hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
magazin [program]  2020. július 13. hétfő   18:23
nincsen hozzászólás

szerző: 12qper
Újra jelentkezik az Óbudai Kulturális Központ
2020. július-augusztus

  Állandó kiállítás
  
  A rejtélyes Vietnám szobakiállítás
  
  A vietnámi magyar kapcsolatok az 1950-es évekre nyúlnak vissza. Az utóbbi idők fejleménye, hogy több testvérvárosi kapcsolat is létrejött a két ország között. Az egyik ilyen Son Tay (Hanoi egyik jelentős ipari külvárosa) és Óbuda közötti kapcsolat. A kiállítás Vietnam gazdag népművészetét, képzőművészetét és mindennapi életét igyekszik bemutatni. A város bronz címere is látható a kiállított tárgyak között. A kiállítás folyamán vietnámi úti filmek is megtekinthetők.
  Köszönet a felajánlott tárgyakért: Son Tay város vezetőségének, Dr. Füstiné Tran Thi Hanh-nak, Lőrincz Edinának, Váraljai Mártonnak és Dr. Botz Lászlónak.
  A kiállítás folyamatosan megtekinthető a ház nyitvatartási idejében.
  A kiállítás megtekintése ingyenes.
  Fotó: Kocsis László Zoltán
  
  Július 22. és 29. szerda 10.00-13.00
  
  Ha szerda, akkor ÓKK
  
  A nyári szünidő alatt két szerdán interaktív műsorokkal várjuk a gyerekeket. Klasszikus bábszínházzal, zenés interaktív mesejátékkal és kreatív kézműves programmal készülünk.
  
  Július 22. szerda 10.00
  Joós Tamás énekmondó: Violin király és Hanga királykisasszony
  
  Zenés interaktív mesejáték.
  Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy hatalmas birodalom, a hangok országa, Pentagónia. Ez a birodalom tele volt csodálatos hangokkal szépséges dallamokkal, varázslatos muzsikával. Királya is volt néki, ahogy agy rendes országban lennie kell. Úgy hívták, hogy Violin király. Az özvegy király a széltől is óvja leányát, Hanga királykisasszonyt, aki bezártságában kertjét gondozza és közben bús dalt dúdol naphossszat.
  
  Műsoridő: 60 perc
  Írta és színpadra alkalmazta: G. Szász Ilona
  Jelmez: Kires Ica, báb: Bartal Kiss Rita, zene: Joós Tamás
  Játssza: Joós Tamás énekmondó és a résztvevő gyerekek
  
  11.00-13.00 Kézműves játszóház: társasjáték-készítés
  fotó: violin kiraly (kérem odaírni a kép alá, hogy Fotó: Oszvald György)
  
  Július 29. szerda 10.00
  Majoros Ági bábszínháza: Százszorszép Bóbiska
  
  Egyszemélyes bábjáték kicsiknek és nagyoknak
  A királynő kertjének közepén áll egy csodálatos harang, amely csak akkor szólal meg, ha a királynőnek leánygyermeke születik. Új lakói, a lusta harangemberkék, átokkal sújtják Százszorszép Bóbiska hercegnőt, mert a születését ünneplő harangszó felverte őket százéves álmukból. Vajon sikerül-e Bóbiskának megtörni az átok erejét és elnyerni a boldogságot? A mese végén kiderül.
  Műsoridő: 45 perc
  Rendezte: Bartal Kiss Rita, tervezte: Mátravölgyi Ákos, dramaturg: Szász Ilona, zene: Nagy Szabolcs
  Játssza: Majoros Ági
  
  11.00-13.00 Kézműves játszóház: üvegfestés (Hozz magaddal egy üvegpalackot!)
  fotó: szazszorszep
  A belépés a programokra ingyenes. Csoportok részvétele esetén kérjük, hogy előzetesen jelentkezzenek a központi telefonszámon (+36-1-388-23-73)
  A programokat jó idő esetén az udvaron, rossz idő esetén a házban tartjuk meg.
  
