hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
hírek   2019. október 14. hétfő   08:13
nincsen hozzászólás

szerző: ma
T30 - Boldog szülinapot Tankcsapda!


  Ma hivatalosan is 30 éves az ország egyik legismertebb rockzenekara a Tankcsapda. A debreceni trió népszerűsége az elmúlt évtizedekben folyamatosan emelkedett és ezt napjainkban is őrzi. A nyári fesztiválok stabil nagyszínpados szereplője, albumaikat a mai napig több ezer példányban veszik meg vagy töltik le, a jubileumi évet pedig a Los Angeles-i Whisky a Go Go koncert után hat városban, nagyszabású Körszínpados Aréna Turnéval zárják. Jelenleg egy debreceni meglepetés koncertre készülnek, miközben megjelent a Liliput Hollywood című új album is.
  
  „Egy magunkfajta rock ’n’ roll banda, aki fiatalon elkezd zenélgetni, akkor nem gondolkodik azon, hogy mi lesz tíz, húsz vagy harminc év múlva.” - jellemezte a Tankcsapda indulását Lukács Laci. „Inkább azon gondolkoztunk, hogy honnan lehetne a következő sört megszerezni. Természetesen aztán az évek alatt egyre jobban előtérbe került a tudatosság, és az a fajta minden mindegy alapon történő ösztönösség ezzel párhuzamosan egyre kisebb szerepet kapott a zenekar életében. Mind a mai napig megvan természetesen, csak az arányok mások.”
  A koncertek és a megtett kilométerek számát már csak becsülni lehet, az biztos, hogy a Tankcsapda diszkográfiában eddig közel 200 dal, 14 stúdióalbum (ebből kettő bakelitlemezen is megjelent), 5 könyv, 4 válogatásalbum, 3 koncertlemez, 11 videó anyag és 10-nél több kislemez található.
  „Nem csak a harminc évet illetően, hanem úgy általában sem egy múltba révedő zenekar vagyunk.” – összegezte az elmúlt éveket a frontember. „Nyilván harminc év alkalmat adna arra, hogy nagyon okos dolgokat mondjunk, meg sztorizgassunk, vagy a múltba merengjünk, de mi sokkal inkább a jelenben élünk és a jövőt fürkésszük, a szó legszorosabb értelmében.”
  
  Az elmúlt évtizedek alatt a zeneipar és a zenefogyasztói szokások is jelentősen megváltoztak. Változott és változik a Tankcsapda is, ezzel együtt állandóan fókuszban vannak a zenészek, bármilyen megmozdulást, legyen az egy új album, vagy egy Tankcsapdához kötődő esemény, elég nagy figyelem kíséri.
  „Szeretjük az embereket arra emlékeztetni, hogy a Tankcsapdának nagyon sok oldala van, és elég viccesnek tartjuk, hogy az emberek azon vesznek össze, hogy melyik oldala az igazi a zenekarnak.”- fejtette ki Fejes Tamás. „Miközben minden oldal igazi, hiszen a ’Legjobb méreg’ ’Mennyország Tourist’, vagy egy ’Agyaroszág’, ’Jönnek a férgek’, vagy a ’Köpök rátok’ és a ’Szevasz Öcsém’ is ugyanúgy Tankcsapda dal és merőben teljesen más mindegyik. Ez a zenekarnak az ereje, ezért tud ennyi réteget, ekkora tömeget megmozgatni. Egyébként meg nagyon nagy keresztje is, hiszen az emberek az internet korában borzalmasan meg tudják fejteni. A Tankcsapdához mindenki ért, talán már jobban is, mint mi. Ez ezzel jár. Három ember akkor tud hiteles maradni, hogyha kompromisszum nélkül dolgozik, és kompromisszum nélkül alkot. Onnantól kezdve, hogy megfelelési kényszer vagy alkotói kényszer van egy művészen, hiteltelenné válik a dolog, hiszen valakinek meg akar felelni. Mi senkinek nem akarunk megfelelni, ragaszkodunk ahhoz, hogy azt csináljuk, amit akarunk, és olyan dolgokat csináljunk, amiket mi akarunk. Az egész rock ’n’ rollnak pont az a lényege, hogy azt csinálod, amit akarsz!”
  
