hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
hírek   2020. december 11. péntek   08:01
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Tóth Viktor Arura Trió: Have No Fear - lemezbemutató ma 20:30-tól


  Tóth Viktor legújabb lemezének anyaga egyfajta pozitív üzenet a hallgatóknak a kitartáshoz, a reményhez, a lelki tartalmakban való elmélyedéshez. A zeneszerző és a játszók egyfajta folytatásnak szánják a lemezt a nagysikerű - 2015-ben megjelent - Szemed Kincse album után. A két lemez jin-jang szerűen öleli magába a különböző finom rezgésű hangulatokat, melyek az emberi lelket megjárják a mindennapokban. A Szemed Kincse album elringató, hálaénekszerű hangulata után a Have No Fear forrongóbb módon közelít a mozdulatlanhoz, a fényes egységben való megnyugváshoz. Ezen a lemezen is a kimagasló improvizatőrök, Tóth Viktor (altszaxofon), Lukács Miklós (cimbalom) és Orbán György (bőgő) pillanatba szőtt, egyszeri, kortárs jazz muzsikáját hallhatjuk: a lemez anyaga élő felvétel, melyet egy teltházas koncerten rögzítettek.
  A lemez december 11-étől kapható a Fonó webboltjában, valamint 14-étől digitális terjesztésben is.
  
  A megjelenés alkalmából online lemezbemutatót tart a trió zenével és beszélgetésekkel, amelyet Jávorszky Béla Szilárd vezet. A lemezbemutató december 11-én 20.30-tól követhető itt.
  
  
  „Azt hiszem, nincsenek véletlenek. Nem véletlen, hogy az Arura Trio új albuma ennyi sok évet váratott magára. Nem véletlen, hogy a felvételhez a zöld utat a Covid-helyzetben kapta, váratlanul, a derült égből, egyik pillanatról a másikra. Nem véletlen, hogy a tavaszi járványügyi bezárkózás miatt egy hosszú tanyasi elvonuláson vettem részt és az sem, hogy három hónapig a rétekre, a természetbe szorultam gyakorolni. A kompozíciók nagy része itt született, vagy itt nyert tökéletes formát. Az általam írt kompozíciók a játszók benső üzenetétől élednek fel, nyernek érvényes formát és delejt, így hihetetlen nagy jelentősége van, ki és mikor játssza azokat. A sok fény, a szeszélyes időjárás, a mindenhonnan érezhető aggodalom és arra a válasz, a hit, a pozitív hozzáállás és a remény mind-mind jelen van a számokban.
  
  Az sem lehet véletlen, hogy így, a Délvidéken rekedten volt időm felkeresni dédnagyszüleim egykori élőhelyét... És az sem, hogy az ősi tanyától egy kilóméterre egy szent helyre bukkanhattam.
  A Hét Csodatévő Tölggyel találkoztam. A helyiek egyfajta zarándokhelyként tisztelik a szentély-szerűen félkörösen álló ősfákat, a hagyomány szerint a fák gyógyító erővel rendelkeznek.
  Hisz ki mit hisz: én éreztem. Többször visszalátogattam a „fényes” facsoporthoz. Egyik ilyen magányos elmélyülésemen történt - miközben a világ gyógyulásán, szeretteim egészségén merengtem alattuk - egy sugalom-szerű hangot hallottam magamban belül: „- Ne félj!”
  - Hallottam, és még: „A gyógyító bölcsesség benned van.” ...Tehát, a változást, gyógyulást ne kívülről várjam... A lehetőség, az erre való képesség bennünk van...
  Számomra az évben az egyik legszebb, legbékésebb nap lett ez a nap.
  
  Hiszem hogy, a boldogság állapota a történésekkel való összhangon múlik. Ellenkezhetem velük, de ezzel energiát veszítek. Sok energiát veszítek. A félelem pedig energiát rabol. Erőre van szükségünk – mindannyiunknak - hogy a nehézségekkel szembe tudjunk nézni. Hitünk és reményünk legyen. Félelem nélkül. Az Arura Trió a bölcs fák üzenetét szeretné elvinni hallgatóihoz.” (Tóth Viktor)
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
KONYHA akusztik a KKMH Rockházban
I am: Új dal az április 5-én érkező új Magma Rise albumról
Summer Hell: Exodus, Abbath Doom Occulta, Deicide turné érkezik
Brutális erővel érkezik a The Plot In You legújabb dala, a Don´t Look Away
Hamarosan érkezik a The Early November új albuma
A rock lázadói, a BlackBeer csapata új kislemezzel jelentkezett
A Destroy Boys vadiúj slágere, a Plucked már meghallgatható
Melanie C, a Spice Girls sztárja a szegedi Deja Vu Fesztiválon ad koncertet
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 feles máté    gaya arutyunyan    scary guyz        biohazard    paul giamatti    till we drop    textures    korpiklaani    dave gahan    autopsy    auróra    lowest creature    tasters    the eyes of a traitor    alice cooper    számos pasas    michael cera    backpackers’ spring    powerfest    papp lászló aréna    kick/ass    jorge salán    fergie    primordial  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!