hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
kultúra [színház]  2020. március 4. szerda   03:51
nincsen hozzászólás

szerző: 12qper
Új bemutató a Centrál színházban
Tracy Letts - A nevem Mary Page Marlowe (Básti Juli és Borbély Alexandra)

  Március 8-án, Nőnapon lesz a Centrál Színházban Tracy Letts, az Augusztus Oklahomában Pulitzer-díjas szerzője egy új darabjának ősbemutatója. A nevem Mary Page Marlowe Puskás Tamás rendezésében egy asszony életét villantja fel 11 képben. Titok nyomában járunk. Vajon összeáll a kép, megértjük, mi történt vele és miért? A fiatalkori jeleneteket Borbély Alexandra, az idősebbeket Básti Juli játssza. A további szerepekben többek között olyan nagyszerű művészeket láthat a közönség, mint Sztarenki Dóra, Stohl András és Scherer Péter.
  
  Egy asszony élete. Titok nyomában járunk: mi történt vele és miért? 11 kép, 11 esély arra, hogy megértsük. Válás, kollégium, kórház, szerető, ügyvéd, baleset, férj, férjek - puzzle, egy élet töredékei. Vajon összeáll a kép, megértjük, hogy mi miért történt? A fiatalkori jeleneteket Borbély Alexandra, az idősebbeket Básti Juli játssza. És még 11 színész.
  „Mindig örülök, amikor komoly témákkal és komoly színészi feladatokkal találkozom. A nevem Mary Page Marlowe a Jó emberek és a Nem félünk a farkastól előadások sorába illeszkedik. Örülök, hogy ketten gyürkőzünk neki Borbély Alexandrával, hogy ő játssza a fiatalkori jeleneteket. Alexandrával most dolgozunk először együtt, és bár nincs közös jelenetünk, ahhoz, hogy pontosan tudjuk eljátszani a karaktert, meg kell találnunk, ki kell alakítanunk egy gesztusrendszert, amely végigkíséri az embert pici korától az öregkoráig. Így még érdekesebb a feladat.”- nyilatkozta Básti Juli.
  
  A fiatalkori jeleneteket alakító Borbély Alexandra hozzátette: „Mindig a kedvenc olvasmányaim közé tartoztak a női történetek. Izgat milyen női sorsok vannak még a világban, sokat lehet ezekből tanulni. Amikor felhívott Puskás Tamás, hogy Básti Julival leszünk főszereplők, értettem, hogy egy szerepet fogunk játszani, de titkon reménykedtem abban, hogy lesz közös jelenetünk, hogy vele is játszhatok. Nem így lett, de lesznek közös dolgaink, mert együtt kell megformálnunk egy nőt. Ezért is különleges ez a próbafolyamat.”
  „Tracy Letts az Augusztus Oklahomában szerzője, méltán az egyik legjobb kortárs drámaíró, és az, hogy színész is, mindenképpen jót tett a szövegnek. A darabjainak általában erős valóságalapjuk van, úgy tűnik a családban rejlő titkokkal terhes történetek érdeklik, ez a darab is ilyen.” – mondta Puskás Tamás rendező.
  
  Tracy Letts világhírű amerikai drámaíró és színész 2008-ban Pulitzer-díjat kapott az Augusztus Oklahomában című művéért, 2013-ban pedig Tony-díjjal méltatták a Booth Színház béli Nem félünk a farkastól-ban nyújtott George-alakítását. A nevem Mary Page Marlowe az egyik  legújabb darabja, melyet a hazai közönség most láthat először. A Centrál Színház előadásában Básti Juli és Borbély Alexandra mellett Sztarenki Dóra, Hőnig Emma, Kramer Lujzi, Maszlag Bálint, Pálfi Dávid, Mészáros Piroska, Schmidt Sára, Scherer Péter, Ódor Kristóf, Buza Tímea, Fehér Tibor, Stohl András, Cserna Antal és Rada Bálint lépnek színpadra.
  A nevem Mary Page Marlowe rendezője Puskás Tamás. A jelmeztervező Kárpáti Enikő, a díszlettervező Bagossy Levente, a fordító Puskás Samu.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mi komolyan vesszük a könnyűzenét is - Áprilisban jazzel folytatódik a Semmi komoly, ősztől pedig új helyszínre is költözik
Európa egyik legjobbja Pannonhalmán – Nagyböjti koncertsorozat a Capella Savariával
Elfajzott művészet II.
Ritkán játszott hegedűversenyt szólaltat meg Kokas Katalin a Danubia Zenekarral
Szervátiusz Jenő-díjasok 2003-2013.
Gyermelyi Művésztelep 30. (1994 - 2024)
Várják a jelentkezéseket a Cziffra Fesztivál Mesterakadémiájára
Tavaszi műsor a füsziben
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 víg mihály    bin-jip    hemlock    edguy    adimiron    volumefeeder    arcok az efottrol    no doubt    butcher babies    sex pistols            magna cum laude    wanderlust    brian de palma    before the dawn    maradandó károsodás    destruction    harrison ford    scott weiland    winniped    safe house    voodoo allen    bookmarks    röyksopp    csak kép  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!