hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
hírek   2019. október 14. hétfő   08:09
nincsen hozzászólás

szerző: ma
IV. Meybahar est - Martha Mavroidi & Giorgos Ventouris (GR)


  Ha egy zenekar első lemeze nemzetközi toplistára kerül fel, arra érdemes odafigyelni! Ilyen remek album a Meybahar görög-magyar zenekar első lemeze is, amely Abyss címmel jelent meg a Fonó kiadásában 2019 tavaszán. Alig telt el pár hónap és felkerült a – főként a régió zenéit szemléző - Balkan World Music Charts listájára, amelyen most a harmadik negyedévebn is a rangos, ötödik helyen szerepel.
  A magyar-görög zenekar rendre egész estés programokkal tér vissza a Fonóba, külföldről hívnak zenei mestereket és előadókat. Legközelebb október 26-án lépnek fel a Sztregova utcai Fonóban, amikor Martha Mavroidi és Giorgos Ventouris lesz a vendégük Görögországból.
  
  Martha Mavroidi az egyik legnagyobb hatású ma élő fiatal tehetség, énekes, dalszerző és lafta játékos Görögországban. Különböző balkáni énektechnikákban elmélyült tudása, hangjának szépsége, szeretetre méltó előadói stílusa, valamint a Magyarországon nagyon ritkán hallható hangszer, a lafta játéka garantálja a csodálatos koncertélményt!
  Martha Mavroidit már gyermekkorától kezdve a legtehetségesebb görög előadóművészek között tartották számon hazájában. Népzenei és muzikológus tanulmányait Athénban végezte, majd etnomuzikológusként tanult Londonban és Los Angelesben. Később Amsterdamban szerzett kortárs zenei ismereteket. Zenekarával bejárta már Európa és Amerika legizgalmasabb fesztiváljait. Fiatalkora ellenére már a legtöb legendával állt már egy színpadon (Stathis Koukoularis görög hegedűssel, Savina Yannatouval, és Eliza Carthy angol népdalénekes és hegedűművésszel), de fellépett már a Görög Nemzeti Operában is. Számos dalt szerzett díjnyertes filmekhez és színházi előadásokhoz is. Először hallhatjuk majd Magyarországon, ahol ez alkalommal zenészpartnere Giorgos Ventouris fogja kísérni.
  
  A Meybahar magával sodró világa az Égei-tenger és a kisázsiai kultúrák zenei gyökerein keresztül vezet el bennünket lelkünk belső rezdüléséig. A zenekar Marilia Pilti görög szantúr (a magyar cimbalom rokona) és Kopcsik Márton hegedű, és saját fejlesztésű zengőhúros brácsa duójából született. A szantúr és hegedű tökéletes zenei párt alkotva, különleges atmoszférát teremt a színpadon. A zene pulzusát Krolikowski Dávid ütőhangszereken, Varga Merse dohollán és keretesdobon, Takács Péter pedig tablán biztosítja: ritkán hallható fúziója ez a mai dobhangzásnak, a közel-keleti kézi ütőhangszeres technikának és a gazdag indiai ritmus hagyománynak. Az együttes duó, trió, kvartett és teljes öttagú felállásban egyaránt fellép. Világhírű előadóművészeket hív meg vendégül, és dolgozik velük egy színpadon (pl. Ross Daly és Kelly Thoma, Haig Yazdjian).
  Facebook esemény
  
  
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
KONYHA akusztik a KKMH Rockházban
I am: Új dal az április 5-én érkező új Magma Rise albumról
Summer Hell: Exodus, Abbath Doom Occulta, Deicide turné érkezik
Brutális erővel érkezik a The Plot In You legújabb dala, a Don´t Look Away
Hamarosan érkezik a The Early November új albuma
A rock lázadói, a BlackBeer csapata új kislemezzel jelentkezett
A Destroy Boys vadiúj slágere, a Plucked már meghallgatható
Melanie C, a Spice Girls sztárja a szegedi Deja Vu Fesztiválon ad koncertet
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 evanescence    sicitur adastra    világgödör    grain    new roses    brutal assault    charlize theron    run with the hunted    daedelus (usa) live    simply red    kritikát    tito & tarantula    hófehér és a vadász    anna murphy    babel sound    hot water music    keep north    panic! at the disco    grieved    will smith    stonelight    british sea power    jessie j    slash    smashed face  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!