hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2021. június 29. kedd   06:23
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
10. Villányi Rozé Fesztivál
2021. július 09-10. Villány

  Idén 10. alkalommal rendezik meg Villányban az ország „legrózsaszínűbb” turisztikai eseményét, a Villányi Rozé Fesztivált, amely a rozé bor karakteréhez illő fiatalos, lendületes programokkal várja a „Bor városába” érkezőket. A nagyszínpadi koncertek, gyerekprogramok, a borvidék legjobb rozé borai és a régió gasztronómiai különlegességei mellett ismét megrendezésre kerül a többezer futót vonzó buli-futóverseny, a RozéMaraton és a profi futók körében egyre népszerűbb hivatalos negyed- és félmaraton, az Ördögi Kör is.
  
  A tavalyi év Villányban is fesztiválok és jelentősebb közösségi események nélkül telt. A város vezetése az idén úgy döntött, hogy a közel 20 csatlakozó borászat és pincészet bevonásával a járványügyi szabályok betartása mellett ismét megrendezi nyári országos és nemzetközi hírű kulturális és gasztro-fesztiváljait. Júliusban a 10. Rozé Fesztivál, októberben pedig a nagy múltú, 33. Villányi Vörösbor Fesztivál várja majd a Rendezvénytérre, a Diófás térre és a Villányi Pincesorra érkezőket.
  
  Villányba menni menő ... A villányi rendezvények és a város népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a fiatal pécsi Made in B zenekar legújabb videóklipjét a bor városa inspirálta. Az „Elviszlek Villányba” című dal június közepétől indul útjára a youtube-csatornán és a fesztiválszínpadokon.
  
  A júliusi Rozé Fesztivált a visszatérő sok ezer vendég a nyár „legrózsaszínűbb” rozé-ünnepeként is emlegeti, amikor nem csak a város és a Villány körüli borvidék pompázik rózsaszínben, hanem a látogatók is rózsaszínbe öltözve érkeznek. A kreatív öltözékek fontos főszereplői a fesztiválhangulatnak, a rozé-közösségélménynek és az egyre népszerűbb „buli-futóversenynek”, a „RozéMaratonnak” is, ahol többezer futó közül a legkreatívabb rózsaszín öltözéket viselők értékes díjakat nyerhetnek.
  Péntek kora este az Eislingen térről 10 órakor idén is elstartol az Ördögi Kör elnevezésű hivatalos negyed és félmaraton futóverseny, ahol a villányi szőlőhegyen át az Ördögárok érintésével csodálatos környezetben tehetik meg a futók a 10,5 km-es negyedmaraton és a 21,5 km-es félmaratoni távokat.
  
  A fesztivál színpadi programjai péntek este a pécsi The Minds koncertjével indulnak, majd 21 órától a Fonogram-díjas, többszörös rádió-toplista vezető Soulwave produkciója lesz hallható. 23 órától a villányi fesztiválok egyik elmaradhatatlan és felejthetetlen eseményére, a hajnalig tartó Utcabálra kerül sor az NGR Music Group közreműködésével.
  
  Kora délutánra már a Rendezvénytérre várják a futókat és a közönséget a szervezők, ahol ezúttal a sportélmény mellett a rózsaszín jelmezeké és a bulié lesz a főszerep. 15 órától indul a jelmezmustra, a zenés bemelegítés, majd 16 órakor a RozéMaraton indulói startolhatnak el. A legrózsaszínűbb jelmezes futóverseny indulóinak 3 km-es távon kell rátermettségüket és kreativitásukat bizonyítani. A felnőtt-, gyermek- és a csapat-kategóriákban indulók rozé fröccs és málnaszörp frissítők kíséretében futhatják végig a zenés felvezetéssel induló távot.
  
  A nagyszínpadon 17.30-tól Farkasházi Réka és a Tintanyúl gyerekkoncertje, majd 19.20-tól a villányi közönség egyik új kedvence, a pécsi pop/hip-hop csapat, a Made in B zenekar produkciója lesz hallható. A szombat este sztárfellépője 21 órától a hazai koncertszínpadok egyik legsikeresebb elektronikus zenét játszó zenekara, a magát „magyar drum and bass bandaként” meghatározó, Brains lesz.
  A Rozé Fesztivál programjai ugyan hivatalosan péntek kora este indulnak, de a készülődés a fesztiválozók számára már napokkal korábban elkezdődik. A RozéMaratonra és a FutaVillány versenyekre érdemes jó előre beregisztrálni a fesztivál honlapján.
  A fesztivál központi helyszínére, a Rendezvénytérre érkezők számára a hatályos jogszabályok értelmében az eseményre történő belépés védettségi igazolvánnyal lehetséges.
  
