hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2021. február 11. csütörtök   06:18
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Jövő héten tartják a Smarthome Expót, az első magyar okosotthon-konferenciát
A rendezvényen mindent megtudhatunk a digitális otthonfejlesztésről

  A magyarok is egyre szélesebb körben érdeklődnek az okosotthon koncepciója iránt. Ma már a lehetőségek szinte végtelenek, de eligazodni köztük korántsem egyszerű. Most végre mindent megtudhatunk egy helyen, a Smarthome Expo nevű első magyar okosotthon-konferencián. A február 18 és 20 közt, 3 színpadon zajló online rendezvény több mint 50 előadással, podcast-felvételekkel és izgalmas kerekasztal-beszélgetésekkel is várja az érdeklődőket.
  
  Nemrég még keveset tudtunk az okosotthonokról, ám néhány év alatt sokat változott a helyzet: 2021-ben már a magyar otthonokban is széles körben alkalmaznak digitális megoldásokat.
  
  “A tavalyi év óta hatványozott az érdeklődés a smart home-technológia iránt. Sokkal több időt töltünk otthon, mint korábban, így természetesen felmerül az igény, hogy a négy fal közt is a lehető legkényelmesebben éljünk” - mondja Zsák Péter, a Smartopert Kft. ügyvezetője.
  De nem csak ez változott a koronavírus kezdete óta: míg korábban sokan furának találhattak volna egy online konferenciát, idén már senki nem lepődik meg rajta, ha egy rendezvény a virtuális térbe költözött. Már csak ezért is épp most jött el az első hazai Smarthome Expo ideje.
  
  A február 18 és 20 közt, 3 színpadon zajló rendezvény több mint 50 előadással, podcast-felvételekkel és izgalmas kerekasztal-beszélgetésekkel is várja az érdeklődőket. A gyártóktól a kivitelezőkön át egészen a hobbistákig mindenki képviselteti magát, akire érdemes odafigyelni a témában.
  
  Most ráadásul van egy különleges aktualitása is az otthonfejlesztésnek: idén a megigényelhető állami támogatásoknak köszönhetően sokan vágnak bele az építkezésbe és a felújításba, amihez a konferencián rengeteg ötletet és inspirációt találhatnak.
  
  A legtöbb felület nyomógombbá alakítható
  
  De milyen programokra számíthatunk a konferencián? Többek közt bemutatásra kerül például egy magyar fejlesztés, a Material Button, amely segítségével a legtöbb otthoni hagyományos felület - annak bármilyen módosítása vagy megbontása nélkül - nyomógombbá, fényerőszabályzóvá vagy lépésérzékelővé alakítható.
  
  “Ma már nem csak okosajtók vagy telefonnal irányítható lámpák léteznek, hanem komplex rendszereket lehet kezelni, amelyek, ha megfelelően működnek, óriási megelégedettséget adhatnak a felhasználónak. Kütyükből is óriási a kínálat, ezért szükséges a tudatosság a vásárlásban és a szakemberválasztásban is” - mondja Zsák Péter.
  
  Az előadások során éppen ezért kiderül az is, mely okoseszközök mennyire tekinthetők biztonságosnak, és mi jelenthet garanciát a minőségre. A Chameleon Smart Home színpadon ráadásul virtuális okosotthon-túrákon is részt vehetünk majd.
  Közben a Legrand Netatmo színpadán választ kapunk olyan alapvető kérdésekre is, mint hogy az okos ház miért is nem a “sznobéria, procc, a gazdagok felesleges luxusa?” A „Feleség Elfogadási Faktor halála” című előadás további sztereotípiákat is igyekszik lerombolni, így például azt, hogy a „ház urának” egyszemélyben kell döntenie az okosotthon-megoldásokról és a többi ott lakónak ebben csak „elfogadási joga” van. És ki is mondhatná ezt el mindent hitelesebben, mint egy okosotthon-rajongó feleség?
  
  Megtudhatjuk azt is, hogyan optimalizálhatjuk a home office-t, hogy működik az ország első okoshotele, az Intelligens épületek színpadon pedig kiderül, hogy mi a sikeres okosotthon telepítők titka.
  
  “Mielőtt belevágunk az otthonunk “okosításába”, fontos átlátnunk, pontosan mik az elvárásaink és a lehetőségeink. Éppen erre a tájékozottságra tehet szert az, aki részt vesz a Smarthome Expón” - mondja Zsák Péter.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 blahalusiana    panic! at the disco    the moon and the nightspirit    maximo park    téglás zoli    recoil    az erő krónikája    spirit of pink floyd show    aeverium    new found glory    ill nino    xplode    kispál andrás    mtv    animals    the poster boy    tesco disco    emma watson    the treatment    nina hagen    when death comes    u2    gumiláb    the descendants    nuclear assault  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!