hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
hírek   2020. augusztus 7. péntek   08:30
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Kylfingar: a felújított Istenek Hangja dalhoz készült friss videoklip


  Új videoklipet készített a Kylfingar, a legutóbbi, Világok Határán nagylemez két éves évfordulója alkalmából az Istenek Hangja, és az első lemezen hallható Helheim esett át korszerűsítésen, a remaszterelés után pedig előbbihez készült kisfilm.
  
  
  A zenekar a videoklipről és a jövőbeli tervekről:
  “Az Istenek Hangja című számunkhoz régóta tervben volt egy harci jelenetekkel megtűzdelt, nagyszabású klip, viszont a megvalósításához sokáig nem találtuk meg a megfelelő partnereket. Szerencsére megismerkedtünk az Aurora Borealis hagyományőrző egyesület és a Flokken csapatának vezetőjével, Sebő Bélával, aki nyitott volt az együttműködésre. Egyébként már a 2019-es Rockmaratonon is ők emelték a bulink hangulatát a színpadon. Az operatőrünket, Regős Bálintot is ő ajánlotta, aki nagy lelkesedéssel és szakértelemmel segített kidolgozni a klip jeleneteit. A klip történetének alapja, hogy egy fiatal viking harcos egy talizmánt kap kedvesétől, hogy az megóvja, és az istenek erejét kölcsönözze számára aharcban.
  
  A forgatás egy gyönyörű helyszínen zajlott a budai hegyekben a tél derekán. Bár meglehetősen hideg volt, és harcosok felszereléseit sem volt egyszerű felcipelni, a forgatás jó hangulatban telt. Azt hiszem, a drónos felvételek is magukért beszélnek. A klip zenekaros jeleneteit a Sidelight stúdióban vettük fel Budapesten. Itt az volt a koncepció, hogy egy sötét, borongós, túlvilági hangulatot árasztó környezetet teremtsünk, ezzel belehelyezve magunkat a sztori világába, egyfajta narrátorszerepbe bújva. A forgatáson készült pár nagyszerű zenekari fotó is, ezekért köszönet Németh Bettinek. Mivel a legutóbbi lemezünk, a Világok Határán hangzásával nem voltunk teljesen elégedettek, úgy gondoltuk, hogy érdemes a kliphez remaszterelni az Istenek Hangját. Emellett a Helheim című nótánk az első lemezről régebben szinte minden alkalommal elhangzott a koncertjeinken és mióta samplereket használunk, már bővített, áthangszerelt nagyzenekari témák íródtak hozzá a monumentálisabb hangzásért. A terv az volt, hogy az idei Rockmaratonos bulinkra újra elővesszük, hiszen nagy közönségkedvenc. Sajnos a fesztivál ugyebár elmaradt, de úgy döntöttünk, hogy közzétesszük ezt a feljavított verziót is kárpótlásként, így a két friss hangzású dal a klip mellé kiad egy jó kis digitális single-t.
  
  A két dal és a klip mellett hírekkel is szolgálunk: a háttérben már elkezdődtek a következő album munkálatai, íródnak az új dalok és ha minden jól megy Covid-ügyileg, jövő márciusban ismét színpadra állunk! Hegedűsünk és egyben énekesnőnk, Bálint Eszter rövid idő után eltűnt a színpadról és a klipben sem szerepel, ennek oka pedig az, hogy ikerbabákkal volt várandós – ezúton is gratulálunk neki a két csöppséghez! Jövő tavasszal tehát már ismét Esztivel együtt láthattok minket a színpadon. Van azonban egy rossz hír is, mivel basszusgitárosunk, Mikola Péter május végén úgy döntött, felhagy a zenéléssel és saját vállalkozására koncentrál, így most utódját keressük. Petinek pedig sok sikert kívánunk! Jövő tavasszal tehát, ha minden jól megy, új felállással és új dalokkal lépünk újra színpadra!”
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
KONYHA akusztik a KKMH Rockházban
I am: Új dal az április 5-én érkező új Magma Rise albumról
Summer Hell: Exodus, Abbath Doom Occulta, Deicide turné érkezik
Brutális erővel érkezik a The Plot In You legújabb dala, a Don´t Look Away
Hamarosan érkezik a The Early November új albuma
A rock lázadói, a BlackBeer csapata új kislemezzel jelentkezett
A Destroy Boys vadiúj slágere, a Plucked már meghallgatható
Melanie C, a Spice Girls sztárja a szegedi Deja Vu Fesztiválon ad koncertet
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 marian cosma    beneath    billy the kid    the agonist    both miklós    crimson shadows    primus    falka    demonlord    privilegivm    warfect    horibillies    csiribiri    a dog called ego    beckinsale    gary moore    new model army    bloodbath    jon oliva’s pain    no doubt    stereomilk    movie awards    mortiis    illúzió    amoral  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!