hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
kultúra [színház]  2022. február 8. kedd   06:46
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Egy hónap múlva Ma este felnövünk ősbemutató a Centrál színházban
London után másodikként a világon Budapesten - Kirsty Patrick Ward rendezésében

  A Centrál Színház repertoárjának levehetetlen darabja a Ma este megbukunk. Egy hónap múlva, március 5-én lesz a nagy sikerű komédia alkotócsapatának legújabb darabja, a Ma este felnövünk hazai ősbemutatója.
  A Mischief Theatre ellenállhatatlanul mulatságos műve replika előadásában kerül a nézők elé. Kirsty Patrick Ward rendezésében a Ma este megbukunk csapata - Ágoston Kati, Mészáros András, Rada Bálint és Schmied Zoltán újrázik -, Földes Eszterrel, Trokán Nórával és Fehér Tiborral kiegészülve. Adott egy általános iskola osztály - csupa bumfordi, kibírhatatlan és imádnivaló kölyök - az ő felnőtté válásukat követjük végig. A Ma este felnövünk azért is különleges, mert a színészek ugyanazt a szerepet eljászhatják kisgyerekként, kamaszként és harmincas felnőttként.
  
  A londoni bemutató után másodikként a világon a budapesti Centrál Színházban lesz látható a legendás Mischief Company legújabb produkciója, a Ma este felnövünk. Az ellenállhatatlanul mulatságos replika előadás egy osztály történetét meséli el, az általános iskola kezdetétől egy érettségi találkozóig. Henry Lewis, Jonathan Sayer és Henry Shields szerzők abszurdnak tűnő, mégis valós életszituációkat, beszélgetéseket gyűjtöttek össze, ezek ihlették a darab hol röhejes, hol megható jeleneteit, és természetesen a legnagyobb csattanókat is. A szórakozás garantált, hiszen bármilyen jól alakítjuk a flegma kamasz vagy a kiégett felnőtt szerepét, legbelül azért örökre gyerekek maradunk.
  „Hihetetlenül izgalmas a történetünket egy másik nyelven elmesélve hallani és újragondolni a karaktereket egy teljesen új szereposztással. Kiválónak tartom a magyar színészgárdát! Ez az első alkalom, hogy más nyelven rendezek, de a humor és az érzelmek valóban univerzálisak, így az átmenet kevésbé volt ijesztő. A csodálatos Baráthy György - aki zseniálisan fordította le a darabot - a tolmácsom a próbákon, a jelenléte óriási segítség!” – mondta a rendező. Kirsty Patrick Ward 2015-ben végezte el a londoni Nemzeti Színházi Stúdiójának rendezői kurzusát. 2014-ben rendezett CHEF című előadása hangos sikerrel debütált az Edinburgh-i Fesztiválon. Többször dolgozott a Shakespeare’s Globe Theatre-ben. Nemrég írta és rendezte első rövidfilmjét, a Kite Strings-t.
  
  A Mischief Theatre egy londoni színművészetis osztályból alakult, egy maréknyi zseniálisan tehetséges növendék együtt maradt, és a siker nem sokáig váratott magára: első egészestés darabjuk, a Ma este megbukunk (The Play That Goes Wrong) 2014 óta fut a londoni Duchess Theatre-ben. A darabot azóta több mint harminc országban mutatták be. A budapesti előadás alig egy évvel az ősbemutató után történt, az volt a bohózat első replika előadása. A Mischief fiatal színészei nemzetközileg ismert sztárok lettek, darabjaikat párhuzamosan három színházban is látni a Westenden, miközben a BBC ONE-on saját tévésorozatot készíthetnek, The Goes Wrong Show címen, és immár évről-évre ők csinálhatják a csatorna szilveszteri műsorát.
  A Ma este felnövünk írásakor a cél egy olyan előadás volt, ami magán viseli a társulat kézjegyét (comedia d’ell arte alapú fergeteges bohózat) ugyanakkor egy kicsit más is: kidolgozottabb szerepek, komolyabb pillanatok és rengeteg szív.
  
  Ma este felnövünk hazai ősbemutatóján Ágoston Katit, Földes Esztert, Trokán Nórát, Fehér Tibort, Mészáros Andrást, Rada Bálintot és Schmied Zoltánt láthatják a színpadon.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Játékszín Podcasting - Menopauza és ami mögötte van!
A Thália Színház a 2024/2025-ös évadban közönségkedvenc előadásokkal készül
Hiánypótló ritkaságok és műfajteremtő zenészek a negyedik Liszt Ünnep első programjai közt
Ötödik alkalommal rendezik meg Budapesten a Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyt
Kuriózumok a Főapátsági orgonahangverseny-sorozaton Pannonhalmán a Bazilika800 emlékévben
Mi komolyan vesszük a könnyűzenét is - Áprilisban jazzel folytatódik a Semmi komoly, ősztől pedig új helyszínre is költözik
Európa egyik legjobbja Pannonhalmán – Nagyböjti koncertsorozat a Capella Savariával
Elfajzott művészet II.
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 pater sparrow    kid rock    julio iglesias    sworn enemy    dehumanized    megadeth    fit fat    discomfort    nile    eluveittie    limp bizkit    brendan perry    brooklyn decker    elvis jackson    alight    dragonforce    zombie girlfriend    metalcampsabaton    devilfire    gustafsson    marko hietala    lars ulrich    hó márton    hugh jackman    aeon  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!