  MEGJELENT A LILIPUT HOLLYWOOD
  
  A zenekar múltidézés és „bestof” kiadvány helyett a jubileumi év hivatalos születésnapjára elkészítette a Liliput Hollywood című új albumot. Az album érdekessége, hogy a CD borítója lentikuláris nyomatot kapott, azaz a ma már retró kategóriás kacsintós pénztárcához hasonlóan megelevenedik a kétdimenziós felület, a frontoldalon mozgatásra a három zenész átváltozik. A MOL töltőállomásain beszerezhető Liliput Hollywood a CD mellett Pendrive formátumon is megjelent, igényes dobozban, „dögcédula”alakú USB-tárolón hallgatható meg a 10 új dal.
  „Nyolc év alatt ez a negyedik stúdiólemezem a Tankcsapdában.”- kezdte Sidlovics Gábor Sidi. „Talán erre volt a legtöbb időnk felkészülni és talán ez készült jó értelemben a legnyugodtabban, kapkodás nélkül és szerintem ez nagyon hallatszik is a lemezen.
  Amikor bevonultunk annak idején a stúdióba, 16 dalnak volt a váza felvéve, amiből végül 11-et rögzítettünk, 10 került fel az albumra. Én nagyon örülök, hogy sikerült visszakanyarodnunk több dal erejéig is ehhez a lazább és különösebb megfejtések nélküli Tankcsapdához, de vannak rajta olyan dalok is, amik viszont olyan szinten beledöngölnek a földbe, hogy nehéz lesz belőle felállni. Nagyon sokszínű lemez mind hangszerelésileg, mind szövegileg.”
  
  „Ez az a 10 dal, ami nagyon jól és méltóképpen tükrözi a Tankcsapdát 2019-ben.” – folytatta Lukács Laci. „Az új dalok kiválóan illeszkednek abba a sorba, hogy nem volt két egyforma lemezünk soha a zenekar semmilyen korszakában, mert mindig is benne volt a Tankcsapdában az, hogy igyekszünk új utakat keresni, új dolgokat megtalálni, azzal együtt, hogy ha valaki meghallgatja, akkor azonnal tudja, hogy ez egyébként egy Tankcsapda lemez.”
  
  Tankcsapda Nap Debrecenben
  
  Október 15-én a hivatalos születésnap másnapján Debrecenben, az idén 20 éves Lovarda Kulturális Központba szervez rajongóinak meglepetés koncertet a zenekar, amire nem lehet jegyet vásárolni, csak a Tankcsapda csatornáin lehet bejutni az eseményre.
  „Ez az este inkább a közönségről szól nem rólunk.”- összegezte Fejes Tamás. „Alapjában véve azt, hogy a zenekar 30 évet megélhetett és, hogy ilyen szinten működik és megy, folyamatosan próbáljuk a Tankcsapda rajongóknak mindig meghálálni. A szeretetet, a lojalitást, amivel mögöttünk állnak. Azt gondolom, hogy ezt az ilyen akciók erősítik, amivel maximálisan próbálunk egy olyan pluszt adni a rajongóknak, ami pénzért nem megvehető. Október 15-e Debrecenben, a közönség felé szóló tiszteletről, tiszteletadásról, fejhajtásról szól, hiszen mi úgy vagyunk 30 évesek, hogy 30 éven keresztül mögöttünk áll a közönség.”
  
  JÖN A T30 KÖRSZÍNPADOS ARÉNA TURNÉ
  
  A 2017-es Papp László Budapest Sportaréna, valamint a debreceni Főnix Csarnok koncertek sikere után a 30 éves jubileumi évben izgalmas turnéra készül a zenekar. Novemberben és decemberben hat nagyváros csarnokában és arénájában látható majd ez a nagyszabású produkció, melyre leginkább a megnövelt küzdőtér, és a minden oldalról egyformán látható, hallható zenekar jellemző.
  „Az Arénában és a Főnix Csarnokban már tudtuk, hogy ennek valami folytatása lesz.” - nyilatkozta Sidi. „Mivel annyira pozitív volt akkor a közönség fogadtatása, hogy most szeretnénk megmutatni ezt több vidéki városban is. Rengeteg technikai kérdést vetett fel az, hogy a körszínpadot hová tudjuk elvinni. Végül hat vidéki helyszínen tudjuk technikailag megoldani olyan színvonalon, ami a világ bármely pontján megállná a helyét hangzásban, látványban. Már csak nekünk kell megtanulni zenélni.:)”
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
KONYHA akusztik a KKMH Rockházban
I am: Új dal az április 5-én érkező új Magma Rise albumról
Summer Hell: Exodus, Abbath Doom Occulta, Deicide turné érkezik
Brutális erővel érkezik a The Plot In You legújabb dala, a Don´t Look Away
Hamarosan érkezik a The Early November új albuma
A rock lázadói, a BlackBeer csapata új kislemezzel jelentkezett
A Destroy Boys vadiúj slágere, a Plucked már meghallgatható
Melanie C, a Spice Girls sztárja a szegedi Deja Vu Fesztiválon ad koncertet
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 exhumed    japanese voyeurs    brasnyó antal    limb for a limb    vended    frontside    adrian brody    esazlesa    első osztályú vidéki srácok     született feleségek    lord    kaltenecker zsolt    the gathering    deviant    redheart    búvópatak    acuna    szerelem    sherlock holmes 2    kontroll csoport    impro school    blahalusiana    escape the fate    systemhouse33    erik sumo  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!