hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2021. április 28. szerda   06:33
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Kemény Dénes az üzleti világban is három olimpiai aranyat nyerne
Legnagyobb hibájáról is beszélt a sikeredző

  Sok év folytonos utazása után végre otthon pihenhetett egy évet - Kemény Dénes a koronavírus okozta nehéz helyzetben is meglátta a jót. A szövetségi kapitányként háromszoros olimpiai bajnok pólós edzőlegenda saját hibáiról, aranyérmekről és gyermekkori álmairól is mesélt a „Három az Ezerből” című új online üzleti műsorban.
  
  Kemény Dénest senkinek sem kell bemutatni ebben az országban. A volt válogatott vízilabdázó, edző és állatorvos akkor szerzett komoly hírnevet magának, amikor a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitányaként 2000 és 2008 között három olimpiai aranyérmet nyert meg. Összesen 15 éven keresztül - 1997 és 2012 között – volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya, ez alatt minden megnyertek, amit csak el lehetett érni a vízilabdában.
  
  Edzői pályafutása után a Magyar Vízilabda Szövetség elnökeként dolgozott tovább, 2018-ig, valamint tanít a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán. Az Animatiqua business műsorában, Kondacs Andrással beszélgetett múltról és jelenről, sikerekről és persze a kudarcokról is.
  
  
  
  Indián hős és az inspiráló személyek
  
  Kemény Dénes elárulta, hogy 7 évesen még eszébe sem jutott, hogy olimpiai bajnok akar lenni. „Inkább Winnetou, az indián hős lettem volna, ha választhatok. Az olimpiára akkor még nem gondoltam, bár a vízhez már volt közöm, úsztam és vízilabdáztam is, de a végcél még nem fogalmazódott meg bennem.
  
  A vezetőedző szerint a legrosszabb helyzet egy ember életében, ha szembesül a saját hibáival. Neki a türelmetlensége az, éppen ezért sokat gyakorolta, hogy bár a lelkében türelmetlen, a hangján ez ne érződjön. Kemény nem csak a tulajdonságaiban, hanem az értékítéletében is ennyire tudatos, ha a példaképekről van szó. „Sosem volt igazi példaképem, de ennek megvan az oka: mindenkit elismertem, és mindenkitől láttam olyat, ami nekem nagyon tetszett, amit megpróbáltam elsajátítani, hogy az a tulajdonság meglegyen bennem is. De soha nem volt egyetlen példaképem, mert egy az egyben nem szerettem volna senkire sem hasonlítani. Engem a tulajdonságok inspiráltak, nem a személyek” – mondta a „Három az Ezerből” című online üzleti műsorban.
  
  Az ezüst csalódás, de magunknak köszönhettük
  
  Talán innen jön az is, hogy mindig, minden helyzetben győzni akar. „Szerintem semmihez sem lehet úgy hozzáállni, hogy az nem fog sikerülni. Édesapám mindig azt tanította, bármit csinálsz az életben azt profi módon csináld! Vagy inkább ne is csináld! Mi egyetlen mérkőzésen sem terveztük azt, hogy ezüstöt vagy bronzot nyerünk, nekünk az aranyérem kellett. Igazából nem is tudtunk másnak örülni, de erről mi tehettünk, mert magasra tettük a mércét. Én még egy edzőmeccsen sem viseltem jól a vereséget, de olyan is volt, hogy a győztes meccs sem volt elég. Azt is kudarcként éltem meg, ha nem úgy játszottak a fiúk, ahogy az elvárható lett volna” – emlékezett vissza a kapitányi évekre Kemény Dénes.
  
  Pandémia alatt is jöhet a boldogság
  
  Az elmúlt egy évben számára is „új világ” bontakozott ki a világjárvány hatására, de egészen máshogy fogta fel, mint a legtöbb ember. „Tudom, hogy áll a bál ezzel a pandémiával, de én sok-sok év utána kaptam egy jutalmat: maradnom kellett a fenekemen. Amikor egy életet leélsz úgy, hogy utazások, versenyek, edzőtáborok, amikor csak az van meg, hogy a bőröndöt már megint egy repülőtéren húzod, akkor kicsit vágyik az ember a nyugalomra. Én ebben az elmúlt egy évben boldog voltam. Tudtam kicsit pihenni, és az összes fontos emberi kapcsolatomat megtartottam.”
  
  Kondacs Andrásnak azt is elárulta, hogy a családja minden helyzetben elsőbbséget élvez. „Bármilyen tárgyaláson vagy fontos eseményen ülök, ha valamelyik családtagom hív, akkor felveszem a telefont. Nekem ez nem is kérdés, hiszen bajban lehetnek, akkor pedig fel kell pattani, és rohannom kell, hogy segítsek” – tette hozzá őszintén Kemény.
  
  Inspiráló emberek egy új műsorban
  
  A „Három az Ezerből” című online üzleti műsor olyan sikeres vállalkozókat és vezetőket szólaltat meg, akik kemény munkával nagy sikereket értek el. A műsor célja olyan történetek bemutatatása, akár edukációs jelleggel, amik inspirálóak lehetnek, amikből tanulhatunk, okulhatunk. A legutóbbi műsor vendége - Kemény Dénes mellett - Buranits Ildikó, az MTK Budapest alelnöke és a V30 Belvárosi Sportközpont ügyvezetője, akit 2021-ben a legjobb európai fitness promoternek választottak. Valamint Gaszt Attila, a GIA Form Kft. ügyvezető tulajdonosa, aki 30 éve építi folyamatosan és töretlenül fejlődő üzemét, főként precíziós szerszámgyártással és műanyag fröccsöntéssel foglalkoznak.
  
  A következő adás május 6-án 19 órától látható az Animatiqua YouTube csatornáján. A kanapén a következő vendégek fognak üldögélni: Gerendai Károly, üzletember, kultúraszervező, a Sziget Fesztivál alapítója és az első magyarországi Michelin-csillagos étteremnek a tulajdonosa. Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója, valamint Bajusz Gábor, az Amtest ügyvezető igazgatója lesz.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
A BFZ 2024–25-ös évada
Kétszázadik mesterkurzusát tartja meg szombaton a Fesztivál Akadémia Budapest
Rómában és Amszterdamban lép fel Kelemen Barnabás a világ legpatinásabb zenei intézményeiben
Felolvasás és kiállításmegnyitó a Cervantes Intézetben - A nők és a diplomácia
XXIV. Nemzetközi Tervezőgrafikai Biennálé A Képzőn
Legendás fellépők és izgalmas zenei felfedezések – idén is vár a Budapest Ritmo
Sci-fi világot teremtenek fényszobrász alkotások Budapesten
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 royal hunt    bill clinton    nemadomfel    alvin lee    behemoth    kelet underground    the ting tings    subscribe    ruszty lászló    hard charger    winter    johnny english reborn    urma    psychotic waltz    firewind    burst    macabre    freedom call    hófehér    myra    volt    pannónia fesztivál    mustasch    kistehén    war from a harlots mouth  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!