hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
magazin [album]  2019. november 15. péntek   04:02
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
A buddhizmus a klímakatasztrófa megoldása?
Ngima Nuru Sherpa, környezetvédelmi harcos előadása a 15. Budapest Zeitgeisten

  Mit gondol az Everstet 22-szer megmászó Sherpa napjaink legégetőbb kérdéséről, a klímakatasztrófáról? Milyen megoldás rejlik a buddhizmusban? Többek között ezekre a kérdésekre kapnak választ a 15. alkalommal megrendezett Budapest Zeitgeist vendégei november 20-án a Budapest Music Centerben. Az este folyamán a főelőadó gondolataira reflektál még: előadóművész, vállalati kommunikációs igazgató, slammer és ökoharcos is. Idén a negyedik születésnapját ünneplő meetup összehozza a hívőket és hitetleneket egyaránt.
  
  Világszerte egyre több tudós, szakember emeli fel hangját a klímakatasztrófa tudatosításáért. Ez nem újdonság, hiszen ennél a témánál jelenleg nincs nagyobb és megosztóbb topic a politikában, társadalomban, tudományban, vagy a vállalatvezetésben. Itt az idő azonban, hogy a megoldásra fókuszáljunk szorongás helyett! - Erre hívja fel a figyelmet a Budapest Music Centerbe beköltöző Budapest Zeitgeist. A négy éve életre hívott rendezvénysorozat - melynek immár 15. alkalommal a fő célja, hogy diskurzust alakítson ki a társadalmat érintő kérdésekben - sem megy el amellett, hogy egy estére összehozza a látványosan két részre szakadt csoportot, az ökoharcosokat és ökoszkeptikusokat.
  Az egyik oldalon a Földért aggódó zöldforradalmárok, a másik oldalon „ez természetes folyamat” jelmondattal dacoló klímatagadók. Az egyik oldalnak Greta Thunberg a környezetvédelem vezéralakja, a másik oldalnak csak egy iskolás, akit túltol a média. Az egyik oldalon szelektív kukák, klímatüntetések és #plasticfreejuly, a másik oldal szerint viszont eléggé képmutatás a „repülő helyett vonattal” Insta-kép mutatás. Ez a kettősség osztja meg az internetet és a rendezvény vendégeit. Az este folyamán a meghívott vendégek kérdeznek és megkérdőjeleznek.
  
  Főelőadóként Nigma Nuru Sherpa 22-szeres Everest csúcsmászó többek között arról fog beszélni, hogyan adhat például a buddhizmus kulcsot a kezünkbe, amely talán kiút lehet a klímakatasztrófa sötét jövőképéből.
  “Számomra a Mount Everest az anyám és az apám, vagyis mindennél fontosabb . Ugyanis ő Miya Lang istennő, aki által oda kerültem, ahol most vagyok.”- nyilatkozta a legfiatalabb hegymászó, aki több mint 20-szor ért fel a csúcsok csúcsára. Emellett környezetvédelmi harcos, csapataival folyamatosan tisztítják a hegyet, legutóbb három tonna szemetet gyűjtöttek össze.
  Az eseménysorozat vendége lesz még Hajós András, előadóművész, aki több ízben hangot is adott a környezetvédelem fontosságának. A kerekasztal beszélgetésben elmondja véleményét Ürge Dóra a hazai FridaysForFuture mozgalom egyik vezéralakja. Művészeti oldalról megközelítve a témát képviseli magát a Margó Irodalmi Fesztivál is az Umami – Apokalipszis, most? kötettel, melynek szerkesztője, Simon Márton húsba vágó slamm produkciójával gondolkodtatja majd el a jelenlévőket. Vállalati vezetőként megszólal Pantl Péter a Hell Energy nemzetközi marketing- és kommunikációs igazgatója, aki a nagyvállalatok felelősségét, és a cégek jövőbeni feladatait ismerteti a közönségnek. Felszólal továbbá Molnos Zselyke, az Ökopszichológiai Intézet vezetője és Garamszegi László Zsolt, az Ökológiai és Botanikai Intézet igazgatója is.
  
  
  Az esemény ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött
.
  
  Budapest Zeitgeist
  A Budapest Zeitgeist 2015-ben életre hívott meetup, melynek során megismerhetjük az együtt gondolkodók nézőpontját, illetve véleményét a hazai szellemi közállapotokról, a korszellemről, a kommunikációs szakmáról, valamint az aktuális téma kapcsán bepillantást nyerünk a meghívottak alkotói folyamataiba és releváns munkáiba. Az eddigi években olyan szakemberek és művészek engedtek betekintést saját perspektívájukba, mint Peter Greenaway, Dragomány György, Alföldi Róbert, Borbély Alexandra, Gryllus Dorka, Erdély Mátyás, Hörcher Gábor, Nemes Jeles László, Tenki Réka, Barabás Zsófi, Parti Nagy Lajos, Simon Márton vagy Závada Péter.
  A Zeitgeist célja, hogy a jövőben is a kreatív szcénát inspiráló előadásokkal és résztvevőkkel töltse meg a termeket, ezzel egy magasabb szintre emelve a köznapi gondolkodást, ezzel együtt pedig impulzív élményt biztosítson az érdeklődőknek.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 when death comes    anasztaszija makarenko    kukovecz gábor    esa holopainen    borgia    ronnie james dio    white wizzard    krist novoselic    cocorosie    rezet    andrew garfield    korzus    sarke    starset    how to train your dragon    metalcamp    toxic waltz    jay chou    septicmen     disney    british sea power    tonmi lillman    muzsikás    dad    alestorm  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!