  Július 23. csütörtök 19.00
  Nyári irodalmi est a kertben
  
  Az irodalmi estek megszokott színvonalán élvezhetjük ezt a rendhagyó, beszélgetős nyári estét, de mégis kicsit másképp, hiszen jó idő esetén az udvaron, szabad levegőn élvezhetjük a kultúrát.
  Rossz idő esetén a programot a házban tartjuk meg, a védőtávolság betartásával.
  Közreműködő: Fehér Anna Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész
  Moderátor: Kurucz Éva
  
  Jegyár: 500 Ft
  Fotó: Kállai-Tóth Anett
  Forrás: József Attila Színház
  fotó: feher anna
  
  PROGRAM PLUSZ
  
  Július 30. csütörtök 10.00-12.00
  Baba elsősegély
  
  Újra indul az ingyenes csecsemő és gyermek elsősegélynyújtás oktatás szülőknek, leendő szülőknek és nagyszülőknek.
  A foglalkozás során felkészülhetünk arra, mit tegyünk gyermekünknél egy esetleges vészhelyzet esetén a mentők megérkezéséig, valamint elsajátíthatjuk a gyermekkorban leggyakrabban előforduló balesetek elsősegélynyújtási ismereteit. A program a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet III. kerületi Kirendeltségének együttműködve valósul meg.
  Előadó: Barabás Dénesné Jeanette, a Magyar Vöröskereszt munkatársa.
  Előzetes regisztráció szükséges a kozpont@obudaivedonok.hu e-mail címen.
  A képzés az Egészségfejlesztési Iroda támogatásával az óbudai családok számára ingyenes.
  A jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel a regisztráció során egy tanfolyamra maximum 10 pár jelentkezését tudjuk fogadni, akik egymástól 1,5 méterre helyezkednek el. Kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítunk. Maszk használata kötelező.
  A gyermekkel érkezőket bababarát környezettel várjuk (javasolt a gyermek számára saját játék használata).
  
  Augusztus 26. szerda és augusztus 27. csütörtök 9.00-15.30
  Agykontroll
  
  Végre otthon hagyhatjuk a gépeket, és ismét együtt lehetünk! Különleges családi programunkat 9-14 éves gyerekeknek és szüleiknek ajánljuk. Találkozónk lehetőséget ad az átélt stressz feldolgozására, a kikapcsolódásra. Speciális tanfolyamunk ui. eszközöket kínál feszültségből fakadó problémák megoldására, a családi harmónia megerősítésére. A relaxáció megismertetésével segítséget nyújt a testi - lelki felüdülésben, a pozitív gondolatok szerepének megismertetésével a felelősségérzet kialakításában, a képzelet fejlesztésével a céltudatosság növelésében, a memória és a tanulási eredményesség javításában. Ha már tudják, hogy miben szeretnének fejlődni és változni, tőlünk megtanulhatják, miként érhetik el a kívánt eredményt a Silva-féle agykontroll technikáinak és a Vonzás törvényének tudatos alkalmazásával.
  Vezeti: Pétercsák Maxim. Részvételi díj: 25.000 Ft, testvéreknek: 21500 Ft/fő. Szülőknek ingyenes. Jelentkezés e-mailben az oktatónál: info@alfahullam.hu; 20/551-3079
  
  Augusztus 28. péntek 9.00-15.00
  Zsenimozizás
  
  Mindannyian rendelkezünk azzal a képességgel, hogy elménket – a zsenikhez hasonlóan – teljesebb mértékben és különleges módon használjuk, csak nem mindig tesszük meg. Ha szeretnénk kiaknázni a bennünk rejlő lehetőségeket a tanulásban is, érdemes megismerkedni azokkal az egyszerű, de nagyon hatékony módszerekkel, amik abban lehetnek a segítségünkre, hogy legyen kedvünk a tanuláshoz, könnyen tudjuk megjegyezni és felidézni mindazt, amire szükségünk van, illetve le tudjuk vezetni a tanulás okozta feszültségeket.
  Különleges továbbképzőnket 10-14 éves agykontroll tanfolyamot végzett gyerekeknek és szüleiknek ajánljuk.
  Vezeti: Pétercsák Maxim. Részvételi díj: 9.000 Ft, testvéreknek: 7.500 Ft/fő. Szülőknek ingyenes! Jelentkezés e-mailben az oktatónál: info@alfahullam.hu; 20/551-3079
  
  TANFOLYAMOK (JÚLIUS 31-IG)
  Jóga – Kedd 18.00–20.00.
  
