hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
magazin [album]  2020. augusztus 28. péntek   15:57
nincsen hozzászólás

szerző: 12qper
Pénzügyi multitól a művészeti startup-ig


  Soha nem késő váltani - derül ki Zborai Eszter történetéből, aki a számok világát hátrahagyva vetette bele magát a művészeti életbe. Férjével közösen vezetik startup-jukat, amivel magyar alkotókat támogatnak, miközben közelebb hozzák a művészetet a fiatalokhoz.
  
  Zborai Eszter a közgázon végzett, így kezdetben pénzügyi területen próbált szerencsét. Első munkahelye “egy kőkemény, New York-i alapítású multi volt, ahol térd felett érő szoknyát sem lehetett felvenni” - meséli. “De nem volt kevésbé száraz a következő munkahelyem sem: csak arról szólt, hogyan lehet pénzt csinálni a tőzsdéből. Már az elején éreztem, én humánusabb területre vágyom” - mondja - “így az egyetem után rögtön elkezdtem képezni magam művészeti menedzser irányban.”
  
  Egy idő után Eszter már galériában gyakornokoskodott, később művészeti menedzserként a Zeneakadémián is kipróbálhatta magát. Mindig is vonzotta a festmények világa, és maga is szerette szép képekkel dekorálni otthonát. Azt viszont fájlalta, hogy a képzőművészet inkább az idősebb, aukciókra járó emberekhez jut el.
  
  Hogy ne piros pipaccsal díszítsük a falat
  
  A fiataloknak jellemzően nincs pénze kortárs festményekkel díszíteni a falat, így maradnak az ikeás tömegképek vagy a fekete-fehér fotó a Brooklyn Bridge-ről. Így született meg Eszter fejében az Art Bridge, egy újfajta művészeti webáruház gondolata. Az Art Bridge oldalán fotók, grafikák és festmények között válogathatunk, amelyek a legjobb minőségű digitális nyomatként díszíthetik a szobáink falait. Az oldal ugyanakkor kereseti lehetőséget is biztosít a fiatal, magyar és kelet-európai művészeknek, akik minden eladásból részesednek.
  
  “Ez egy nagyon friss, digitális, nemzetközi kezdeményezés” - mondja Eszter. “Néha megkérdezik tőlem, nem lenne-e jobb eredeti képekkel foglalkozni? Eleinte én is a magas művészetben gondolkodtam, de aztán megragadott, hogy ilyen módon mindezt a fiatalok számára is elérhetővé tehetem. Még akkor is, ha nekik esetleg nincs pénzük eredeti alkotásokat vásárolni.”
  
  Baba mellett is élhetőbb munkanapok
  
  Miután Eszter férjével, Ádámmal találkozott, az Art Bridge kettejük gondozásában családi startuppá alakult. Idő közben kisbabájuk is megszületett, aki most az oldallal együtt éppen 1 éves.
  
  “Szerencsés vagyok, mert az én életemben hamar bekövetkezett a váltás. Sokan még több évig gyűrik magukat strapás munkakörökben. Mire a kisbabánk megérkezett, már jól elő volt készítve a terep az új életformánkhoz” - meséli az anyuka.
  
  A munka nem kevesebb, mint azelőtt. A feladatok sem mondhatóak könnyűnek, hiszen egyszerre kell foglalkozni a honlappal, a művészekkel, a technikával és a nyomtatással is. Mindez azonban összeegyeztethető a gyerekneveléssel.
  
  “A szokványos munkahelyeken anyaként olyan kompromisszumokat kell megkötni, ami sokszor gyötrelmes: nem lehetsz beteg, minden meetingen ott kell lenned. Az én korosztályomban úgy látom, aki tudott, az kilépett a mókuskerékből: valamilyen humánusabb megélhetést alakított ki magának, ami több időt enged a gyerekével tölteni” - zárja Eszter.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kid rock    jancsi és juliska    david fincher    gro fraas    ghost protocol    thaurorod    dvd film    filter    gumiláb    mint gloria estefan    fekete zaj    metaldays    social network    vortex    arany    them crooked vultures    air    turbo    jaffa    mitch & mitch    csihar    pendulum    barátság extrákkal    des filles et des riffs    worning  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!