hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2019. december 4. szerda   18:12
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
20 éves jubileumi 30Y-koncerttel és Ricsárdgír-himnusszal jön a 2020-as Fishing


  Elindult a jegyértékesítés a legbarátságosabb fesztivál hírében álló Fishing on Orfűre. A 2020-as fesztiválhimnuszt a Ricsárdgír írta, a 30Y 20 éves születésnapi koncerttel készül, a fesztivál pedig zöldebb lesz, mint valaha.
  
  Habár a részletes zenei programot csak februárban teszik közzé, egy zenekart már most bejelentenek a szervezők a 2020-as Fishingre. A nagyszínpad szombat esti fellépője a 20 éves születésnapját ünneplő 30Y lesz, akik egy rendhagyó koncerttel készülnek az orfűi estére. Az ikonikus pécsi zenekar élete leghosszabb Fishinges koncertjét adja majd, amely során minden eddigi lemezét megidézi.
  
  „Mondhatnánk, hogy ekkora meg akkora lesz, hogy ilyen vizuál meg olyan dramaturgia, meg ennyi fény, meg annyi hang. De a mennyiségi mutatók sose érdekeltek, legyen elég most annyi: soha olyan koncertet nem játszottunk, amilyet a Fishingen fogunk. Ahogy visszagondolok az eddigi közös éveinkre, valahogy az az érzésem, hogy a Fishing a mi fesztiválunk, és mi meg a Fishing zenekara, és a legjobb ebben az, hogy se érdek, se birtoklás, se kisajátítás nincs ebben a viszonyban, de csöpögős összeborulás sem: inkább nyíltság és kölcsönös megbecsülés.” – mondta el Beck Zoli, a 30Y gitáros-énekese.
  
  A Fishing fesztiválhimnuszát a Ricsárdgírzenekar írta. „Ez már a negyedik himnuszunk és ezúttal egy őrültebb, műfajilag kevésbé klasszikus fesztiválhimnuszt szerettünk volna. A Ricsárdgír volt az első ötletünk és nagy örömünkre ők egyből igent mondtak.” – mondta el Egyedi Péter, a fesztivál sajtófőnöke. „Óriási megtiszteltetés, hogy a kedvenc fesztiválunk himnuszát mi készíthettük el idén. Amikor felhívott Egyedi Peti, eléggé rosszul lettünk. Nálunk a 10 Ricsárdgír-stábtagból 6 pánikbeteg és a maradék 4 embernek is van valami komoly gondja. Hála égnek volt egy vidám számunk, a Minden nyár, ami az új lemezünk nyitódala is lesz és most már olyan, mintha mindig is a Fishing on Orfű himnuszának írtuk volna meg. Nagyon örültünk a lehetőségnek, köszönjük!” – tette hozzá Márton Dániel, a zenekar énekese. Az előbb említett Rise of the Koala című harmadik Ricsárdgír-lemez december 10-én jelenik meg, a bemutatója január 4-én lesz az Akvárium Nagyhallban.
  
  A fesztivál egyik legfontosabb célkitűzése, hogy az Orfűn szórakozó több ezer ember környezetterhelése a lehető legkisebb legyen, ezért a nagy múltú természetvédelmi alapítvány hazai szervezetével, a WWF Magyarországgal közösen alakítják ki a Fishing 2020-as ökostratégiáját. A szervezők eddig is kiemelt figyelmet fordítottak a környezettudatosságra: 2013 óta használnak repoharat, az elmúlt 2 évben pedig a helyszínen szelektálták a fesztiválon felgyülemlett szemetet. Most a WWF Magyarország segítségével vizsgálják meg a további fejlődési lehetőségeket, hogy a fesztivál a lehető legzöldebb lehessen. Ezen túl a Fishing és a WWF több olyan aktivitást, különleges programot is tervez, amelyek a természetvédelem, a környezettudatosság témakörével foglalkoznak.
  
  A Fishing az egyik legkapósabb zenei fesztivál: a 2014 óta elővételben teltházas rendezvényre legutóbb már majdnem egy hónappal a kapunyitás előtt elkelt az összes belépő. A Fishing on Orfűt 2020 június 17-20. között rendezik meg, Bérletek itt, kempingjegyek itt vásárolhatók.
  
  A napijegyek értékesítése a zenei program bejelentésével egyidőben, februárban kezdődik.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 billy gibbons    alice in change    batman     a kutya vacsorÁja     madder mortem    európai unió    kellan lutz    up in the air    besh o drom    tűzvihar    bloc party    kate winslet    nadir    koszorúslányok    anna karenina    halálos iramban: Ötödik sebesség    vicious rumors    euroblast tour 2012    soundmirror    pulzus tehetségkutató    imák    cliff burton    archaic    revolution renaissance     ulver  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!