hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
hírek   2021. augusztus 16. hétfő   08:19
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Kiosztották a 15. KAFF díjait


  A kecskeméti Hírös Agórában kiosztották a 15. Kecskeméti Animációs Fesztivál díjait. 6 zsűri értékelte a mintegy 90 versenyalkotást és 19 kategóriában osztottak ki díjakat. A legjobb egészestés európai film díját és a közönségdíjat is Tomm Moore Wolfwalkers című alkotása kapta.
  A legjobb magyar és európai tévésorozat, a legjobb 3 D-s film, valamint a legjobb forgatókönyv díját Horváth Mária a Cigánymesék alkotója viheti haza. A legjobb animációs munkáért járó díjat Ulrich Gábor Dűne című kisfilmjének ítélték, csakúgy, mint a Magyar Filmkritikusok díját. A legszínvonalasabb képi formanyelvért Szöllősi Anna Helfer című filmjét méltatták. A legjobb rövidfilm díját megosztva kapta Rofusz Kinga Otthon és Darabos Éva Pá kis panelom! című munkája. A legjobb elsőfilmesnek Osztós Zsófia bizonyult Akárhová című filmjéért. A kétévente megrendezett nemzetközi seregszemlére idén augusztus 11-15. között került sor. Holnap a közönség újra megnézheti a nyertes alkotásokat.
  
  Az európai egészestés filmek versenyének zsűrije – Milorad Krtstić, Varga Zoltán és Menyhei Szabolcs – és a közönség is Tomm Moore Wolfwalkers című filmjét találta a legjobbnak. A legjobb magyar tévésorozat és a legjobb európai tévésorozat díját Horváth Mária a Cigánymesék alkotója kapta, csakúgy, mint a legjobb 3 D-s film és a legjobb forgatókönyv díját. A legjobb magyar tévésorozat második helyezettje Glaser Kati Városi legendák: Családi ökörség című munkája lett, az európai szekcióban az ír Mcgrath David Pablo: Villakanál című sorozata pedig dicséretben részesült. A legjobb európai tv-special díját a francia Guillaume Loring Vanille című munkája nyerte, a belga Julien Bisaro Choum kalandos útja című filmjét pedig dicséretben részesítette a Kling Bélából, Baksa Balázs és Horváth Mártából álló zsűri.
  
  A magyar filmek díjairól Barta Dóra, Demeter Éva, Kollarik Tamás, Nyerges András és Waliczky Tamás döntöttek. A Magyar Filmkritikusok díját Ulrich Gábor Dűne című kisfilmje kapta, Darabos Éva Pá kis panelom! és Horesnyi Máté Kisebbik rossz című műve dicséretben részesült. A legjobb animációs munka díját Ulrich Gábor Dűne című kisfilmjének ítélték, a legszínvonalasabb képi formanyelvért járó díjjal Szöllősi Anna Helfer című filmjét méltatták. A legjobb elsőfilmesnek Osztós Zsófia bizonyult Akárhová című filmjéért.
  A legjobb diákfilm díját Gyarmati Lejla Mostanában nagyon című alkotása kapta, Osztós Zsófia Akárhová című filmjéért, Wator Ádám Patrik pedig a Sunshower-ért dicséretben részesült. A legjobb alkalmazott animáció díját Pataki Szandra vihette haza Globális öngyilkosság című munkájáért.
  
  A Diák Zsűri díját az európai filmek kategóriában a horvát Pisacic, Matija: Glória kalandjai sorozat Gyilkosság a székesegyházban című epizódja nyerte. A diákok a magyar filmek közül Duckii Tomek Plantarium című alkotását találták a legjobbnak.
  A kritikai író pályázat nyertese Szabó Hajnalka Így alszunk mi című írása lett, a második helyen Böhm Róbert Az állatokat megesszük ugye? című alkotása végzett, a harmadikon pedig Nagy Tibor Körbe érő zsákutca című munkája. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület és az Ifjúsági zsűri díját B. Nagy Ervin: Cserebogarak 2. Papp Laci című rövidfilmje nyerte.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 tátrai band    rachel mcadams    kvaen    emancer    astral doors    abstinenz    trident    csorna    jean michel jarre    feszt.hu    tokaj        prometheus    imperfect harmonies    fit for a king    miserium    eva mendes    persefone    carlos santana    stentor    szerk....    life of agony    gackt    piramis    panic! at the disco  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!