hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
hírek   2022. február 16. szerda   07:31
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Új Ghost Toast dal a közelgő Shade Without Color lemezről


  Március 3-án jelenik meg a kísérletezős, instrumentális progresszív rock zenekar, a Ghost Toast ötödik nagylemeze, a Shade Without Color, a finn Inverse Records-nál. A harmadik single, a Leaders már elérhető a streaming szolgáltatóknál, illetve a Bandcamp-en és a Youtube-on.
  
  
  A lemezről:
  A Shade Without Color a 2020-ban megjelent Shape Without Form albumunk folytatása. A dalok nagyja egy időben íródott, és eleve külön-külön megjelenő „duplalemeznek” szántuk. Mindkét lemezcím T. S. Eliot The Hollow Men című verséből származik, és mindkét lemez főként az üresség témájával foglalkozik. Persze csak amennyire egy alapvetően instrumentális anyag erre képes.
  
  Nem is a kiüresedett állapot képezi elsősorban a lemez mögötti gondolatok alapját, hanem az ahhoz vezető tényezők, mint például a személyes sorsok, tragédiák, gyengeségek; az autoritás témaköre; a technológia egyre személytelenebbé válása; a politika; az egymástól elidegenedő emberek; a fenyegetettség érzet.
  
  Ez az üresség uniformizál, feloldja az egyént, hasonlóan kiábrándulttá és reményvesztetté teszi az embert.
  
  Mindkét lemezre a téma illusztrációjaként tekintünk, ezért is használunk most is filmidézeteket, interjú-, illetve beszédrészleteket, verseket. A saját gondolataink és érzéseink ott vannak ezekben és persze a zenében elrejtve. Igyekeztünk ugyanakkor ezt az elég komor témát több helyen feloldani, hiszen nem gondoljuk azt, hogy az emberi sorsok nagy általánosságban reménytelenek lennének, vagy, hogy ne lenne ki-, illetve visszaút. A komorabb részekben fel-felbukkannak reménytelibb momentumok, a szépnek és lágynak szánt témákban pedig itt-itt disszonancia jelzi, hogy ez egy folyamatos küzdelem.
  
  A dalokról emiatt nem szeretnénk részletekbe menően írni, egy-egy azokhoz passzoló, vagy éppen az adott dalban felbukkanó idézet szerintünk elegendő arra, hogy hangulatot csináljon és támpontot adjon ahhoz, miért gondoljuk a koncepcióba illőnek az adott tételt.
  
  Ez az első albumunk, amely Cserős Zoltán dobossal készült.
  
  A Leaders-ről:
  A Leadersben lévő szövegbetét Frank Herbert-től igen fontos gondolat számunkra. Mindenki fog találni tetszőleges alanyt a benne rejlő állításokra. Zeneileg a Leaders felvonultatja a Ghost Toast zenéjében rejlő főbb elemeket, van benne szépen építkező, finom elektronikával fűszerezett nyugodtabb rész, ami fokozatosan engedi szabadjára az energiákat.
  
  Ezzel már három tétel, vagyis a dalok egyharmada ismertté vált a közelgő lemezről, akinek eddig tetszett, amit mutattunk, az szerintünk nem fog március 3-án sem csalódni, sőt számíthat még bőven érdekességekre.
  
  Rengeteg mindent beleraktunk ebbe a lemezbe magunkból. A zene nyelvén kifejezhető érzések mellett konkrét gondolatokat is, még ha azokat mások szavaival mondatjuk is ki. Aki szeret a különböző hangulatok széles skáláján ingadozni és közben el-elgondolkodni a hallható szövegek miértjén, illetve a koncepción, vagy csak úgy álmodozni és kikapcsolni, hagyni, hogy a zene elsodorja, annak a legnagyobb szeretettel ajánljuk.
  
  ´Vezetők. Igen. Azok. Kérdés van?´- Ghost Toast
  
  ´A vezetők hibáit felerősítik az őket kérdés nélkül követők. A karizmatikus vezetők hajlamosak követőbázist, hatalmi struktúrákat kiépíteni, amelyeket a korrupcióra kapható emberek hajlamosak átvenni. Nem hiszem, hogy a régi mondás helyes, miszerint a hatalom tesz korrupttá, az abszolút hatalom pedig abszolút korruptá. Szerintem a hatalom vonzza a korrumpálhatókat.´ - Frank Herbert
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Együtt érkezik a Dürer-be a Hatebreed és a Crowbar
Megjelent Bognár Szilvia - Király Nóra - Kovács Zoltán: Parallel című albuma
Einstürzende Neubauten alien pop music az Akváriumban
Rifflord: Dél-Dakota metal titánjai visszatérnek
A Paraline új videoklippel tiszteleg Kurt Cobain előtt: „One Shot, One Kill”
2024. tavaszán: The Devil Wears Prada európai turné
Nu-metal invázió: a Profiler, The Gloom In The Corner és Vended koncertezik Európában
Az Early November kiadta a “The Fool” című dalát, a soron következő albumuk előtt
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 vida rock band    olimpia    liszt    nyócker    trident    felföldi péter    equilibrium    nervosa    tommy lee jones    possessed    dave gahan    villámtolvaj    over my dawn    vágtató csodaszarvas    the killers    hó márton és a jégkorszak    puss in boots    the last stand    mick jagger    social free face    adam young    palya bea    anthrax    laibach    bikelinefest  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!