hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
hírek   2019. december 27. péntek   19:06
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Meteora: készül az új nagylemez, a My Reality már elérhető digitális kislemezként is


  Tragedy Of Delusion címmel készül a szimfonikus metalt power, gothic- és death metalos elemekkel, klasszikus hangszerekkel és kórusokkal ötvöző Meteora zenekar legfrissebb nagylemeze, mely a 2020 márciusi HammerWorld Magazin CD mellékleteként lesz elsőként kapható. Az első friss dalt még júliusban mutatták be, a My Reality viszont a mai napon digitális single formában is megjelenik, így hallgatható a Spotify, Deezer, Amazon Music Google Play Music és Apple Music felületein is.
  
  
  Király Atilla billentyűs a My Reality dalról:
  “A My Reality az első single a lemezről, egy trilógia első felvonása. Ebben a három számban egy toxikus kapcsolatot mutatunk be, ahogy az ember eleinte önmagát ostorozza, majd a végén a lelki gyógyulás útjára tér és tovább lép. Zeneileg úgy érezzük a lemezen ez egy arany középút-dal, megvan benne az erő, a mélység és a slágerpotenciál is, anélkül, hogy nagyon elborult volna, mint ahogy azt a megjelenés után pár számnál majd hallhatjátok, és jól megmutatja mire lehet majd számítani tőlünk a közeljövőben.”
  
  A Meteora frontján Holló Noémi énekesnő és a hörgős énekért is felelős Fülöp Máté basszusgitáros áll, így a zenéjüket főleg az úgynevezett “Beauty and the Beast” stílusban, a kettejük énekének, illetve hörgésének a dinamikájára építik. A Tragedy Of Delusion című új lemezen már Király Atilla billentyűs is csatlakozik hozzájuk a mikrofon mögött, így Mátéval együtt itt-ott tiszta férfi énekkel is színesítik a dalokat. A zeneszerzés nagy részét - a gitáralapokat és a szimfonikusokat - szintén Atilla végzi, a dalok kidolgozását így fejtette ki részletesebben:
  
  “A kidolgozott gitár- és billentyűs alapokkal már egy vázat tudok küldeni a többieknek, ők pedig erre építik rá a saját ötleteiket. Az új lemezzel azonban mindegyikünknek elvárása volt, hogy még nagyobb, még energikusabb, még érdekesebb legyen mint az előző, és habár jó sok időt töltöttünk a számok csiszolásával, úgy érezzük ezt sikerült is végül elérni.”
  
  A zenekar nem ma alakult - hiszen hivatalosan 2010 óta zajlik a munka a formáció körül - de az érdemi haladás és munka az első nagylemez, a 2017-es Our Paradise felvételei körülre tehetőek, így változatlanul friss lendülettel vágnak bele minden újabb projektbe.
  
  “A Tragedy of Delusion címre keresztelt második nagylemez lesz az első hivatalosan kiadott szerzeményünk, így nagyon izgatottan várjuk a Nail Recordsszal a közös munkát! A számok többsége a félretájékoztatás és dezinformáció pusztító erejét, valamint a valóság relatív mivoltának a témakörét járja körbe. Eddigi munkáink alapján a ´magyar Epica´ és az ´újjáéledt After Forever´ cimkéket hallottuk a legtöbbet, és habár igaz hogy ezek az előadók nagy hatással voltak, és vannak ránk, de igyekszünk megtalálni a saját hangunkat, és a saját utunkat a zenénkben.” - tette hozzá Atilla.
  
  A Meteora már elkezdte forgatni a videoklipet másodikként kiadandó számhoz is, aki a hónap elején a Female Metal Voices Tour magyar állomásán, a Sirenia koncert után benézett a zenekar koncertjére is a Dürer Kertben, az meg is hallgathatta már az új dalt élőben is.
  
  Meteora tagok:
  Holló Noémi - ének
  Fülöp Máté - basszusgitár, hörgős ének
  Solymosi Csaba - gitár
  Király Atilla - billentyűs hangszerek, tiszta ének
  Kása Gábor - dobok
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amanna bemutatja legújabb dalát „Valamiér´”
Trash Boat kiadja a „Break You” című legújabb dalát
Megérkezett a Banks Arcade a Self Help című vadonatúj dala
Együtt érkezik a Dürer-be a Hatebreed és a Crowbar
Megjelent Bognár Szilvia - Király Nóra - Kovács Zoltán: Parallel című albuma
Einstürzende Neubauten alien pop music az Akváriumban
Rifflord: Dél-Dakota metal titánjai visszatérnek
A Paraline új videoklippel tiszteleg Kurt Cobain előtt: „One Shot, One Kill”
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 poison    seven kingdoms    hungaroconnections    vicious rumors    mark zuckerberg    tristania    bruce dickinson    the idoru    one man army and the undead quartet    therapy?    godsmack    warwick    pygmalion    megadeth    slayer    dark angel    taylor swift    imminence    the world alive    infinity    the bouncing souls    kultúra    evolution    eric burdon & the animals    jaffa  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!