hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
hírek   2020. november 25. szerda   08:34
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Nova Prospect dal- és klippremier: Légy valaki


  A Légy valaki! az első előhírnöke a Nova Prospect egyelőre cím nélküli, készülőben lévő negyedik nagylemezének, egyben az első új dal a zenekar Jövő kilátással című harmadik nagylemezének 2018. decemberi megjelenése óta. Az új dalhoz kisfilm a zenekar első, kvázi saját gyártású videoklipje, ugyanis azt Pintér Judith, a zenekar hivatalos koncertfotósa rendezte, rögzítette és vágta Koncz Gergely segítségével, aki a fényekért és a helyszínért felelt, közben másodkamerásként is közreműködött.
  
  A zenekar az ősz folyamán gőzerővel dolgozik tovább a negyedik nagylemez anyagán, melynek tervezett megjelenése 2021. év eleje. De addig is hamarosan egy, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával létrejött, a kecskeméti Hírös Agóra Művelődési Központban közönség nélkül rögzített, 4 dalos videofelvétel is várható.
  
  
  Kiss József, gitáros:
  “Év elején kezdtük el a munkát az új dalokon, és a tavaszi vírushelyzet miatti koncertstopos időszak alatt jól fel is pörgött a folyamat, a zenei anyag túlnyomó része el is készült. Ez a dal született meg elsőként, és rögtön klip esélyesként számoltunk vele, mert mindenképp egy húzós dallal akartunk visszatérni. Néhány nyári bulin már élőben is leteszteltük, és nagyon jól működött, és a visszajelzések is csak megerősítettek abban, hogy jó választás lesz az új nagylemez előzeteseként kihozni.
  
  J.: “A stúdiófelvételeket már a kezdetek óta magunknak készítjük, de valahogy mindig úgy éreztem, hogy vizuális megjelenésünket is a saját kezünkbe kellene venni, viszont ehhez egyikünk sem értett. Juci a koncertfotóival és a “Túlélni” c. dalunkhoz készült koncertklippel már bizonyított, így elérkezettnek láttuk az időt, hogy nekifogjunk egy teljes értékű klip elkészítéséhez. A végeredménnyel több, mint elégedettek vagyunk, tehát mindenképpen ezen az úton megyünk majd tovább.”
  
  Besnyő Gabriella, énekes:
  “Régi vágyam volt már, hogy a megszokott „zenélős” klipek után végre egy olyan sztoris videóval álljunk elő, ahol a történetnek mi vagyunk a szereplői, és nem csak háttérzenészkedünk (ha van egyáltalán ilyen fogalom, háháhá). De a fiúk erről hallani sem akartak, mondván, hogy ők nem tudnak színészkedni. (Mintha én tudnék...)
  
  Aztán jött Jucinak ez a zseniális ötlete, hogy ha tökig beöltözünk, talán nehezebb kiszúrni, hogy nem mi vagyunk a legnagyobb színművészek a világon, háháhá. És így már eggyel könnyebb volt rávenni a srácokat, hogy hangszer nélkül szerepeljenek néhány jelenetben.
  
  Azért be kell vallanom, hogy nem fesztelenül indultunk el a forgatás első napján, de végül állati jól éreztük magunkat. És végül már azt tárgyaltuk, hogy miért nem csináltunk már ilyet ezelőtt is. Pont a covid-mizéria első hulláma után álltunk neki, és azt hiszem , az egész csapatnak nagyon jólesett ez a kis kaland. Régen ökörködtünk már ennyit együtt:)
  
  Persze ehhez kellett az is, hogy Juci és Jocó a helyszínektől kezdve az utolsó géztekercsig mindent kitalált, elintézett és beszerzett. Nekünk, a többieknek már csak oda kellett mennünk, és élvezkednünk.
  
  Eszméletlenül hálásak vagyunk Koncz Gerinek is, hogy egy csomó hasznos tanáccsal látott el bennünket a felvételek kapcsán. Ő tud a legprofesszionálisabban egy létra tetejéről fényezni, háháhá.”
  
  Pintér Judit, rendező:
  “Mint “rendező”, fontosnak tartottam a szöveget, amiből volt kezdeti, előzetes verzió is. Abban megfogott az „apám mindent elmesélt „ szövegrészlet. Valószínű ez volt az egyik kiindulási pont is a képzeletemben.
  
  Nagyon szeretem a fikcionális filmeket/sorozatokat. Sok mostani film hagyott bennem nyomot, mint például a Dark című német sorozat.
  
  Ami alapötletként szolgált még a sztoris részekhez, az Gabó egyik víziója volt, melyet már rég meg szeretett volna valósítani, nevezetesen, hogy rohan, menekül valami elől. Majd ehhez képest megérkezett a végleges szöveg, amit nem befolyásoltam a már meglévő - csak is a fejemben élő - vázlatommal. Végül mégis minden tökéletesen passzolt a koncepciómmal, tudat alatt hatottam az alkotókra (nevet)”
  
  J.: “A szöveget ezúttal is Bálint (Schautek Bálint - billentyűs hangszerek, sampler) írta, aki továbbra is zenekar teljesértékű tagja annak ellenére, hogy a koncerteken és zenekari fotókon nem látható velünk. A dalszöveg mondanivalója röviden úgy foglalható össze, hogy ne fogadj el semmit úgy, ahogy “konyhakészen” eléd tálalják, kellő kíváncsisággal közelíts a világ dolgaihoz. Legyen saját véleményed, de mindig vizsgáld meg több szemszögből, és csakis azután alakítsd ki a saját álláspontodat.”
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
A Moonspell és a Wolfheart társaságában jön hozzánk a Dark Tranquillity
AWS: Nincs árnyék - Egy újabb dal a májusban érkező nagylemezről
Konyha akusztik a KKMH Rockházban
I am: Új dal az április 5-én érkező új Magma Rise albumról
Summer Hell: Exodus, Abbath Doom Occulta, Deicide turné érkezik
Brutális erővel érkezik a The Plot In You legújabb dala, a Don´t Look Away
Hamarosan érkezik a The Early November új albuma
A rock lázadói, a BlackBeer csapata új kislemezzel jelentkezett
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 karthago    shia labeouf    kick ass    sexepil    the edge    blues    voodoo allen    los vegas    noctem    shrinebuilder    ghost iris    pénzcsináló    pintér csaba    paul giamatti    david guetta    threat signal    malignancy    kockásing revival    smici    a végső állomás    bleed from within    millenáris    timur bekmambetov    kobalov    julio iglesias  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!