  Alapvető testi-lelki-szellemi problémáink megoldása a jóga ősi,
  klasszikus és modern eszközeivel, receptjeivel. Vezeti: Lovassy László, 06-1/365-4960, 06-30/507-8279.
  Szenior örömtánc – Csütörtök 14.00–15.30. Közösségi tánc 50 éven felülieknek, amely megmozgatja nem csak a testet, de az agyat is. Vezeti: Fürst Anna, 06-30/513-1819.
  Zumba fitness – Kedd 19.00–20.00, csütörtökön 19.30–20.30. Információ: Sándor Szilvia, 06-30/307-0533.
  
  Békásmegyeri Közösségi Ház – kutyabarát
  1039 Budapest, Csobánka tér 5. Tel.: 06 1 243-2432
  www.kulturkozpont.hu, instagram: @kulturkozpont
  
  BÉKÁSI KERTMOZI
  Jegyár: 500 Ft
  Rossz idő esetén esőnap másnap csütörtök. 30 perc vetítés után a rendezvény megtartottnak minősül.
  
  Július 22. szerda 20.30
  Csillag születik
  (amerikai zenés film, filmdráma, 135 perc, 2018)
  A showbusiness kegyetlen és kiszámíthatatlan, de mennie kell. Jackson Maine valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel, akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól, mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé.
  
  Július 29. szerda 20.30
  A meztelen dobos
  (amerikai vígjáték, 102 perc, 2008)
  Vagy harminc esztendővel ezelőtt a Fish nevű dobost kirúgta a rockzenekar, amely utána világhírű lett. A rock szerelmese viszont egy telefonos ügyfélszolgálatnál kötött ki, és senki sem hiszi el neki, hogy egykor a sztárok társa volt. A három évtizedes kényszerpihenő után Fish másodszor is megpróbál sztár lenni. Amikor gimis unokaöccse diákbandájából a dobost szobafogságra ítéli az anyja, a nagy idők kis tanúja ugrik be a helyére. Megfogadja, ha törik, ha szakad, rockisten lesz belőle. Az új együttes koncertre készül a túlkoros, túlsúlyos és túl lelkes dobosával együtt.
  
  BÉKÁSI MOZI ESTÉK
  Jegyár: 500 Ft
  
  Augusztus 26. szerda 18.00
  Bohém rapszódia
  (angol-amerikai életrajzi dráma, zenés film, 134 perc, 2018)
  
  A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra, és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkiválóbb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják. A Queen nem csupán zenekar, hanem egy család is volt, s máig megihletik a kívülállókat, az álmodozókat és a zene szerelmeseit.
  
  KIÁLLÍTÁS
  
  Kültéri árkádkiállítás
  
  Háromdimenziós tervezés
  Herédi Győző belsőépítész tervező és művésztanár kiállítása
  A XXI. századi technológiák, a CAD, Computer Aided Design megjelenése forradalmasította a két- és háromdimenziós tervezést. A képalkotást, a térben való eligazodást segítő látványtervek, arculattervek létrehozása ma már nem száraz megjelenítése az emberi képzelőerő kimeríthetetlen tárházának, hanem izgalmas és látványosan attraktív varázslat, amely nagyon sok munkával járó, de mégiscsak a játékos, vizuális világba vezet bennünket.
  A kiállítás ingyenesen megtekinthető szeptember 10-ig.
  
  Kültéri homlokzatkiállítás
  
  Panel zsáner fotópályázat kiállítása
  Életünk egyik legfontosabb, legtöbbet használt része a környezetünk. A környezet, amelyben lakunk, amelyben sétálunk, amelyben játszunk, amelyben tanulni, dolgozni megyünk, amelyben élünk. Szűkebb és tágabb színterei vannak az emberi mindennapoknak, olyan terek, amelyek abban az adott pillanatban befolyásolják az érzéseinket, a hangulatunkat, a gondolatainkat. Fotópályázatunk, a Panel zsáner, erre keresi a választ.
  A kiállítás megtekinthető 2020. szeptember 30-ig.
  
  Versek a falon
  A magyar költők lélekemelő sorai és gyönyörű képzetei jelennek meg a Békásmegyeri Közösségi Ház információs LED-falán. Minden héten más költőtől idézünk egy verset. Érdemes egy pillanatra megállni és eltűnődni az érzelmek, a gondolatok, a lelki sugallatok ihletettségén.
  
