hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2019. szeptember 16. hétfő   20:03
nincsen hozzászólás

szerző: Monyó
Julian Sas Band
2019. szeptember 11. Analog Music Hall

  2019. szeptember 11-én ismét hazánkba látogatott Julian Sas, holland blues-rock gitáros és énekes. Ezúttal az Analog Music Hallban lépett fel zenekarával, ezért egy kellemes hangulatú, valódi klubkoncertre készültem, és nem is csalódtam.
  
  Szeretem a hely akusztikáját, és a fényeit. Szeretem, hogy könnyen lehet parkolni előtte, hogy kedves a személyzet, és hogy hamisítatlan, régebb óta fiatal stílusos rajongókkal lehet találkozni. Sas több mint 2 órát játszott, látszólag semmi kedve nem volt nyugovóra térni, pedig Stand Your Ground című turnéján közel két hónap alatt 17 koncertet ad, hat európai országban. Azonos című albuma ez év tavaszán jelent meg.
  
  Julian Sas autodidakta módon, 6 éves kora óta tanul zenélni. Ekkor látta a Toronto rock’n roll festival című filmet, amiben nagy hatást gyakorolt rá Chuck Berry és Jerry Lee Lewis. Szülei komolyan vették a szenvedélyt, és vettek neki egy játék gitárt. Tinédzserként a menő rock bandák inspirálták. Iron Maident, AC/DC-t, Motorhead-et, Judas Priest-et hallgatott. 13 éves korában ismerkedett meg Muddy Waters zenéjével, és onnantól kezdve kötelezte el magát a blues mellett.
  Egy csendes srácnak tartja magát, aki a hangszerével tudja kifejezni az érzéseit. Ha nem volt iskolában, a szobájába zárkózva gyakorolt. Mindent meghallgatott, amit le tudott játszani. 17 éves korában találkozott a feleségével, ami szerintem igen romantikus, ha figyelembe vesszük Sas életfilozófiáját, miszerint a zenésznek lenni maga a szabadság, mert így azt csinálhatja, amit igazán szeret, és a nyughatatlan lelkének komfortos. Szerintem a felesége egy empatikus nő.
  
  19 évesen hagyta ott az iskolát, hogy a zenélésnek éljen, és hogy megszabaduljon a történelem tanárától. A következő 7 évben sok bandája volt, majd 1996-ban megalapította a Julian Sas Band-et. Mindig igyekezett magát olyan zenészekkel körbe venni, akiknek a zene szintén hasonlóan fontos, akik szeretik, amit csinálnak, és akikkel jó barátságban tudott lenni magánemberként is. Nézzük részletesen!
  Roland Bakker a billentyűs, aki szintén gyerekkora óta zenél. Mivel anyukája hegedűművész, neki könnyebb dolga volt, hogy kisírjon magának egy zongorát. 12 éves korában látta a Blues Brothers című filmet, és tudta, hogy ez az ő műfaja. Később véletlenül keveredett egy Hammond orgona közelébe, de fél óra játék után ott is kialakult a kötődés. Magánemberként pedagógus egy speciális iskolában, zongorát tanít és jelenlegi feleségével közösen összesen hat gyereket nevel, ami már így egyben extrém sport kategória.
  Fotis Anagnostou basszusgitáros Athénben nőtt fel, és 2002 óta él Hollandiában. Most már a felesége és a banda is ide köti, de korábban több görög bandában megfordult. Lars-Erik von Elzakker zeneiskolába járt, ahol kezdetben zongorázni tanult, aztán kipróbálta a dobot egy bandában. Egyrészt a zene miatt, másrészt a haverok miatt járt le gyakorolni, míg a szüleitől kapott egy dob felszerelést szülinapjára. Ezek után minden évben valamilyen kiegészítőt kért ajándékba, így lassan összeállt egy teljes szett. Azóta is a dobok mögött ül.
  
  Sas szerint a koncerteken érzik igazán, hogy élnek, és hiába vannak 25 éve úton, ez még mindig inspirálja őket. Ez a jelenlegi felállásban mind stimmel, az messziről látszik. Nagy tisztelettel és elismeréssel beszélt a csapattagokról, mindenkivel szólózgatott, miközben nem a hangszereket figyelték, hanem egymás szemébe néztek hosszú percekig. Úgy festett, mintha a külvilág nem is létezne számukra, csak vinné őket az örömzene egy másik bolygóra. Valószínűleg negyed évszázad terméséből jutott volna elég nóta egy koncertre, de Jimi Hendrix: Hey Joe című dalának mindenképp el kellett hangoznia, így tisztelegve a gitáros előtt. Nagyszerű este volt, tele életenergiával.


Kulcsszavak:
  julian sas 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

Julian Sas, visszatér a szárnyaló blues-rocker

JULIAN SAS, a szárnyaló blues-rocker

 a rovat legfrissebb cikkei: 
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
Beast In Black, Gloryhammer
Az indie rock királyai, a The Sherlocks és a DOTE a Dürer kertben
Fear Factory, Butcher Babies, Ignea, Ghost Of Atlantis
 kapcsolódó fotók: 

JULIAN SAS - 2019. szeptember 11. ANALOG MUSIC HALL - STAND YOUR GROUND TOUR 2019
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 a pale horse named death    pain of salvation    how to destroy angels    carcass    social free face    koós réka    skalar music hungary    vittula    winter    amber heard    d.r.i    fit for a king    bastards of bodom    negarm    sonata arctica    r.e.m.    jamie chung    rockpart    melechesh    over the rainbow    begotten silence    beneath the massacre    mothica    wanderlust    good knives  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!