hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
film [filmpremier]  2019. november 8. péntek   05:17
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Eszmélet


  Új szemszögből láthatjuk a vasfüggöny leomlását az hbo europe új saját gyártású sorozatában
  November 17-én érkezik az HBO GO-ra Az Olthatatlan és a Pusztaság című sorozatok sikere után az HBO Europe most a szovjet birodalom összeomlásának korszakba kalauzol, amit fikciós formában eddig nagyon ritkán ábrázoltak. Az Eszmélet című kémdrámasorozat 1989 vége felé játszódik, a Bársonyos forradalom előestéjén, amely véget vetett negyvenévnyi szovjet uralomnak. A hatrészes sorozat a titkosszolgálatok világában és a disszidens közösségben játszódik – utóbbiból került ki a közismert csehszlovák elnök, Václav Havel is. A történet egy hétköznapi nő körül bonyolódik, aki az említett két közösség egyikének sem tagja, ám arra kényszerül, hogy elkezdje feltárni mindkettő rejtett titkait..
  
  London, 1989. október: Marie és Viktor házastársak, akik tizenkét évvel korábban drámai körülmények közt disszidáltak Csehszlovákiából, és most úton vannak Prága felé. A hegedűművész Marie alig várja, hogy viszontláthassa a rokonait, Viktor motivációja kevésbé egyértelmű. De mindketten arra számítanak, hogy a kelet-németországi, magyarországi és lengyelországi politikai változások után hamarosan Csehszlovákián is végigsöpör a változás szele. Ám hamarosan szembesülniük kell azzal, hogy a dolgok még nem tartanak itt. Egy váratlan fordulatot követően Marie eszméletlenül fekszik egy kórházban, Viktor pedig nyomtalanul eltűnt. A rémült nő magára marad egy országban, amit már nem ért, és ami nem érti meg őt.
  
  A rendező a nemzetközi hírnévnek örvendő Ivan Zachariás, aki Alice Nellisszel együtt rendezte a Pusztaság című minisorozatot, amelyet a TIFF-en (Erdélyi Nemzetközi Filmfesztivál) mutattak be három évvel ezelőtt. Marie-t Tatiana Pauhofová alakítja, aki az Olthatatlan című minisorozat főszereplője is volt. A szereplők közt látható továbbá Hattie Morahan (A szépség és a szörnyeteg, Alice Tükörországban), Martin Mysicka, Martin Hofmann és Lenka Vlasáková. David Nykl (A zöld íjász, Csillagkapu – Atlantisz) most először dolgozott a szülőföldjén azóta, hogy a szülei emigráltak Csehszlovákiából az ország szovjet megszállását követően. Az Eszmélet Ondrej Gabriel kiemelkedő forgatókönyvírói bemutatkozása. Forgatókönyv-konzulensként működött közre a CIA egykori tanácsadója, a kémtechnológiák világhíres szakértője, H. K. Melton, valamint Daniel Povolny, aki a csehszlovák titkosszolgálat működésének szakértője.
  
  Az Eszmélet című sorozat, az egykori Csehszlovákiában lezajlott Bársonyos forradalom harmincadik évfordulójához igazítva, 2019. november 17-én indul. A hatrészes kémdráma teljesen új megközelítésben mutatja be a korszak viharos eseményeit azáltal, hogy középpontjában egy hétköznapi nő áll, aki belekeveredik a különböző titkosszolgálati egységek játszmáiba, és ezekből nem talál kiutat. Azok mellett, akik átélték ezt a korszakot, a sorozat számot tart azoknak a fiatalabb nézőknek az érdeklődésére is, akiknek csak homályos elképzeléseik vannak a történelemnek erről a szakaszáról.
  
  
  
  Mindemellett a sorozat a kommunista Csehszlovákia szürke hétköznapjait is roppant autentikusan ábrázolja. A minden részletre kiterjedő alaposságú produkció bemutatja az elhanyagolt köztereket, a hétköznapi emberek sokszor különös otthonait és a rezsim embertelen bürokráciáját. A történetben megjelennek azok a kafkai helyzetek, amelyek a szokásos hivatali folyamatok normális velejáróinak számítottak, illetve az a paranoiás bizalmatlanság is, amely áthatotta az emberi kapcsolatokat. A sorozat minden más tekintetben is hűen mutatja be a totalitárius rezsim összeomlását megelőző időszakot, miközben nyomasztó párhuzamokat is von napjaink globális politikai helyzetével – és ez nem szorítkozik a titkosszolgálatok működésének aprólékos bemutatására.
  
  Az Eszmélet producere az HBO Europe részéről Tereza Polachova és Steve Matthews. A hatrészes kémdráma az ETAMP Filmmel együttműködésben készült. A sorozat egy időben lesz elérhető az HBO Europe összes országában, emellett az HBO Nordic régióban, Spanyolországban és Portugáliában is.
  
  IVAN ZACHARIÁS
  Dokumentumfilm-rendezésből diplomázott a prágai FAMU-n (Filmakadémián) 1996-ban. Az egyik legkeresettebb reklámfilmrendezővé vált, és számos rangos díjat nyert a világ legnevesebb reklámügynökségeinek készített reklámjaival.
  Mulit (2003) című, Bollywoodot parodizáló rövidfilmje a MOMA állandó kiállításának része. Ő rendezi a Karlovy Vary-i filmfesztivál reklámszpotjait is. Játékfilmrendezőként az HBO Europe Pusztaság című bűndrámájával debütált.
  
  Filmográfia:
  • 1994 ROOM BY THE TRACKS (diákfilm)
  • 2003 MULIT
  • 2010 COPPA DI SICILIA
  • 2016 PUSZTASÁG (tévésorozat)
  • 2019 ESZMÉLET (kémdrámasorozat)
  
  Szereplők:
  Tatiana Pauhofova - Marie, Martin Hofmann - Berg, Martin Mysicka - Viktor, Jan Vlasak - Vlach, David Nykl – Gerald, Hattie Morahan - Susanne, Kristyna Podzimkova - Miluska, Lenka Vlaskova – Hanka
  
  Stáb:
  Ivan Zachariás – Rendező
  Ondrej Gabriel – Forgatókönyvíró
  Tereza Polachova és Steve Matthews – Executive producerek az HBO Europe részéről
  Jan Velicky – Operatőr
  Madla Zachariasova – Casting
  Jan Vlasak – Látványtervező
  Simona Rybakova – Kosztüm
  Milan Vlcek – Smink
  Jakub Cech, Pavel Rejholec – Hang
  Filip Malasek – Vágó
  Petr Malasek – Zeneszerző



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 axl rose    wakachuka    cher    hollyhell    trixie whitley    claps for caroline    cimbaliband    abysmal dawn    kobalov    apey and the pea    stentor    think again    kockásing revival    full of hate    calico island    evile    the black box revelation    gifts from enola    general surgery    alestorm    jackie chan    the gathering    foster the people    laurence fishburne    soderbergh  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!