hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
hírek   2019. október 8. kedd   07:03
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Hungarica: Hallgasd végig a Blitzkrieg lemezt!


  Megjelent meg a Hungarica legfrissebb korongja, a Blitzkrieg, ami már a zenekar nyolcadik albuma, és 13 tétel hallható rajta, ebből 4 dal lengyel nyelven is. A stúdió felvételek egy legendás helyszínen készültek, amit még a 70-es évek végén a Magyar Hanglemezgyártó Vállalat Törökbálinton egy kastélyból alakított át és világszínvonalú technikával szerelte fel. A stúdiófelvételek alatt folyamatosan forgott a kamera, így minden dalt rögzítettek képileg is. Korábban már négy dal, a címadó Blitzkrieg, a Lance do boju címen, lengyel verzióban is megjelent Büszkén szól, az Az út maga a cél és a Szabadság kapott stúdiós videót, illetve több felvételt is közzétettek a Mentes 50 koncertről, melyek mind megtekinthető a zenekar Youtube csatornáján a lejátszási listán.
  
  Mentes Norbert gitáros:
  “A figyelemfelkeltő borító és a címadó dal is arra utal, hogy mind a magyar, mind a lengyel nemzet a történelme során sokszor volt (és van) két tűz között. A címadó dal is erről szól! A ´blitzkrieg´ kifejezés azután terjedt el, hogy az angol Time magazin a németek által vezetett villámháborút a II. világháborúban így nevezte el. A „blitzkrieg” elnevezés a „rock and roll” szótárában is közismert, ilyen címmel jelent már meg Metallica feldolgozás, illetve Ramones dal is.”
  
  A Blitzkrieg lemez 3 formátumban jelent meg: CD, CD + DVD és vinyl verzióban is kapható már. A bónusz DVD-n a zenekar nagyszabású tavalyi budapesti koncertjét tartalmazza, amelyen az alapító gitáros, Mentes Norbert 50. születésnapját ünnepelték meg.
  
  A következő napokban Lengyelországban turnézik a Hungarica, október 12-én pedig Budapesten a Barba Negra Music Clubban már hallhatjuk élőben is az új dalokat a lemezbemutató koncerten. A különleges esemény főzenekara a Moby Dick, melynek szintén a gitáros Mentes Norbert az egyik alapítója, a basszusgitáros Gőbl Gábornak pedig ekkor ünneplik az 50. születésnapját, illetve fellép még a Moby Dick énekes-gitáros Schmiedl Tamás formációja, a Bloody Roots is.
  Facebook esemény
  
  Az album érdekessége, hogy a felvételek a stúdióban egy 40 éves 24 sávos AMPEX szalagos magnóra készültek, ám nem csak a rögzítés analóg, hanem az összes utómunka, keverés és mastering is, a zenekar ezzel a lehető legjobb minőséget tűzte ki célul, illetve az analog vinyl lemez gyűjtőknek ezzel szeretnének plusz örömet szerezni. A Hungarica törzsrajongók pedig bármelyik előrendelt formátum mellé meg fogják kapni a master szalag egy darabját emlékül, ajándékként.
  
  “A 700 méternyi hosszú szalagot felszeleteltük, lehet, hogy valakihez egy gitárszóló vagy az énekből egy sor kerül a 24 sávból amit a szalagra rögzítettünk! Nem kell megijedni, a felvételt archiváltuk, hogy a jövőben ha muszáj hozzá tudjunk nyúlni, ezért nyugodt szívvel őrizzétek meg aki, megtisztel bennünket, hogy előrendeli ezt a különleges kiadványt annál jó helye lesz.“ - tette hozzá a zenekar.
  
  A lemezborítót Havancsák Gyula készítette, aki nemzetközi szinten elismert zenekarokkal (Accept, Stratovarius, Annihilator, Kreator, Blind Guardian, Destruction, Wintersun, Grave Digger, stb.) dolgozott együtt.
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
A Moonspell és a Wolfheart társaságában jön hozzánk a Dark Tranquillity
AWS: Nincs árnyék - Egy újabb dal a májusban érkező nagylemezről
Konyha akusztik a KKMH Rockházban
I am: Új dal az április 5-én érkező új Magma Rise albumról
Summer Hell: Exodus, Abbath Doom Occulta, Deicide turné érkezik
Brutális erővel érkezik a The Plot In You legújabb dala, a Don´t Look Away
Hamarosan érkezik a The Early November új albuma
A rock lázadói, a BlackBeer csapata új kislemezzel jelentkezett
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 rita ora    vale of tears    the devils blood    flynn    soulburners    killed with hate    holy moses    a.m.d.    the clash    fassang lászló    mitch lucker    fall out boy    rém hangosan és irtó közel    babymetal    dust bolt    alex somers    mark wahlberg    distorted impalement    puf    eva mendes    rózsakő    sub bass monster    anna and the barbies    tintin    csókolom  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!