hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
film [filmfesztivál]  2019. november 13. szerda   03:49
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Japán pingvinek és eltévedt majomhercegek az anilogue fesztiválon
Idén először önálló szekcióban versenyeznek a kifejezetten gyerekeknek készült animációk

  A november 27. és december 1. között megrendezendő budapesti Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztivál idei újdonsága, hogy immár három versenykategóriában osztanak majd ki díjakat. Idén először 20, kifejezetten gyerekeknek készült animáció is versenyez majd, köztük több magyar film.
  
  A rövidfilmes szekcióban 16 ország 24 alkotása lesz majd látható, míg a nagyjátékfilmek versenyében 5 egészestés animációt vetítenek, köztük két japán rendező, Hiroyasu Ishida A pingvinek titkos élete című sci-fijét és Masaaki Yuasa legújabb filmjét, a Hullámok hátán című misztikus animét. Ugyancsak a versenyprogramban szerepel majd Jean-François Laguionie új alkotása, a Herceg utazása, amelyet akár a Majmok bolygója és a Gulliver keresztezésének is tekinthetünk. Budapestre érkezik Janno Põldma észt rajzfilmrendező, aki a világszerte népszerű Lotte-sorozat legújabb moziváltozatát is bemutatja a hazai gyerekközönségnek és lesz Dargay Attila szabadkézi rajzait bemutató kiállítás és retrospekítv vetítéssorozat is.
  
  Hiroyasu Ishida (Rain Town) A pingvinek titkos élete című sci-fijében egy japán kisváros lakóit ismerjük meg, akiknek nyári nyugalmát fenekestül felfordítja egy csapat pingvin megmagyarázhatatlan bevonulása. Masaaki Yuasa (Mind Game) legújabb filmjében, a Hullámok hátán című misztikus animében egy szörfös és egy tűzoltó valószerűtlenül megkapó szerelmi története bontakozik ki. Ugyancsak a versenyprogramban szerepel a francia Jean-François Laguionie (A festmény, Louise a tengerparton) új filmje, a Herceg utazása, amelyet akár a Majmok bolygója és a Gulliver keresztezésének is tekinthetünk. A filmben a hajótörött majomfejedelmet egy olyan tudóscsalád menti meg és veszi pártfogásába, akiket a saját majomtársadalmuk mindaddig különcként kezelt, mert régóta hittek a hercegéhez hasonló, párhuzamos civilizációk létezésében.
  
  Az idei Anilogue újdonsága, hogy a rövidfilmes program mellett önálló szekcióban, két korcsoportban – 4+ és 8+ korú gyerekek számára készült alkotások - versenyeznek a kifejezetten gyerekeknek készült animációk. A műsorban a legjobb francia, német, olasz és cseh gyerekanimációk mellett szép számmal szerepelnek magyar alkotók művei is, többek között Glaser Kati Városi legendák sorozatának következő része és Klingl Béla legújabb filmje Boxiról, a kartonkutyáról.
  A fesztivál zsűritagjaként érkezik Budapestre Janno Põldma észt rajzfilmrendező, aki egyúttal új rendezését, a világszerte népszerű Lotte-sorozat legújabb moziváltozatát is bemutatja a hazai gyerekközönségnek. A Lotte és az eltűnt sárkányok magyar nyelven egyetlen alkalommal látható december elsején 11 órától az Uránia Filmszínházban.
  
  A jelenlegi és a korábbi gyerekek számára egyaránt érdekes és rajzfilmezésre inspiráló élménynek ígérkezik az a Dargay Attila szabadkézi rajzait bemutató kiállítás, amely ugyancsak az Urániában – ingyenesen - látogatható a fesztivál öt napja alatt. A kedves és szellemes rajzfilmfigurák mesterének alkotói pályafutását a gyerekkori rajzoktól a képes forgatókönyvekig tekinthetjük át. A kiállitás mellett Dargay korai, kevéssé ismert rövidfilmjeiből készült válogatás is szerepel az Anilogue fesztivál műsorán.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 arkhorrl    bad wolves    michael caine    harms way    xandria    babits mihály    jetsam    bedlam    secret sphere    palmetta    the prodigy    julian sas    mnemic    monolith    the arusha accord    hisztéria    harlott    shrek 4    halloween    mais rues des avenue    dreamworks    data animal    nils    the safety fire    gaudi  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!