  Belépőjegyek a Rendezvénytér programjaira a helyszínen, vagy elővételben a oldalon válthatók.
  
  ROZÉ FESZTIVÁL
  VILLÁNY, 2021. JÚLIUS 9-10.
  
  Progrmok:
  
  JÚLIUS 9. PÉNTEK
  
  18.00
  Eislingen tér
  Ördögi Kör - futóverseny
  Hivatalos negyed és félmaraton futóverseny a villányi szőlőhegyen.
  
  18.00
  Rendezvénytér
  THE MINDS
  A 4 fős pécsi The Minds pop-rock zenekari formáció 10 éve alakult. Különböző stílusokba belekóstolva, angol és magyar nyelvű dalaikkal a régió egyik kedvelt fesztivál- és klubzenekara. A The Minds a koncertjein saját szerzemények mellett előszeretettel nyúl vissza a 70-80-as évek ismert dalaihoz. A zenekar számos városban, fesztiválon, klubban adott és ad koncertet, határon innen és túl, valamint több ismert hazai együttes előtt is játszott már előzenekarként, úgy, mint az Omega, Hooligans, Neoton, Charile, Piramis, vagy az Anna And The Barbies.
  
  21.00
  Rendezvénytér
  SOULWAVE
  A Soulwave-et 2007-ben alapította Fodor Máté énekes-dalszerző és Huszár Ádám gitáros. A zenekar dalait lélekemelő monumentalitás jellemzi: nagyívű refrének, metaforikus dalszövegek, mindezt a modern akusztikus popzene köntösébe bújtatva. Dalaik rendkívül népszerűek a koncerteken és a több milliós nézettségű Youtube csatornán egyaránt.
  Már a Soulwave bemutatkozó dala, a ’Lonely’ is bizonyította, hogy kivételes érzékük van az alternatív popszámok megírásához. A 2010-ben jelent meg a zenekar első nagylemeze a One Night Stand, amit három évvel később, egy svédországi kiadónál megjelent, 1975 elnevezésű EP követett. Ebben az időszakban a zenekar főként külföldön, többek között Németországban, Csehországban, Ausztriában és Hollandiában turnézott. Magyarországon is egyre ismertebbé váltak. 2015-ben jelent meg a Soulwave első magyar nyelvű dala a „Szélcsend” amely rögtön a Petőfi Top 30-ba is bekerült. Az áttörést a 2016-ban megjelent Mindent Elhittem című dala hozta meg a zenekarnak, ami ismét rádiós slágerlistákra került, a dalra forgatott videoklip pedig a VIVA TV magyar slágerlistájának élén landolt. A Comet díjra jelölt Kalandor című számuk egyszerre vezette a Class FM és a Petőfi Rádió toplistáját, a Dal 2017 Eurovíziós dalválasztó műsorban pedig a döntőig jutott. 2018-ban Fonogram díjjal jutalmazták a zenekart, év felfedezettje kategóriában. 2019-es Minden Tévedésem című daluk hónapokon át a rádió top-listák élén volt.
  
  23.00
  Rendezvénytér
  UTCABÁL - AZ NGR MUSIC GROUP FORMÁCIÓVAL
  A villányi fesztiválok egyik elmaradhatatlan és felejthetetlen eseménye az Utcabál, amely igazi party hangulatba pörgeti hajnalig a közönséget.
  
  JÚLIUS 10. SZOMBAT
  
  15.00
  Rendezvénytér
  Rozé Szépségverseny - Jelmezmustra
  A futóversenyen indulók legötletesebb jelmezeinek és kiegészítőinek nyilvános mustrája.
  
  15:00
  Rendezvénytér – parkoló
  Legrozébb verseny - jelentkezés
  
  15:30
  Rendezvénytér - parkoló
  RozéMaraton – Közös bemelegítés
  A futóverseny előtti közös bemelegítés Csuka-Maul Anikóval és fitRbox csapatával.
  
  16:00
  Rendezvénytér - parkoló
  ROZÉMARATON - BULIFUTÁS
  A rózsaszín futóverseny során a 3 km-es távon fröccs és málnaszörp frissítők várják a részvevőket, akik zenés felvezetéssel, igazi karneváli hangulatban futhatják végig a távot.
  
  17:30
  Rendezvénytér
  FARKASHÁZI RÉKA ÉS A TINTANYÚL
  ´Az év hazai gyermek albuma´ kategóriában, kétszeres Fonogram-díjas ´Farkasházi Réka és a Tintanyúl´ zenekar a koncerten az ‘Életmesék’ című lemezének anyagával szórakoztatja a kicsiket és nagyokat. Hazai kortárs költők megzenésített versei mellett a zenekar saját szövegei és dalai is felcsendülnek, melyek a családról, a barátságról, szerelemről, emberségről, összetartozásról szólnak. A zenekar, a hangzásvilág kialakításakor különösen figyelt arra, hogy az egész családnak igazi, közös zenei élményt nyújtson.
  
