hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2022. június 24. péntek   08:46
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Sting (My Songs), Joe Sumner a Papp László Budapest Sportarénában
2022. szeptember 29. Főnix Aréna - Debrecen, 2022. október 27. Papp László Budapest Sportaréna - Budapest



  Sting ősszel pótolja elhalasztott tavaszi fellépéseit. A két dátum a szeptember 29-i debreceni Főnix Aréna, valamint egy hónappal később október 27-i a Papp László Budapest Sportarénában is láthatjuk.
  Gordon Matthew Thomas Sumner, ismertebb nevén Sting (Wallsend, 1951. október 2. –) angol zenész, énekes-dalszövegíró, aktivista, színész. 1977-ben Londonban megalapította (Stewart Copeland, Andy Summers, Sting) a The Police zenekart. A banda fennállása alatt, 5 albumot jelentetett meg és 6 Grammy-díjat nyert, 2003-ban pedig bekerültek a Rock And Roll hírességek csarnokába.
  
  1985 óta Sting 14 albumot adott ki. Szólókarrierjének 25. évfordulóját megünnepelendő jelent meg 25 Years címmel egy gyűjteménye, valamint The Best Of 25 Years címmel egy dupla CD. Sting közel 100 millió albumot adott el, további 10 Grammy-díjat nyert, valamint egy Golden Globe, egy Emmy és 3 Oscar-díj jelölést tudhat magáénak.
  
  Sting azt mondja a Rick Beato The Power Station Berklee interjújában ´ő egy heavy metal énekes egy kicsit több dallammal. A legtöbb heavy metal énekes ott fent énekel. Szóval én is heavy metal énekes vagyok, de egy kicsit több dallam van bennem. Ugyanúgy, hogy a zenekar zaja fölé emelkedj, szükséged van arra a regiszterre. Nem lehetsz bariton egy rockzenekarban, tényleg´.
  Sting, aki nemrég jelentette meg az If It´s Love című kislemezét, és november 19-én az immáron sorban a 14. The Bridge című albumát, amely a 2016-os 57th & 9th óta ez az első rockalbuma, hozzátette, hogy akár a Police-nak, akár szólóanyagának írása során soha nem követett semmilyen szabályt a zenélés során.
  
  
  
  ´Nem azért vagyok itt, hogy egy műfajhoz tartozzam, vagy bármilyen szabályhoz igazodjak - mondta. Csak azt csinálom, amit ösztönösen úgy érzem, hogy csinálni akarok. Szerencsés vagyok, hogy megvan a lehetőségem és a kiváltságom, hogy ezt tehetem. Segítségemre van néhány fantasztikus zenész is, akik ugyanígy éreznek - felfedezik a zene teljes spektrumát, és nem csak azt mondják, hogy ´mi itt ebben a gettóban vagyunk´. Nem vagyunk. Mi mindent játszunk´.
  
  Az előzenekar nem más, mint Joe Sumner - Sting fia, aki bevallottan felvállalja a hibáit az új kislemezén, a You You You-n. Elmondása szerint ´A nyers, őszinte igazságot próbálom közvetíteni pszichedelikus cirkuszi jelmezbe öltöztetve´.
  
  A 45 éves Sumner lenyűgöző életet élt. Sting fiaként, aki zeneipar körül nevelkedett (a Police csak egy évvel a születése után alakult meg). Sting egyik interjújában elmondta: „Joe 1976 novemberében született. Én 24 éves voltam és tanár. Tudtam, hogy minden álmom, hogy zenészként érvényesüljek, kezdett bezárulni. Sok szempontból Joe volt a katalizátor az álmaim megvalósításához....” Tizenévesen megalakította a Fiction Plane nevű rockzenekart, amely négy stúdióalbumot adott ki, és a The Police 2007-es újra egyesülés turnéjának előzenekara volt.
  
  
  
  Önostorozóan vélekedik tetteiről: ´Minden igyekezetem ellenére olyan fájdalmat okoztam az embereknek az életemben, amit nem tudtam visszacsinálni´ - elmélkedett Sumner. ´Jó ideig magamban hordoztam a fájdalmat, ami senkinek sem tett jót. Bármit megtettem volna, hogy helyrehozzam. Kész voltam beleugrani egy vulkánba, ha úgy gondoltam, hogy az segített volna. De tudod mit? Nem segített volna. Rájöttem, hogy valójában nem vagyok olyan fontos a dolgok nagy rendszerében, és az embereknek hatalmuk van a saját életük felett. Szóval a You You You You arról szól, hogy beismered a szarságaidat, bocsánatot kérsz, megpróbálod jóvátenni, és aztán rájössz, hogy nem elég, ha csak sajnálod. Az embereknek, akiket megbántottál, végső soron magukat kell meggyógyítaniuk´.
  
  Az énekes-dalszerzői indie és a groove között egyensúlyoz, dalaival a lábujjaidat is megmozgatja, de a lélek Sumner énekeiben és a dalszövegekben megrajzolt portrék megmozgatják a szívedet. Érdekes hallani a hangjában az apja hangját és megvan benne az apja játékossága és precizitása, de egy modernebb előadásmóddal tálalja dalait.
  
  Tovább elmélkedik: ´Azért alapítottam egy zenekart, mert Kurt Cobain akartam lenni, de az jutott az eszembe, hogy feldolgozásokat játszani ótvar dolog - mondta. Így hát egy csomó sajátot kellett írnom, és képes leszek létezni ebben a világban´.
  
  A koncerte jegyek válthatók a livenation.hu oldalon.
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Papp László Budapest Sportaréna

 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 Ágens    four year strong    secret sphere    gus van sant    karácsony artúr    petőfi csarnok    alteriah    norther    mezumm    vida rock band    sterbhaus    endless main    george lucas    kerecsen    tri state corner    lamm dávid    john frusciante    asking alexandria    meet and greet    chronosphere    sinister    jazzanova     halle berry    tűzzománc    adimiron  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!