hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
magazin [program]  2020. február 14. péntek   04:37
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
3K – Kaszásdűlői Kulturális Központ programjai


  KIÁLLÍTÁS
  
  Március 6. péntek 18.00
  Papír szimfónia
  Cziráki Nándor kollázs alkotóművész kiállítása.
  
  Rendhagyó audiovizuális megnyitó Kiss László Lazash tolmácsolásában.
  ”A szöveg és zene megtestesül képben, megelevenedik a papír, rímel rá a zene, látvány és hang között összhang jön létre, szabad asszociációkba életet lehelve.” (Lazash)
  A kiállítás április 30-ig megtekinthető a 3K nyitvatartási idejében.
  A belépés ingyenes.
  
  GYEREKPROGRAM
  
  Március 14., április 18. szombat 16.00
  Hangszersimogató klub
  
  Bársony Bálint és zenekara interaktív foglalkozása és mini koncertje gyerekeknek. A Hangszersimogató célja a hangszerek hangjának megismertetése, az együtt zenélés és éneklés örömének átadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
  A foglalkozás énekes vezetője: Korzenszky Klára énekesnő, gyermekpszichológus
  Jegyár: 1000 Ft (Jegyváltás 2 éves kortól szükséges. A nagy érdeklődésre való tekintettel javasoljuk az elővételes jegyvásárlást.)
  
  Március 21. szombat 16.00
  Hangfestett történetek Lackfi Jánossal
  Óbudai Danubia Zenekar – ifjúsági koncert
  
  A jó meséknek dallama van, mi pedig arra vállalkozunk veletek együtt, hogy ezen a délelőttön Lackfi János legszebb/legviccesebb/legfurább történetei mögé felfessük a hozzá való zenéket. Mi hozzuk az alapokat: egy szimfonikus zenekart, sok-sok hangszert nektek is, kódszavakat és jelnyelvet – egy igazi közösségi zenés improvizációt, amiben mindenki zenekari taggá válhat. És még szolfézs sem kell hozzá… Szóval nem érdemes kihagyni!
  Karmester és házigazda: Hámori Máté
  Jegyár: 1400 Ft
  
  Április 25. szombat 16.00
  Vitéz László Ángliában
  
  Megszületett Vitéz László és Vas Juliska kisfia. Bizony ám, pajtikák! Csakhogy van egy kis bökkenő: mi legyen a gyerek neve? Juliska ragaszkodik hozzá, hogy egy ilyen kemény gyereknek a Henrik nevet kell kapnia, viszont László mindenképp a László nevet adná a kicsinek. Mivel nem jutnak dűlőre, László elhatározza, hogy meglátogatja ángliai barátját, Punch urat, aki még a Lamancsi-csatornán is túl lakik…
  A mese közvetlen folytatása a Vitéz László menyecskét keres című „bábtörténeti opusznak”. Bővelkedik vidámságban, dalolászásban és az elmaradhatatlan palacsintasütős igazságszolgáltatásban.
  Írta: Markó Róbert
  Rendezte és játssza: Barna Zsombor
  Az előadás időtartama: 55 perc, ajánlott korosztály: 3–99 éves korig
  Jegyár: 1200 Ft
  
  SZÍNHÁZ
  
  Március 7. szombat 19.00
  23 perc
  Monodráma Járó Zsuzsa előadásában.
  
  Egy szerelem története. Egy karrier története. Egy család története. Egy anya története. Dennis Kelly darabja egyszerre humoros és szívbemarkoló, magával ragadó és elgondolkodtató. Szereplője kemény, céltudatos nő, aki komoly munka és némi szerencse árán jutott el a sikerig – és akivel megtörtént az elképzelhetetlen. A 23 perc nemcsak egy különleges nő történetét meséli el, hanem egy fontos társadalmi jelenségre is felhívja a figyelmet: sokkal magasabb a családon belüli erőszakos cselekmények száma, mint azt képzelnénk.
  Írta: Dennys Kelly, fordította: Fabacsovics Lili, rendezte: Keszég László
  A színdarab Magyarországon a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre. Az előadás a MASZK Egyesület (Szeged), az Orlai Produkciós Iroda és a FÜGE együttműködésében jött létre.
  Jegyár: 1800 Ft
  
  Április 17. péntek 19.00
  A kortárs irodalom egy szelete
  
  A kortárs irodalom nagy és sokszínű kínálatából ezen az estén négy író munkáiból hallhatnak. Mindannyian több műfajban írnak: vers, novella, regény, dráma. A hangjuk, stílusuk azonban nagyon különböző. Mivel a művészeti ágak hatnak egymásra, egy kortárs zeneszerzővel is találkozhatnak.
  Az írók: Bartis Attila, Garaczi László, Grecsó Krisztián és Karafiáth Orsolya
  A zeneszerző: Hrutka Róbert
  Előadják: Holl Zsuzsa, Hrutka Róbert
  Jegyár: 1800 Ft
  
