hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2020. január 14. kedd   04:38
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
CSOK: banánhéjon lehet megcsúszni a NAV ellenőrzésén


  Sajtóértesülések szerint 2020-ban a NAV visszamenőleg is ellenőrizni fogja a CSOK jogosultságot. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy aki jogosulatlanul vette fel a támogatást, annak azt a jegybanki alapkamat ötszörösével terhelve egy összegben vissza kell fizetnie. Vincze Krisztián, a GDN Ingatlanhálózat Hitelközpontjának vezetője arról beszélt, a feltételeket egyáltalán nem lehetetlen betartani, ugyanakkor egy figyelmetlenség is elég lehet ahhoz, hogy valaki megszegje a szerződést.
  
  A bank360.hu még decemberben írt arról, hogy a NAV a tervek szerint visszamenőleg is ellenőrizni fogja a CSOK jogosultságot. 2018-tól még elég volt nyilatkozni bizonyos feltételek teljesüléséről, mint például a közös háztartásban élésről, a köztartozás-mentességről vagy a gyermekek neveléséről, ezeket idén átvilágítják, és aki jogosulatlanul vett fel támogatást, mélyen a zsebébe nyúlhat majd.
  
  Vincze Krisztián, a GDN Ingatlanhálózat Hitelközpontjának vezetője a témával kapcsolatban elmondta, jogszabályi változás nincsen, csupán annyi történik, hogy elkezdik szigorúbban ellenőrizni a CSOK-ot igénybe vevő ügyfeleket a visszaélések számának visszaszorítása érdekében.
  
  „A CSOK és több más otthonteremtési támogatás esetén a szerződő félnek nyilatkoznia kell arról, hogy megfelel-e minden feltételnek. Alapvetően ezek abszolút mértékben betartható kikötések, és tapasztalataink szerint nem jellemző az ezzel történő visszaélés. A CSOK nagy segítséget jelent a családoknak, sokan igénylik is, és tisztában vannak vele, hogy a szerződés aláírással mit vállaltak” – magyarázta Vincze Krisztián.
  
  Hozzátette ugyanakkor, hogy egy-egy esetleges figyelmetlenségből, feledékenységből adódhatnak problémáik az ügyfeleknek. Erre a legegyszerűbb példa az, ha valaki a szerződést megkötését követően valamilyen oknál fogva lakcímet vált.
  
  „Évek elteltével hajlamosabbak lehetnek az emberek elfelejteni, hogy mit is írtak pontosan alá. Előfordulhat, hogy valaki beiskoláztatás miatt bemegy a hivatalba és átíratja a lakcímét egy másik kerületbe, egy másik városba, hogy a gyermeke számára a legjobb színvonalú oktatást biztosítsa. Csakhogy miközben jót szeretne tenni, egyúttal megszegi a szerződést is” – fogalmazott.
  
  A GDN Ingatlanhálózat szakértője hozzátette azt is, arra vonatkozóan nincs információjuk, hogy milyen formában zajlik majd az ellenőrzés. Elmondása szerint ez jelenleg nem tűnik egyszerű feladatnak, mert a különböző feltételekre vonatkozó informatikai rendszerek még nem érnek egybe, az viszont nem elképzelhetetlen, hogy a közeljövőben ez változni fog és a jelenleginél is átláthatóbbak lesznek az ügyfelek adatai.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 pelican    budapest bár    holy grail    röyksopp    marco mendoza trio    strike anywhere    joseph gordon-levitt    the vices    simpsons    avenged sevenfold    arriba    machinae supremacy    a világűr hangjai    black procession    3 inches of blood    artus társulat    we came as romans    helen mirren    trollfest    star positive    szerk alatt    please give    air    pater sparrow    rév zenekar  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!