hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
hírek   2021. november 24. szerda   08:13
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Rolling Stones, Doors és Pink Floyd emlékestekkel folytatódik a Pólus Mozi koncertsorozata


  A Pólus Rock Klub programsorozata a mozi nagytermében rendezett élőkoncertekkel és koncertfilm vetítésekkel tiszteleg a rocktörténet legendás zenekarai előtt. A sorozat következő programjain a Rolling Stones, a The Doors és Pink Floyd örökzöld dallamait idézik meg.
  
  A XV. kerületi Pólus Moziban negyedik éve zajló Rock Klub őszi-téli sorozatának következő kiemelt programja a The Rolling Stones több mint 6 évtizedes pályafutása előtt tiszteleg, egyúttal megemlékezve a zenekar legendás dobosáról, a közelmúltban elhunyt Charlie Wattsról.
  A november 26-én pénteken 19:00 órakor kezdődő Rolling Stones esten koncertet ad Magyarország egyetlen Rolling Stones tribute zenekara, a Stoned, és levetítik Rolling Stones 1978-as „Some Girls” USA-turnéjának texasi állomásán rögzített koncertfilmet. A 2003-ban alakult és jelenleg Jókay Árpád (ének), gitár, Bacsa Gyula (billentyű), Bereczki Zoltán (basszusgitár), Zsiros Csaba (dobok) felállásban zenélő emlékzenekar a mostani koncerten a Rolling Stones 2021-es „No Filter” turnéjának műsorából szemezget.
  A koncert után a Rolling Stones 1978-as texasi koncertjének digitálisan felújított és újrakevert felvételét vetítik, amit a rajongók máig az egyik legjobb koncertfilmnek tartanak az együttes történetében. A ´78-as USA turné a zenekar karrierjének egyik csúcspontját jelentette, a nyers és kirobbanóan energikus koncerten tombolt a közönség. A felvételen az akkor megjelent Some Girls album dalai mellett olyan klasszikus dalok csendülnek fel, mint a Honky Tonk Woman, Tumbling Dice, Brown Sugar, Jumpin´ Jack Flash, Miss You és a Beast of Burden.
  
  
  A sorozat december 3-án The Doors emlékesttel folytatódik, fellép a közel 30 éve koncertező Doors Emlékzenekar, és levetítik Oliver Stone 1991-ben készült életrajzi kultfilmjének digitálisan felújított változatát. A programmal a legendás együttes énekese és szövegírója, egy nemzedék bálványa, Jim Morrison előtt tisztelegnek, aki december 8-án lenne 78 éves.
  A Doors Emlékzenekar 1992 óta ápolja a zenekar életművét, és Takáts Máté személyében új frontemberrel, Fóris Szilárd (billentyűk), Veisz Gábor (basszusgitár), Szöllős Gergő (dobok), Kiss Gergő (gitár) felállásban továbbra is rendszeres szereplői a hazai fesztivál- és klubéletnek.
  Pszichedelikus látomások, eksztatikus, botrányos színpadi fellépések, rituális szeretkezések, a tudattalan határainak elmosódása... Oliver Stone filmje elementáris erővel, rengeteg zenével és egyedi képi világgal mutatja be a valóság küszöbének átlépését, az áttörést a „másik oldalra”, és a zenekar legendás költő-énekesét, akit Val Kilmer szenzációs alakítása kelt életre a filmben.
  
  
  A Pólus Rock Klub koncertsorozatának utolsó idei programja december 17-én a brit progresszív rocklegenda Pink Floyd zenei univerzumába kalauzolja a közönséget. Az est első részében a több mint húsz éve koncertező Pink Floyd tribute zenekar, a Keep Floyding ad egyedi háttérvetítéssel, és az anyazenekartól megszokott látványos vizuális effektekkel színesített élőkoncertet.
  A tízfős zenekar az összeszokott felállásnak köszönhetően kivételesen autentikus élményt nyújt a Pink Floyd rajongóknak. Az élőzenei program után egyszeri alkalommal levetítik A fal című 2015-ös koncertfilmet, amelyet Roger Waters monumentális – Budapestet is érintő – The Wall világturnéján rögzítettek. Többek között olyan ismert dalok csendülnek fel kiváló minőségben a mozivásznon, mint az Another Brick in the Wall, a Comfortably Numb vagy a Run Like Hell.
  A film a klasszikus Pink Floyd album magával ragadó koncertélményén túl a múlttal való számvetést ábrázoló, személyes hangulatú road movie is egyben, amely több síkon is megtestesíti Waters háborúellenes filozófiáját. „Kihagyhatatlan”, „Döbbenetes”, „Elképesztően látványos”- írta a filmről a Rolling Stone és az IndieWire magazin a 2014-es Torontói Nemzetközi Filmfesztivál után, ahol óriási érdeklődés övezte a film ősbemutatóját.
  
  
  A Pólus Rock Klub programjaira jegyek kaphatók a helyszínen és a mozi honlapján. A programsorozat az NKA támogatásával valósul meg.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 rév zenekar    chaos of disorder    dark wave    bonded by blood    facebook    craig taborn    tóth árpád    nova prospect    close your eyes    rómeó vérzik    forgotten tales    sirenia    om    rival sons    lowbau    isten háta mögött    timebomb    rob de luca    eluveite    all that remains    kevin bacon    death dta    odett és a go girlz    roar    soundgarden  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!