, így ez történik.” A dalokban több vendég, köztük Jello Biafra és Billy Morrison (Billy Idol/Royal Machines) is szerepel; utóbbi a Search And Destroy klipjében is feltűnik.
  
  
  
  
  
  Az európai turnén Jourgensen mellett egy igen erős hangszeres részleg áll majd színpadra a Ministry tagjaként: Cesar Soto és Monte Pittman (Prong, Madonna) gitárosok, Paul D´Amour (Tool) – basszusgitáros, Roy Mayorga (Stone Sour, Soulfly) dobos és John Bechdel billentyűs. A turnén szerepel a The 69 Eyes is, amely 1989-ben alakult, és azóta hosszú utat járt be, de mind a mai napig a goth’n’roll műfaj legnagyobb képviselőjének számít. A zenekar az ezredforduló idején több platinalemezt is kiadott, köztük a Blessed Be és a Paris Kills albumokat. Finnországban számos slágerlistás első helyezést gyűjtöttek be, és a 2000-es évek goth hype-ja alatt világszerte ismertté váltak. Az ezt követő években inkább a sleaze rock irányba mozdultak el. A csapat legutóbbi lemeze a 2019-es West End, de az idei év híre, hogy leszerződtek az Atomic Fire kiadóhoz, így hamarosan új dalok érkezésére is készülhetünk.
  
  
  
  A novemberi estére szóló, kedvezményes early bird és elővételes jegyek már kaphatók!
  
  A CONCERTO Music bemutatja: MINISTRY MORAL HYGIENE EUROPE 2022, Special Guest: THE 69 EYES
  2022. november 21., hétfő 18:30
  Budapest, Barba Negra
  Ministry, The 69 Eyes koncertek + vendég
  Belépő: early bird jegyek 10.900 Ft (limitált), normál elővételben 12.900 Ft, a koncert napján: 13.900 Ft. Balkon jegy: 14.900 (limitált)
  
  
  Jegyek:



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 the offspring    x-men: first class    il parto delle nuvole pesanti    szakonyi balázs    turisas    mózes réka    ego-project    the burning aces    chimaira    ill nino    mena suvari    amoral    fishing on orfű    leaves eyes    dew-scented    enter shikari    onerepublic    ironman 2    snow white and the huntsman    flotsam    kataklysm    jude law    tompos kátya    69 eyes    reggae  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!