  Április 23. csütörtök 19.00
  Valami csaj(ok)
  
  Egy középkorú férfi nősülni készül, elhatározza, hogy felkeresi élete nagy szerelmeit. Valamennyiükkel hasonló szállodai szobában találkozik, más-más városokban, de nem lel megnyugvást. Neil Labute 2005-ben írt Valami csajok című komédiáját még abban az évben bemutatták Londonban, 2013-ban pedig film készült belőle. Az előadás különlegessége lesz, hogy a komédia négy különböző női karakterét ugyanaz a színésznő játssza.
  Szereplők: Pokorny Lia és Őze Áron
  Írta: Neil Labute, fordította: Ungvári Zrínyi Ildikó, díszlettervező: Enyvvári Péter, jelmeztervező: Sántha Borcsa, dramaturg: Lőkös Ildikó, rendező: Németh Kristóf
  A Rózsavölgyi Szalon előadása.
  Az előadást két részben játsszuk, szünettel együtt kb. 90 perc.
  (Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy az előadás szereplői gyógynövényes cigarettát szívnak! Az előadást 16 éven felüli nézőinknek ajánljuk!)
  Jegyár: 2500 Ft
  
  KONCERT
  
  Március 27. péntek 19.00
  Magyar Rhapsody Project
  
  A Magyar Rhapsody Project koncertjén nagy magyar klasszikusokat (Liszt, Erkel, Kodály, Bartók, Kálmán, Lehár, Brahms és Weiner) hallgathatunk egyedi hangzásvilággal, szaxofonra és jazz kvintettre hangszerelve. A zenekar tehetséges zenészei sok más sikeres formációban is szerepelnek együtt, a jazz és a színház világán át a gyermekfoglalkozásokig. 2010-ben Sunshine Jazz című lemezükkel elnyerték az év legjobb jazz albuma díjat, ami már a megjelenése napján platinalemez lett.
  A zenekar tagjai: Bársony Bálint – szaxofon, Elek Norbert – zongora, Végh Balázs – dob, Tar Gergely – ütőhangszerek, Máthé László – nagybőgő, Rieger Attila – gitár
  Jegyár: 2000 Ft
  
  ELŐADÁSOK
  
  Március 5. csütörtök 19.00
  ArcMás – Balsai Móni
  
  A Jászai Mari-díjas Balsai Móni az ország egyik legfoglalkoztatottabb színésznője. Szinte minden este színpadon áll, rendszeresen szinkronizál. Rengeteg filmben játszott, melyek közül talán a legismertebb a számos nemzetközi díjat elnyert Liza, a rókatündér, és olyan népszerű sorozatokban is szerepelt, mint például a Társasjáték vagy a Válótársak. Tudjuk róla, hogy gyerekkorában búvárúszó volt, versenyszerűen szertornázott, ma szívesen jógázik, nagy kutyabarát, tudatos környezetvédő…, a többi titokról Barabás Évinek mesél.
  Jegyár: 1800 Ft
  
  Március 20. péntek 18.00
  Rásonyi Leila: Hivatásom prizmája – könyvbemutató
  
  Rásonyi Leila hegedűművész kalandos életéről szóló, igényes fotóillusztrációkkal tarkított, szellemes életrajzi könyvének hegedűvel kísért zenés–beszélgetős bemutatója.
  A bemutatón a szerző érdekes történeteket mesél a Liszt Ferenc Zeneakadémián (Budapest) és a Csajkovszkij Konzervatóriumban (Moszkva) töltött diákéveiről, aktív tanári pályájáról és a Tajvanban töltött vendégprofesszori évekről. Mindezt hegedűn előadott izgalmas zeneművekkel fűszerezve. A könyv a helyszínen árengedménnyel megvásárolható.
  A belépés ingyenes.
  
  LELKI FRÖCCS
  Március 13. péntek 18.00
  Lelki fröccs – Müller Péter: Az élet művészete
  
  Értsük meg önmagunkat és a világot! Müller Péter Kossuth-díjas író  előadásain nem csupán értékes gondolatokkal ajándékozza meg a közönséget, de lényével sajátos közösségi élményt teremt, az együttlét különleges légkörét hozza létre. Hogyan lehet az életet művészi fokra fejleszteni, megérteni önmagunkat és a világot – ezekre a mindannyiunkat egyformán érintő, fontos kérdésekre próbál válaszokat keresni. Beszél az emberi sorsról, a boldogságról és az élet nagy válaszpontjairól.
  Jegyár: 2200 Ft
  
  Április 3. péntek 18.00
  Lelki fröccs – Görög Ibolya: A nő és a hölgy – A siker titka
  Viselkedéskultúra, metakommunikáció, öltözködés
  
