hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2020. július 24. péntek   03:43
nincsen hozzászólás

szerző: 12qper
Müpa Zeneműpályázat: új műfaji kategória, nyilvános a szakmai testület névsora


  A Müpa 15., jubileumi évada alkalmából júniusban nagyszabású zeneműpályázatot hirdetett meg, amelynek elbírálását a most nyilvánosságra hozott, neves és elismert hazai szakemberekből álló hétfős szakmai testület fogja irányítani. További újdonság, hogy a pályázaton a korábban meghirdetett műfaji kategóriák mellett már elektroakusztikus művekkel is lehet indulni, az intézmény így összesen 14 zeneművészeti kategóriában várja a 18. életévüket betöltött, magukat magyarnak valló pályázók munkáit.
  
  Magyarország vezető kulturális intézménye 2005-ös megalapítása óta teret biztosít a kortárs alkotóknak és népszerűsíti a jelenkor zenéjét. A június folyamán meghirdetett zeneműpályázat egyik fontos célkitűzése, hogy a győztesnek ítélt műveket a Müpa hazai előadóművészek közreműködésével, társintézményeivel együttműködésben fogja színpadra állítani. A pályázaton új kategóriaként már elektroakusztikus művek beadására is van lehetőség, a versenyben meghirdetett műfajok száma ezzel 14-re bővült.
  
  A beérkező pályamunkák kiértékelését hétfős szakmai testület irányítja, amelynek tagjai összefogják a szakterületükhöz kapcsolódó, pályázati kategóriánként önállóan működő zsűrik munkáját, majd összegzik az egyes versenykategóriák értékelését. A szakmai testület tagjai Eötvös Péter zeneszerző és karmester, Fekete Gyula zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanszékvezetője, Gőz László jazz-zenész és tanár, a Budapest Music Center (BMC) igazgatója, Juronics Tamás koreográfus és rendező, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője, Káel Csaba filmrendező, a Müpa vezérigazgatója, Puskás Tamás rendező, a Centrál Színház igazgatója és Vashegyi György karmester, a Purcell Kórus és Orfeo Zenekar vezetője és a Magyar Művészeti Akadémia elnöke.
   
  „Nem emlékszem, hogy valaha is láttam volna ilyen pályázatot, amely széles műfaji intervallumban ad lehetőséget a komponálásra és arra ösztönzi a zeneszerzőket, hogy azokban a műfajokban mutatkozzanak meg, amelyekben a legfelkészültebbnek érzik magukat. A Müpa pályázatának fontos célja, hogy a nyertes műveket hazai művészek és együttesek közreműködésével bemutassa, és egy zeneszerző számára rendkívüli motivációs erővel bír, ha biztos lehet abban, hogy a darabját elő fogják adni” – hangsúlyozta Eötvös Péter zeneszerző, a Müpa Zeneműpályázat szakmai testületének tagja.
  
  A pályázat egy hónappal ezelőtti meghirdetését komoly szakmai érdeklődés övezte, és rendkívül sok kérdés érkezett a Müpához a versennyel kapcsolatosan. A pályázók munkájának megkönnyítése érdekében az intézmény az e kérdésekre adott válaszait a zeneműpályázat folyamatosan frissülő oldalán transzparens módon közzéteszi.
  
  A pályázati kategóriákról, a kategóriák szerinti jelentkezési feltételekről, valamint a pályázat díjazásáról további információ itt.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 együtt az ég alatt    waking the cadaver    after all    ingmar bergman     rém hangosan és irtó közel    no doubt    adele    eyes    filmbox    v.i.v fesztivál    gorguts    hupikék törpikék    soreii és poolek    dumaszínház    czank ninetta    spirit blue    burlesque    így neveld a sárkányodat    alice in wonderland    morgoth    herman frank    logan lerman    predators    piknik park    chopin  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!