  Képek a falon
  A régi idők emberének, 100 évvel ezelőtti világa jelenik meg a Közösségi Ház LED falán. A tematikus válogatások felidézik a XX század elejének köztereit, embereit, foglalkozásait, viseleteit. A 10-15 képből álló sorozatok egy-egy időutazásban részesítik a ház előtt járó-kelő mai óbudaiakat.
  
  Július 26. vasárnap 18.00
  Csobánka tér – zene
  A Pomázi Önkéntes Tűzoltózenekar fúvósainak szabadtéri koncertje
  Műsoridő: 60 perc
  
  3K – Kaszásdűlői Kulturális Központ kutyabarát
  1033 Budapest, Pethe Ferenc tér 2. Tel.: 06 1 247-3604, www.kulturkozpont.hu, instagram: @kulturkozpont
  
  Július 27-31.
  Papír szimfónia
  
  Cziráki Nándor kollázs alkotóművész kiállítása
  ”A szöveg és zene megtestesül képben, megelevenedik a papír, rímel rá a zene, látvány és hang között összhang jön létre, szabad asszociációkba életet lehelve.” (Lazash)
  A kiállítás július 27-31-ig megtekinthető a 3K nyitvatartási idejében.
  A belépés ingyenes.
  
  Civil Ház
  1037 Budapest, Végvár u.2., Tel.: 06 1-240 0262, www.kulturkozpont.hu, instagram: @kulturkozpont
  
  Július 21. kedd 10.00
  Szünidei matiné és kézműves foglalkozás
  Tüskevár
  
  (magyar családi film, 99 perc, 2012) (korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető)
  Ladó Gyula, azaz Tutajos városi diák, aki a nyári szünetet a Kis-Balatonnál tölti a rokonainál. Matula bácsi, az öreg pákász mellé szegődik, aki apránként bevezeti őt a berekbeli életbe. Megismeri a természetet, megtanul együtt élni a környezettel. Horgászik, megsüti-főzi amit elejt vagy megfog, jól telnek a napjai. Hamarosan megérkezik barátja, Bütyök is, és együtt kalandoznak tovább Matula bácsi vezetésével.
  A film Fekete István népszerű regényének új feldolgozása. Programunk aktualitása: az író 120 éve született és 50 éve halt meg.
  A kézműves technikák számtalan formájával ismerkedhetnek meg a gyerekek: a sok berekben élő állat mellett Csikaszt, a kedves pulit is elkészítjük foglalkozáson.
  A nyár hátralévő részében, aki teheti, látogassa meg a Kis-Balaton gyönyörű vidékét és küldjön fotót róla a Civil Háznak.
  
  Július 27. hétfő 9.00-10.00
  Gerinc torna
  A hosszú, kényszerű leállás után, mindenkinek hasznos a mozgás. A home office-szal járó sok ülést is megsínyli a gerinc, ami egész testünk tartó váza. A tornák alkalmával kíméletes módon átdolgozzuk az egész testet, erősítjük a tartó izmokat. Ajánljuk cukorbetegség, magas vérnyomás, mozgásszervi stb. betegségek esetén. Szülés utáni regenerációra is kiválóan alkalmas. Jelentkezés: Nándori Évánál emailen eva.nandori@gmail.com , vagy telefonon +3630/258-34-89 számon.
  
  Július 28. kedd 9.00-12.00
  Küzdjünk meg a sárkányainkkal
  
  A művészetterápiás foglalkozás oldja a szorongást, segíti az önismeretet, kikapcsol, feltölt. A foglalkozások során 1-1 zenerészlet és vers meghallgatása után többféle technikával készítünk műveket: akvarellfesték, porpasztell, montázs, agyag. A részvételhez nincs szükség semmilyen képzettségre, kézügyességre, bármiféle rajztudásra, az alkotás folyamata a fontos. A foglalkozásokat Vass Julianna komplex művészeti terapeuta, meseterápiás szakember tartja.
  
  Óbudai Kulturális Központ
  1032 Budapest, San Marco u. 81. Tel.: 06 1 388-2373, www.kulturkozpont.hu, instagram: @kulturkozpont



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 jörg uken    sonata artica    trollech    backyard babies    sons of apollo    volt 2013    wien     anne hathaway    pigs might fly    avenged sevenfold    kerecsensólyom    tnt    fészer    deafheaven    run with the hunted    ironman 2    ossian    jena malone    trigger the bloodshed         contraband    arriba    haydamaky    gazember lászló    cro-mags  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!