  18:00
  Diófás tér
  VILLÁNYI FÚVÓSZENEKAR
  
  18:30
  Rendezvénytér
  Rozé Szépségverseny, Legrozébb - Eredményhirdetés
  
  19:20
  Rendezvénytér
  MADE IN B
  A Made in B egy pécsi pop / hip-hop csapat. Műsoruk kizárólag saját szerzeményű dalokból áll. Koncertjeiken a cél, hogy az ember mellőzni tudja az aktuális problémáit és felhőtlenül jól érezze magát.
  
  21:00
  Rendezvénytér
  BRAINS
  A Brains Magyarország egyik sikeres, elektronikus zenét játszó koncertzenekara: nagyszínpados fesztiválfellépéseik és országszerte telt házas klubkoncertjeik mellett 2016 tavaszán elnyerték „Az év elektronikus hangfelvételéért” járó Fonogram díjat és a „Legjobb hangszerelés”-ért járó Petőfi Zenei díjat. A Brains-t 1994 nyarán, egy fiatal baráti társaság alapította Szentendrén. Több névváltoztatás, tagcsere és zenei irányváltozás után, 2005-ben alakult ki a jelenlegi 5 fős formáció. A Brains hangzásának gerincét mindig is a drum’n’bass-alapok alkották, de az elmúlt közel három évtized során a dubsteptől, a breaken, a hip-hopon és a rockon át rengeteg stílust beolvasztottak. Utóbbi megjelenéseik már sokat finomodtak, és az eredetileg angol szövegeket is rendre felváltották a magyar nyelvűek.
  
  23:00
  Rendezvénytér
  COCKTAIL BAND
  A Cocktail-Band party-zenekar minőségi, 100% élőzenéje garancia a fergeteges hangulatra.
  
  Jegyárak:
  Helyszínen: Péntek: 2000 Ft, Szombat:2500 Ft
  2 napos bérlet: 4000 Ft
  2 napos bérlet elővételbe: 3000 Ft (www.jegymester.hu)
  (14 év alatt a belépés ingyenes!)
   
  A hatályos jogszabályok értelmében az eseményre való belépés és a rendezvényen való részvétel kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégek számára lehetséges.
  A védettségi igazolványt a beléptetéskor személyi igazolvánnyal együtt be kell mutatni a biztonsági szolgálat munkatársainak a jegyvásárlást megelőzően.
  18 éves kor alatti személy csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében vehet részt a rendezvényen.
  14 év alatt a belépés ingyenes, azonban a beléptetéskor kötelező a gyermek életkorát igazoló okmány felmutatása.Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:
 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. július 18.
Legújabb albumával érkezik az Akvárium Klubba a Mount Kimbie
2024. július 20.
A kaliforniai rockzene szupersztárjai, a Queens of the Stone Age is érkezik a jövő évi Colours of Ostrava-ra
2024. július 27.
Ilyet még nem látott Keszthely! Edda Művek és Caramel koncert a legendás Kastélyparkban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
“A néptánccal át lehet ugrani 20 randit” - a Park megmutatja, mitől menő igazán a népzene
A Duna-menti országok fiatal zenészei fognak össze az egységért:
Harmadik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Cigány Dal Napját
A Centrál Színház nyárra ismét Szigligetre költözik
KutyaGOló - premier Kollár-Klemencz László és Háy János közös produkciója
Lengyel és magyar művészek koncertje a II. Budapesti Nemzetközi Orgonafesztiválon a Belvárosi Főplébánia-templomban
Kortársak és klasszikusok a Zsámbéki Nyári Színház idei műsorán
Megnyitja kapuit a titokzatos kert - A Magyar Képzőművészeti Egyetem programjai a Múzeumok Éjszakáján
 kiemelt 
Queensrÿche Budapesten: a debütáló EP-t és a Warning lemezt is eljátsszák a 2025-ös koncerten!
  
2025 elején Budapestre is befut a Queensrÿche The Origins nevű turnéja, ami idén tavasszal indult

The Amity Affliction: klasszis lemezével tér vissza az ausztrál metalcore csapat
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 alex somers    myles kennedy    ghostpoet    memorial    +she+    trousers    bakay marci    moonspell    systemhouse33    herbaliser    stan lee    dr living dead    péterfy bori    suicidal tendencies    zord    james l. brooks    what we all come to need    the social network    lostprophets    the sisters of mercy    no more gravity    callisto    poison    cowboyok és űrlények    angelina jolie  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!