hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
beszámoló [fesztivál]  2004. augusztus 2. hétfő   12:33
nincsen hozzászólás

szerző: Rossika
Hatebreed, Tankcsapda, Slipknot
2004 június 12, Sportsziget

  Nem nagyon szeretem az ingyenes koncerteket, mert az óriási tömeg szinte élvezhetetlenné teszi az élő zene élményét, főleg ha olyan sztárzenekarok szerepléséről van szó, mint az idei Sportsziget két nagyobb külföldi fellépője a Hatebreed és a Slipknot. Már hónapokkal az esemény előtt terjengtek a pletykák, hogy jön a Slipknot de szerintem nem sokunk fejében fordult meg a gondolat, hogy az egyik leghíresebb amerikai horda ingyen fellépéssel örvendeztet majd meg minket. De így lett és ezért köszönet a szervezőknek.
  
  Hónapokat vártam a beszámoló megírásával, mert végeredményben elég sok negatív élménnyel távoztam a rendezvényről és vártam hátha megszépülnek az események, de nem jött össze a dolog. Kezdjük az elejéről.
  A kanadai Weakerthans winnipegi rockzenéjét nem vállaltam be a korai kezdés miatt elsősorban a melegnek köszönhető, hogy nem voltam képes időben elindulni otthonról de az amerikai HC gyilkosok koncertjére kíváncsi voltam. A Hatebreed legutóbbi kultiplexes bulija kicsit hosszúra sikerült, a közel másfél órás core-zuhany sokunknak elég volt egy időre, így nem is a zene hajtott hanem a kíváncsiság. Nagy színpad, szabadtér, pusztító zene és hatalmas tömeg. Reméltem, hogy az élmény óriási lesz. A zenében nem kellett csalódnom bár igen érdekes volt a kiváló gitáros pótlására kitalált oldalváltós megszólalás, és a kissé kásás hangzás sem segített sokat az új arcoknak, hogy igazán átérezzék mit tudnak Jamey Jasta-ék. Szerencsére széles spektrumon válogattak az albumokról, a Perseverance-ról indítottak a Proven-nel, de leküldték a korong legnagyobb nótáit a Hollow Ground-ot, a Smash Your Enemies-t illetve a legnagyobb slágert az I Will Be Hard-ot is megcsodálhatta a lelkes közönség. Sajnos az olcsó beugrónak köszönhetően jelen volt pár nem éppen hosszú hajú történelmi emlékekkel kitetovált arc is a koncerten és úgy hallottam többeknek akadt apró nézeteltérésük az említett fiatalemberekkel. Sajnos ez az átka az ingyenes rendezvényeknek. De nézzük tovább a programot. A Satisfaction-ről a Before Dishonor és azt hiszem a Last Breath benne volt a programban, az új anyagról pedig Rise Of Brutality a This Is Now és a Live For This biztosan megszólalt. Erőteljes kis bemozdulás volt, annak külön örültem, hogy voltak kíváncsi érdeklődő fiatalok akik talán az egyre inkább elharapózó amerikai nyálcsapatokról leszokva ráeszmélnek, hogy létezik igazi kemény muzsika és lehet normális zenét is hallgatni. Egyedül a hangzás rontotta az élmény összhatását de ennyi most belefért.

  A következő fellépő a legnagyobb magyar sikercsapat a MEGLEPETÉS Tankcsapda volt. Három okból kifolyólag sem szándékoztam megtekinteni őket. Egyrészt a zene amit játszanak igen messze áll az általam preferált stílusok világától másrészt éppen akkor indult a labdarúgó EB és kíváncsi voltam a Portugál csapat szereplésére, harmadszor ezt a meglepetés dolgot iszonyat gerinctelennek tartom. A beígért meglepetéscsapat kiléte június 5-én derült ki, ami igen kellemetlen lehetett azok számára akik kifizették a június 4.-ei Tankcsapda koncertre a 2700Ft-os belépőket a Pecsába. Elég magyaros íze volt a dolognak.
  
  Végül jöhetett a maszkos felvonulás. Sajnos az idő nem volt kegyes a hatalmasra duzzadt tömeghez, időnként el-el eredt az eső és a szél is keményem döngette a fákat, ami a hangzásnak sem tett túl jót. Viszont a Slipknot megszólalása hihetetlen volt. Tökéletesen tiszta hangok, erő és semmi recsegés. El sem hittem, hogy Budapesten létezik ilyen megszólalás. A tömeg méretéről csak annyit, hogy aki hátrébbról próbálta követni az eseményeket annak vagy távcsőre volt szüksége, hogy lásson valamit, vagy kénytelen volt csatlakozni azok táborába akik felmásztak a közel sem alacsony szoborelemekre. Mindenesetre beindult a gépezet, egy gigantikus intro-t követően a The Blister Exists letette az alapköveket. Döbbenten álltam és tátott szájjal figyeltem amit ezek a srácok műveltek. A dobosok szenzációsan küldték a szólórészeket, Corey hangja élőben is tökéletes és az összeszokottság a totálisan energiától duzzadó lelkes adni akarás lenyűgöző volt. Természetesen mindhárom anyag képviseltetve volt, a legnagyobb népszerűségre szert tett Wait And Bleed-et sem hagyhatták ki, de volt itt Eyeless, az új EP-s nóta a Duality és a Spit It Out is. Az osztrák bulihoz hasonlóan volt tornagyakorlat itt is. Le kellett guggolni mindenkinek, majd a Jumpdafuckup felszólításra ugrani és tombolni voltunk kénytelenek. Elég nehezen értette meg a magyar közönség, hogy miről is van szó. De végül jobban sikerült mint a szomszédoknál. Durva volt még a baseballütős dobolás is. Végül a zárókettős a People=Shit és a Surfacing biztosított mindenkit arról, hogy a Slipknot eszelős fellépésére érdemes volt kilátogatni és érdemes lesz a jövőben is odafigyelni a csapatra ha nem unnak rá egymásra megint, mint az Iowa után.
  
  Ahhoz képest, hogy ingyenes estéről volt szó, nagyon jó volt a felhozatal és eltekintve a tömegtől élvezhető estét nyújtott a 2004-es Sportsziget.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 circle of witches    3d    fonogram    bérczesi    paul gilbert    dragonforce    blink-182    sziget 2009    stefano di battista    pribojszky mátyás    d.r.i    headstock    pet the preacher    despicable me    oasis    timur bekmambetov    bálint bence    type o negative    pray for villains    gravity well    shinedown    sorronia    a közösségi háló    való világ    liszt ferenc  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!