  A hétköznapi szituációknak is megvan a maga “protokollja”. Amikor megismerünk valakit – legyen szó munkáról vagy magánéletről –, végigpásztázzuk az illetőt a feje búbjától a cipőjéig. Árgus szemekkel vizsgáljuk a tekintetét, a mimikáját, a mozdulatait, a hanghordozását. Van egy rossz hírünk: ő is minket. Egy protokollszakértő segíthet, hogy a metakommunikáció eszközeit a saját javunkra tudjuk fordítani. Görög Ibolya, a Miniszterelnöki Hivatal egykori protokollfőnöke, ma saját vállalkozást vezet, előadásokat tart és könyveket ír.
  Jegyár: 1200 Ft
  
  PROGRAMCSEMEGÉK
  
  Március 14., április 18. szombat 18.30
  Hangutazás és hangfürdő
  
  A Hangutazás és hangfürdő egy olyan zenei utazásra hív, amelyen harmonikus csengő-bongó tálak, gongok és más egzotikus hangszerek összhangzásából egy kis ihlettel olyan biztonságos tér jön létre, amiben mindenki megnyílik önmaga előtt, és találkozhat saját valódi rezgésével, tudatosságával. A hangszerek mélyebb tudatállapotba segítik a hallgatót, hogy felülemelkedhessen a hétköznapi gondolatok zűrzavarán, és elhagyva az elme irányítását, a szív terébe helyezkedhessen. 60–70 percen keresztül fekvő pozícióban, közvetlenül a testre hatnak a test közelségében indított gyógyító rezgések. Alvási gondokkal küszködők közkedvelt relaxációs nyugalomterápiája. Hozzanak magukkal párnát, takarót, polifoamot, hogy minél kényelmesebben élvezhessék az igazán különleges zenei utazást.
  Késve érkezőket sajnos nincs módunk fogadni.
  Jegyár: 2800 Ft
  
  Március 26. csütörtök 10.30
  Az Irka Kör tavaszváró előadása
  
  „Messze még a tavaszig? / Alig várom, óh alig!” (Reviczky Gyula: Tavasz-vágy)
  Versek a tavaszról, vidámságról jeles klasszikus költőink tollából, az Irka Kör előadásában, sok zenével és énekkel fűszerezve. Az Irka Kör nyugdíjasokból álló klub, amely célul tűzte ki az ezüstévek megszépítését, a szellemi képességek gyarapítását és szinten tartását, a gyönyörű magyar költészeti alkotások közkinccsé tételét. Várnak maguk közé mindenkit, akik ezt a célt szeretnék szolgálni.
  A belépés ingyenes.
  
  Április 4. szombat 16.00
  Húsvéti kerámiafestés
  
  A foglalkozáson elengedhetjük a fantáziánkat, és szabadon játszhatunk a színekkel, miközben átéljük az alkotás örömét. Személyenként 3 db kerámia megfestésére van lehetőség. A program 5 éves kortól ajánlott.
  Jegyár: 900 Ft, melynek befizetésével előzetes regisztráció szükséges. (Maximum 30 főt tudunk fogadni.)
  
  3K – Kaszásdűlői Kulturális Központ
  1033 Budapest, Pethe Ferenc tér 2. Tel.: 247-3604
  kulturkozpont@kulturkozpont.hu, instagram@kulturkozpontSzólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:
 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. július 18.
Legújabb albumával érkezik az Akvárium Klubba a Mount Kimbie
2024. július 20.
A kaliforniai rockzene szupersztárjai, a Queens of the Stone Age is érkezik a jövő évi Colours of Ostrava-ra
2024. július 27.
Ilyet még nem látott Keszthely! Edda Művek és Caramel koncert a legendás Kastélyparkban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
“A néptánccal át lehet ugrani 20 randit” - a Park megmutatja, mitől menő igazán a népzene
A Duna-menti országok fiatal zenészei fognak össze az egységért:
Harmadik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Cigány Dal Napját
A Centrál Színház nyárra ismét Szigligetre költözik
KutyaGOló - premier Kollár-Klemencz László és Háy János közös produkciója
Lengyel és magyar művészek koncertje a II. Budapesti Nemzetközi Orgonafesztiválon a Belvárosi Főplébánia-templomban
Kortársak és klasszikusok a Zsámbéki Nyári Színház idei műsorán
Megnyitja kapuit a titokzatos kert - A Magyar Képzőművészeti Egyetem programjai a Múzeumok Éjszakáján
 kiemelt 
Queensrÿche Budapesten: a debütáló EP-t és a Warning lemezt is eljátsszák a 2025-ös koncerten!
  
2025 elején Budapestre is befut a Queensrÿche The Origins nevű turnéja, ami idén tavasszal indult

The Amity Affliction: klasszis lemezével tér vissza az ausztrál metalcore csapat
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 gallows    nailed to obscurity    lorax    eredet    inception    mtv hungary    house of pain    a thousand suns    origin    kells    pecsa    suhanj! alapítvány    downset    mary popkids    red riding hood    shallov    cauldron    schizophrenia    halloween    tony iommy    kilian    superego    gondolat kiadó    destroy the carrot      

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!