hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
hírek   2020. április 30. csütörtök   09:01
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Légy alapítója te is az Első Magyar WebSzínháznak!


  A TRIP Hajó által március 12-én életre hívott Első Magyar Karantén-Színház létrejöttét komoly nemzetközi figyelem övezte, előadásaikat estéről estére a világ minden tájáról nézők ezrei követik az online térben. A virtuális társulat célja, hogy senki se maradjon kultúra nélkül a pandémia idején sem. A társulat tagjai a kezdetektől társadalmi munkában vesznek részt az előadások megvalósításában.
  
  Az Első Magyar Karantén-Színház résztvevői ingyen és bérmentve alkotják különleges produktumaikat. Egyértelmű, hogy a modell hosszú távon nem fenntartható, ezért támogatói kampányt indítanak, arra kérik a közönséget, hogy támogassák a kezdeményezést. A kampányt a Tőkeportállal közösen indítják, annak érdekében, hogy biztosítsák a hajó és a csapat további működését.
  A kortárs művészeti tér igazgatója, Magács László elmondta, az Első Magyar Karantén-Színház néven futó kezdeményezésükhöz minden alkotó szívesen csatlakozott, nyitottak voltak erre az újfajta alkotási folyamatra, azonban hosszú hónapokon át egyetlen társulati tag sem engedheti meg magának, hogy ingyen dolgozzon. Amit tesznek, az nem csupán a közönség szórakoztatását szolgálja, hanem egyfajta misszió is. Fontos lenne, hogy kifizethessék a művészeket, hiszen többségük a járványhelyzet miatt gyakorlatilag minden bevételi forrásától elesett.
  
  A TRIP Hajó egy percig sem állt le a veszélyhelyzet kihirdetésekor, az online térbe költözve mutatja be új előadásait, amit a világ minden pontján elérnek a nézők – Új-Zélandtól Gyöngyösig – a TRIP Facebook-oldalán. Munkájukra egyfajta misszióként tekintenek, valódi kultúraközvetítést végeznek azokban az időkben, amikor a művészet sokak számára még inkább gyógyírt jelent.
  Magács László kiemelte, egy száznál is több művészből álló virtuális társulat határozza meg a TRIP Hajó jelenét, és az összefogás egyfajta újszerű minőséget teremt.
  
  Új szövetségek köttettek, és szinte a teljes magyar kulturális szcénából érkeztek szereplők a különféle felhívásokra és előadásokra – a TRIP és a Litera karanténdráma-versenyére, a felolvasószínházi sorozatra, amiben különböző társulatokban játszó színművészek vesznek részt, a független alkotókkal készülő folytatásos websorozatra, és az angol nyelvű előadásokra, ahol Örkény Istvántól Rejtő Jenőn át Molnár Ferencig számos neves magyar szerző műveit tolmácsolják felolvasószínházi formában.
  Mostanra létrejött egy teljesen új repertoár, és a TRIP csapata felismerte a krízis egyik nagy tanulságát, hogy a helyzet normalizálódása után is érdemes folytatniuk az online közvetítések sorát, mert a működésüket övező óriási érdeklődésnek köszönhetően eljuttathatják a kultúrát mindenkihez, határokon innen és túl. Mostantól ez nem csupán egy lehetőség, hanem kötelesség és szolgálat is számukra.
  
  Megtapasztalták, milyen önzetlenül dolgoznak a különböző produkcióikon a művészek, azonban nem élhetnek vissza ezzel a helyzettel, hiszen az ő munkájuk, és megélhetésük is veszélybe került. Ha egyetért azzal, hogy fontos a kulturális értékek megteremtése, és ezek eljuttatása az ország vagy akár a világ bármely pontjára, akkor ezen a linken támogathatja a TRIP további működését és megmaradását, akár már 5000 forinttal, egy egyszerű PayPalos vagy online bankkártyás adományozással június 22-ig.
  
  Első Magyar Karantén-Színház
  
  A 2020 márciusában megalapított Első Magyar Karantén-színházban színészek, zenészek, előadóművészek dolgozhatnak egymással, hogy egyszeri és megismételhetetlen produkciókat hozhassanak létre közösen. Mivel nézők nélkül nincs színház, ezért a TRIP Hajó csapata minden előadást rögzít, és lehetőséget biztosít arra, hogy a nézők otthonukban, biztonságos környezetben, élő Facebook-közvetítésen keresztül lehessenek részesei ennek az egyedülálló kulturális programsorozatnak. A virtuális társulat tagjai Láng Annamária, Rába Roland, Vecsei H. Miklós, Trill Zsolt, Kamondy Ági, Georgita-Tenki Dalma, Martinkovics Máté, Jenővári Miklós, Balázs Júlia, Fabacsovics Lili, Divinyi Réka és Magács László. A fellépő művészek mindannyian ingyen vállalták a fellépéseket, azonban ez a működési modell hosszútávon nem fenntartható, a TRIP Hajót működtető alapítvány a TRIP weboldalán közzétesz egy számlaszámot, ahová szeretettel várják a felajánlásokat.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amanna bemutatja legújabb dalát „Valamiér´”
Trash Boat kiadja a „Break You” című legújabb dalát
Megérkezett a Banks Arcade a Self Help című vadonatúj dala
Együtt érkezik a Dürer-be a Hatebreed és a Crowbar
Megjelent Bognár Szilvia - Király Nóra - Kovács Zoltán: Parallel című albuma
Einstürzende Neubauten alien pop music az Akváriumban
Rifflord: Dél-Dakota metal titánjai visszatérnek
A Paraline új videoklippel tiszteleg Kurt Cobain előtt: „One Shot, One Kill”
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 krúbi    asian dub foundation    octahed    smici 50    arriba    the rev    long road     christoph waltz    laime pilniga    within the ruins    karnak    sunday fury    euroblast tour 2012    cojones    ghostpoet    kaltenecker zsolt    gumiláb    constants    infection    preservation hall jazz band    rage against the machine    archetype    juliette lewis    temple balls    pat metheny  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!