hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
kultúra [könyv]  2021. június 11. péntek   10:32
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Sokszínű olvasmányok


  A Bookline májusi sikerlistája azt mutatja meg, hogy mennyire sokszínű az olvasóközönség. Ezt a változatosságot példázza a három legkeresettebb alkotás is. A sikerlista első helyén Leiner Laura Higgy nekem című ifjúsági regénye áll, a második helyen Richard Osman krimije A csütörtöki nyomozóklub szerepel, a dobogó harmadik helyét pedig G. Fodor Gábor szerezte meg Az Orbán-szabály című írásával.
  Leiner Laura a kamaszok egyik kedvelt írója, legújabb könyve, a Higgy nekem is egy igazi ifjúsági olvasmány, amely az Iskolák versenye című trilógia második része. Ahogy az első részben, itt is az Iskolák Országos Versenye áll a történet középpontjában, amely további izgalmakat, humort és fordulatokat – igazi kamasz életérzést ígér olvasóinak. A lista második helyén Richard Osman A csütörtöki nyomozóklub című nagy sikerű krimije áll. Osman regényében négy barát rendkívüli történetét követhetjük nyomon, akik minden csütörtökön egy békés nyugdíjasotthonban ülnek össze azért, hogy megoldatlan gyilkosságokról beszélgessenek. De amikor kegyetlen gyilkosság történik a saját otthonukban, a csütörtöki klub hirtelen tényleges nyomozásba fordul. A Bookline sikerlistájának harmadik helyét G. Fodor Gábor Az Orbán-szabály című írása szerezte meg. A műben a szerző szempontjából ismerhetjük meg Orbán Viktor politikai tevékenységének elmúlt tíz évét. G. Fodor Gábor írásában arra a következtetésre jut, hogy a jelenlegi kormány és a miniszterelnök legfőbb szabálya, hogy „a csapatkapitány erejét a csapata adja”.
  
  Kortárs magyar írók ritkán szerepelnek a Bookline havonta megjelenő toplistáin. Májusba - viszont - több kortárs szerző nevével is találkozhatunk. Bereményi Géza Magyar Copperfield című életrajzi írásában a Kossuth-díjas – és immáron Libri irodalmi díjas – művész gyermek- és ifjúkorába nyerhetünk betekintést, ahol megismerhetjük életének meghatározó figuráit és találkozásait. Závada Péter is egy különleges utazásra hívja az olvasót. Gondoskodás című verseskötetében az olvasó elé kerülnek a régi korok emlékei, a városi környezet, de a különböző természeti és építészeti objektumok is. Simon Márton most szerkesztőként került fel a Bookline toplistájára. A népszerű költő 99 magyar verset válogatott össze egy kötetbe azzal a céllal, hogy megmutassa, mennyire sokszínű a magyar költészet.
  A kortárs magyar irodalom mellett keresett olvasmányok voltak a tudományos-ismeretterjestő írások is. Yuval Noah Harari Sapiens című könyvében 383 oldalban ad összefoglalást arról, hogyan váltunk jelentéktelen majmokból a világ uraivá. Tilesch György, Omar Hatamleh Mesterséges és intelligencia című könyvében pedig az emberiség egyik nagy vívmányát, a mesterséges intelligenciát és annak határait mutatja meg az olvasók számára.
  
  Az utóbbi években megfigyelhető, hogy egyre több szülő érdeklődik a minőségi gyereknevelési- és mesekönyvek iránt, így a Bookline toplistáin is egyre több ilyen olvasmány szerepel. Nagy népszerűségnek örvend Kim John Payne két könyve (Magunkat neveljük; Melegszívű fegyelmezés) is. Ezekben a világhírű gyermekpszichológus arról ír, hogy a gyerek nevelése során a szülőnek önmagát is érdemes nevelnie, emellett gyakorlati tanácsokat is igyekszik átadni arról, hogyan találjuk meg az egyensúlyt a szabályok és a szabadság között.
  
  A Bookline saját gyerekkönyvajánló programjában még több kiváló gyerekkönyvet találhatunk. A Szívünk rajta független szakértői minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő alkotást: májusban a program szakmai zsűrije Erna Sassen Egy indián, mint te meg én című könyvét választotta. A könyvről Kádár Annamária – a hónap felnőtt zsűrije – így nyilatkozott: „Engem ez a könyv visszarepített a gyerekkoromba. Erna Sassen bebizonyítja, hogy igenis lehet mesélni arról, amit az ember még maga sem ért. Ez a könyv igazi gyöngyszem, szívet melengető élmény gyerekeknek és felnőtteknek is!”
  
  
  Bookline e-könyv Top 10 lista:
  
  1. Kepes András
  A boldog hülye és az okos depressziós
  Libri Kiadó
  
  2.
  Zoltán Gábor
  Orgia
  Kalligram Kiadó
  
  3.
  Orvos-Tóth Noémi
  Örökölt sors
  Kulcslyuk Kiadó Kft.
  
  4.
  Arne Dahl
  Valaki figyel
  Animus Kiadó
  
  5.
  Almási Kitti
  Ki vagy Te? - Elvárások szorításában - megfelelés vagy önazonosság?
  Kulcslyuk Kiadó Kft.
  
  6.
  Edith Eva Eger
  A döntés
  Libri Kiadó
  
  7.
  Maria Nikolai
  A csokoládévilla
  Central Könyvek
  
  8.
  Ljudmila Ulickaja
  Csak egy pestis
  Magvető
  
  9.
  Zoltán Gábor
  Szomszéd - Orgia előtt és után
  Kalligram Kiadó
  
  10.
  Edith Eva Eger
  Az ajándék - 12 életmentő lecke
  Libri Kiadó



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mi komolyan vesszük a könnyűzenét is - Áprilisban jazzel folytatódik a Semmi komoly, ősztől pedig új helyszínre is költözik
Európa egyik legjobbja Pannonhalmán – Nagyböjti koncertsorozat a Capella Savariával
Elfajzott művészet II.
Ritkán játszott hegedűversenyt szólaltat meg Kokas Katalin a Danubia Zenekarral
Szervátiusz Jenő-díjasok 2003-2013.
Gyermelyi Művésztelep 30. (1994 - 2024)
Várják a jelentkezéseket a Cziffra Fesztivál Mesterakadémiájára
Tavaszi műsor a füsziben
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kalála    rutkai bori    watch my dying    metal dayz    matt bellamy    vojnits    hammer barlang    scott weiland    vodku    sepultura    implode    salvus    xiu xiu    misery index    fury uk    ill nino    jens bogren    hófehérke    michael cera    god forbid     robert redford    ha/ver    public image ltd.    tom cruise    gloryful  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!