hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
hírek   2020. szeptember 9. szerda   07:32
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Road dalpremier: gyönyörű képsorokkal mutatják be a Mátrát az ´Ahol a hegyeket látod´ dal videoklipjében


  A RoadMovie projekt keretében készült el a legfrissebb Road dal, amely sorozatban a VOLT Film különféle hazai zenészeket, szerzőket, előadókat kért fel, hogy írjanak dalt, egy számukra fontos magyar tájról, régióról. Az Ahol a hegyeket látod adta magát, hiszen a zenekar tagjai a Mátra lábánál, Domoszlón élnek és alkotnak. A Mihaszna Film stábjával készült klipről és a dal hátteréről Molnár Máté énekes-basszusgitáros mesélt alább részletesen.
  
  
  “Nagy öröm számunkra, hogy a dél-Mátra egy aprócska kis falujában, Domoszlón élő, ténykedő zenekarként most egy ilyen jó kis lehetőséget kaptunk. Született egy dal, elkészült egy klip, ami arról szól, hogy ez az egész számunkra mennyire szép, nekünk milyen sokat jelent. Büszkék vagyunk erre a vidékre, a helyre, ahol élünk és örömmel mutatjuk meg most mindenkinek! Ez itt a mi világunk! Annak is a közepe! Ez a Mátra!
  
  “...Ha keresnéd a lelkem ott megtalálod, ahol a hegyeket látod!”
  
  A Mihaszna Film csapatával már több ízben dolgoztunk együtt az elmúlt években. Sőt több klipünk is itt a Mátrában készült. Ismerjük már jól őket és ők is bennünket. Működik a kémia, értünk egymás nyelvén, tudtuk, hogy ebből csak jót fogunk kihozni! Soha nem volt még ilyen hosszú, nagy lélegzetvételű közös munkánk. A forgatások hét napon át zajlottak, napkeltétől-napnyugtáig, néha kicsit még tovább is. Annyi jó felvétel született, hogy könnyedén akár még egy kisjátékfilm is készülhetne ezekből. A végére azért kicsit elfáradtunk, de nagyon élveztük az egészet.
  
  Egy ideje már a levegőben volt egy dal nálunk, amely ha úgy tetszik élménybeszámoló, ha úgy tetszik főhajtás, vagy egyszerűen csak a mindennapjaink a Mátrából, a hegyekből, otthonról, ahol az utóbbi hónapokban az eddigieknél is többet lógtunk. A ROAD zenekar 2021-re új nagylemezzel készül, melynek előkészítő munkálatai már 2019-ben elindultak. Az idei év elején kezdtük a “Hegyes” munkacímű dalunk vázlatát, ami aztán néhány próbát követően viszonylag gyorsan össze is állt és pont olyan lett, amilyet szerettünk volna. Éppen annyira komoly és vidám egyszerre, mint amennyire boldog és elgondolkodtató.
  
  Még a tavaly nyáron elindult egy projekt, ez a RoadMovie ami aztán idén tavasszal bennünket is megtalált. Abszolút adta magát, hogy Road egyenlő Mátra és a legjobb az egészben az, hogy nálunk ez dal már készülőfélben volt, tehát nem egy megrendelésre íródott dalról beszélünk, hanem inkább egy jókor-jó helyen szituról.
  
  Tulajdonképp ha nincs ez a projekt, ez a dalunk akkor is elkészül és akkor is ilyen lett volna. Sőt, valószínűleg videoklip is készült volna rá előbb vagy utóbb. A különbség ezúttal annyi, hogy e projekt kapcsán lehetőségünk nyílt arra, hogy egy sokkal komolyabb, komplexebb, egészen nagy volumenű videoklipet tudjunk a dalnak készíteni, valamint reményeink szerint a RoadMovie zászlaja alatt sokkal több csatornán tudjuk eljuttatni, bemutatni a dalt, megmutatni a mi hazánkat, az ország legmagasabb pontját, a legnagyobb hegyeit, a Mátra ismert és rejtett szépségeit, mert amikor Magyarország természeti csodái kerülnek említésre, olyan nincs, hogy a Mátra ne kerüljön szóba!
  
  “...Annyi csodát láttam már a világban, egyet végre most én mutatok…”
  
  Hogy mit jelent számunkra a Mátra? Gyerekként izgalmas, színes játszótér, most felnőttként, a nagybetűs OTTHON. Mindig innen indulunk, és mindig ide érkezünk. Ez itt a mi hazánk. A nagyszüleink és az ő nagyszüleik is itt éltek és bár az elmúlt évszázadok alatt nyilván rengeteg minden változott felénk is, de mégis van ami változatlan ezer évek óta. Ezek a hegyek itt, melyek szó szerint karnyújtásnyira vannak tőlünk. Valahogy életünk része itt ez az egész. Minden nap ugyanazt látjuk amikor kinézünk az ablakon, mégis minden nap más és más a színe, az illata, a hangja. Kodály mondta egyszer: “A hegyeknek hangjuk van!” és bizony ez valóban így van! És ha mi nem is tudjuk ezeket hangjegyek formájában, olyan szépen papírra vetni, attól még lehet hogy valahogy mégiscsak halljuk és folyamatosan inspirál bennünket.
  
  Gyermek fejjel megélni itt a napokat, egy idő után megszokottá, hétköznapivá, természetessé válik az ember számára. Aztán mikor felnőtt fejjel világot lát az ember és valóban tapasztal, megkóstol más “ízeket” tájakat, régiókat, városokat, országokat, akkor érti meg azt, mekkora csoda is valójában, amiben élünk. A véget nem érő hegyi utak, ösvények, csapások, számtalan hűsítő, kristálytiszta forrás, a lenyűgöző látvány a hegytetőkről, a házak udvaraiba is gyakran tévedő őzikék, a gazdag gomba lelőhelyek, a patakok, a megfizethetetlen csend, a nyugalom, az igazi béke, na és a folyamatos testi-lelki feltöltődés.”
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Először jön Magyarországra a Faun
Seraina Telli: dögös énekesnő nyitja a Visions Of Atlantis turnét
Kelemen Barnabás egy különleges hangszert szólaltat meg csütörtökön este a Müpában
A Telltale kiadta vadonatúj „Monster” című kislemezét
A SeeYouSpaceCowboy bemutatja új albumát, a „Coup De Grâce”-t
Megjelent a Cloud Nothings új albuma, a Final Summer
Meghallgatható a Red Handed Denial új dala, az One More Night
Új emo banda robbant be a színtérre: az unpeople bemutatkozik debütáló EP-jével és a ´going numb´ című friss dalával!
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 lion twin    thom yorke    falcongate    sonic syndicate    the gaslight anthem    levi fantasy    twilight force    babymetal    mayhem    kézdy luca    anvision    tesseract    javier bardem    tűzkerék    nofx    ripoff raskolnikov    milarepa    ameriaki pite    assassin    hangmás    fusion bomb    kill whit hate    cain    palaye royale    abraham lincoln  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!