hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
hírek   2020. december 4. péntek   03:55
nincsen hozzászólás

szerző: 12qper
Reggeli éneklésekkel és online koncertekkel segít az ünnepre hangolódni a HolddalaNap


  Fénylő, aranyló muzsikákkal, magyar és más népek zenéivel öltözteti ünnepi díszbe a szíveket a HolddalaNap. A zenekar a digitális térben, az interneten szeretne segíteni a családoknak a karácsony előtti ráhangolódásban, hogy átélhessék az ünnep valódi lényegét, teljességét. A HolddalaNap Zenekar tagjai az adventi időszakban minden reggel kinyitják az Arany muzsikás kalendáriumot a Facebookon, és 15 percig élőben zenélnek. December 13-án és 19-én pedig ingyenes, online családi koncerteket adnak, melyek közelebb hozzák az ünnep tiszta fényét és örömét, a népek karácsonyát.
  
  A mostani, nehéz időszakban, a koronavírussal és korlátozásokkal együttjáró 2020-as évben a családoknak talán még inkább szükségük van arra, hogy ha csak egy időre is, de maguk mögött hagyhassák a nehézségeket, és örömmel, nyitott szívvel készülődhessenek a karácsonyra. - Régi korokban az ünnepek, mint aranyalmák, ízesek, kerekek, az életet bearanyozóak voltak. Az aranyalmaként fénylő ünnepnek magháza, közepe van: ezek a naptári ünnep konkrét napjai. De húsa, udvara is van, így hetekkel előbb és később is bearanyozza az életünket. Ahhoz, hogy az ünnepek ilyen teljességgel jelenjenek meg az élet ágán, fel kell lelkileg készülni, el kell engedni a hétköznapokat, és felemelni az életet az ünnepbe – mondta Gulyás Anna a HolddalaNap Zenekar énekesnője, néprajzkutató.
  
  A HolddalaNap zenekar ezért a családoknak egy naponta megjelenő online Arany muzsikás adventi kalendáriummal kedveskedik, amely segít a ráhangolódásban. A zenészek reggelente 6:45-től 7 óráig muzsikálnak élő adásban a HolddalaNap Zenekar Facebook-oldalán., amit később, a nap bármely szakában újra meghallgathatnak az érdeklődők.
  
  A zenekar két ingyenes online koncerttel is készül az ünnepre: először december 13-án 19 órától a Népek karácsonya – A kis Jézus aranyalma című családi koncertjüket mutatják be, amely elsősorban magyar népzenei karácsonyi dalokból, és saját istenes dalaikból áll. A budaörsi PostART Galéria Facebook-oldalán követhető online koncert különlegessége, hogy a LiveYu stream technológiája lehetővé teszi, hogy a zenészek és a nézők kapcsolatba léphessenek. A képernyőn látható ikonok segítségével a közönség tapssal és bekiabálással fejezheti ki a tetszését, a zenekar tagjai pedig azonal reagálni tudnak a kivetítőn megjelenő személyes üzenetekre is. A zenészek már tesztelték ezt a technológiát. és a tapasztalataik szerint a szokásos bábos, izgalmas vizuális világ mellett a gyerekeknek főleg az interaktivitás tetszik. Ha pedig a várva várt Aranyos Csitkó is táncba fog, akkor lesz csak online tapsvihar! A program támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
  
  A HolddalaNap zenekar december 19-én, szombaton 16 óratól újra ingyenes online koncertre készül, amit a Budavári Önkormányzat Facebook-oldalán lehet majd követni. A Népek karácsonya – Aranyló muzsikák a nagyvilágból című műsorban sokféle nép karácsonyi muzsikáiból adnak ízelítőt. A közönség hallhat pergő flamenco szenténeket, egyiptomi kopt keresztény Kyriét és charangóval kísért perui dalt is.
  
  A HolddalaNap Zenekar neves muzsikusokból 2008-ban alakult alakult világzenei formáció. Népzenei feldolgozások mellett saját szövegeket öltöztetnek lendületes világzenei hangzásba. A zenekar tagjai, Draskóczy Lídia Táncház-díjas hegedűs; Szlama László Junior Prima-díjas kobzos-citerás, a Zeneakadémia tanára; és Balogh Guszti, a roma muzsika prominens képviselője a népzene jeles szakértői. Az ő hagyományismeretük fonódik össze Gulyás Anna énekes-néprajzkutató mesemondó rítusokból merített költői világával, Tar Gergely ütős és Vajdovich Árpád nagybőgős sokrétű szakmai és kulturális tudásával, valamint Alex Torres perui gitáros univerzumával. A HolddalaNap első lemezének vendégénekese a WOMEX életműdíjas Lakatos Mónika volt, a 2015-ös budapesti WOMEX-et megelőző Fonó Cafén pedig a HolddalaNap képviselte Magyaroszágot. Muzsikájuk rituális táncörvény, hiszen táncolni is, elmélkedni is lehet rajta, ami ritka párosítás. A HolddalaNap gyerekkoncertjei és muzsikás mesés játékai a fesztiválok, családi rendezvények rendszeres programjai. A zenekar alapítása óta bejárta Európát, hiszen Szerbiától Lengyelországon át Finnországig, Romániától Rómán át Spanyolországig turnéztak. A HolddalaNap Zenekar jelenleg a vírushelyzet utáni indiai és chilei turnéjára készül.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 testcsere    black gives way to blue    tool    ozone mama    in extremo    hemlock    heaving earth    dying wish    bandanas    at the gates    magashegyi underground    hogyan lopjunk felhőkarcolót    rózsakő    csata: los angeles    lóci    atticus ross    stereomilk    sziget 2010    a lány és a farkas    edward norton    immortal    star trek 2    neal morse    imák    jack  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!