hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2019. augusztus 7. szerda   16:07
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Pár hónapja még busszal járt...


  Soha nem késő újrakezdeni – és ezt senki nem bizonyítja jobban, mint Kollár Steve. A „magyar terminátor” volt már sok minden: világbajnok táncos, ingatlanfejlesztő és autókereskedő is. Életútja során néha fillérei, néha százmilliói voltak. Több bedőlt vállalkozás után most egy óriási ötletnek köszönhetően akkor is pénzt keres, amikor alszik – pedig nemrég még buszjegyre is alig volt pénze. Steve története nem csupán egy klasszikus sikersztori, annál jóval tanulságosabb: megmutatja, hogy egy kudarc sem végleges, és egy nyerő húzással mindig újra a magunk oldalára állíthatjuk a szerencsét.
  
  Az egész a tánccal kezdődött, amit már 36 éve űz: Steve az electric boogie hazai úttörőjeként lett háromszoros világ- és Európa-bajnok. Saját produkciójának, a Terminátor-shownak hála majdnem Arnold Schwarzenegger dublőrje lett, aki személyesen is elismerte a munkáját. Ekkoriban Steve-nek nagyon ment a szekér: évi 500-1000 körüli fellépése volt, a pénzt pedig számolatlanul költötte, hiszen biztosra vette, hogy mindig lesz utánpótlás.
  
  Ezután jöttek az autók. Steve először ´94-ben vett egy nem épp luxuskategóriás járgányt, amin aztán pár hónappal később túl is adott, valamivel drágábban, mint ahogy hozzájutott. Ekkor jött a gondolat, hogy autókereskedésbe fogjon, ezt pedig tett követte: nekiállt autók adás-vételével bizniszelni, amivel nem sokára több autókereskedést is felhúzott. Jó vállalkozói érzékkel az így bejövő pénzt egy másik virágzó üzletágba fektette: már a harmadik eladott autó árából lefoglalózott egy építési telket, és beszállt az ingatlanbizniszbe is. Innentől párhuzamosan értékesített autókat, épített és adott el ingatlanokat, ez a két vállalkozása pedig stabilan jövedelmező maradt – egészen 2005-ig.
  
  Ekkor több dolog is történt egyszerre. Egyfelől bevezették az autó regisztrációs adót, ami Steve számára az autós üzlet megtorpanásához vezetett. Másrészt felbukkant az életében egy csaló, aki olyan trükkösen kifosztotta, hogy Steve – hosszú idő óta először - pénz nélkül találta magát. Ekkor jött el a pont, ahol a legtöbben bizonyára feladtuk volna a vállalkozói életmódot, de Steve úgy döntött: csak azért is felépíti újra, amit egyszer már összehozott magának! Kölcsönkért 20 milliót egy ismerősétől, rövid időn belül három új ingatlant húzott fel, és ismét 200 milliós vagyonra tett szert.
  
  Öt év jólét után aztán újabb krízishelyzettel kellett megbirkóznia: beköszöntött a 2008-as válság, és mivel több ingatlant is devizahitelből épített, a hitelek törlesztése teljesen kiürítette a zsebeit. Mibe vághatott volna egy újabb 200 milliós bukta után? Maradt a keresgélés és a keserűség. Nehéz idők voltak ezek: Steve-nek sokszor az ócska autójában kellett aludnia, és napipár száz forintból gazdálkodott.
  
  2014-ben aztán bejött az Uber Magyarországra, és vele az újabb reménysugár is. Steve jó érzékkel rátapintott, hol tudná kivenni a részét a bizniszből – ekkoriban ugyanis tömegesen akartak Uberezni azok is, akik nem tudtak autót szerezni. A férfi ekkor eladta az ócska autóját, amiben aludt, majd kibérelt egy másikat. Aztán egyre többet. Az autókat bérbe adta. Kisvártatva ismét 50 fős, jövedelmező vállalkozást működtetett. A sors azonban megint nem várt csavart tartogatott: az Uber kivonult, Steve pedig hiába próbált leleményesen egy hasonló applikációt fejleszteni, ez a terve egy rossz társulás miatt csődbe ment.
  
  Mit tehet egy vállalkozó ennyi hullámhegy és hullámvölgy után? Bizony, ismételten belekezd valamibe! Ezúttal egy kuponos turisztikai applikáció ötletével rukkolt elő, aminek a WOOWW nevet adta. Ez a projekt azonban halasztódik... hogy miért? Mert Steve-nek egy véletlen folytán remek ötlete támadt!
  
  Ez 2018 novemberében történt, amikor egy WOOWW partnere autóját meghirdette a közösségi oldalán, kifejezetten előnytelen finanszírozási konstrukcióval. Legnagyobb meglepetésére az autó gyorsan elkelt. Ekkor bekattant neki: ha ez így is ilyen sima ügy, akkor egy jó konstrukcióra óriási üzletet lehetne erre alapozni! Így jött létre a WOOWW Cars, az online autókereskedői platform, ahol különböző finanszírozási módokkal (lízing, tartós bérlet) lehet importautókat vásárolni. Ez már önmagában szépen jövedelmező vállalkozás lehetne, de Steve-éknek sikerült ezt is hatványra emelni. Az oldal közösségi felületté vált, ahol bárki, kezdőtőke nélkül nyithat online autókereskedést. Ha pedig megosztják az oldal linkjeit, több százezres jutalékot kapnak az így bejövő eladások után!
  
  Így történt, hogy Steve, aki egész a közelmúltig BKV-val járt, néhány hónap leforgása után már több mint 600 millió értékben értékesített autókat – mindezt egy marketinges csapat nélkül a háta mögött. Ez pedig távolról sem lehet a sztori vége, hiszen a WOOWW Cars egyre csak terjeszkedni látszik...
  
  Hogy mi a tanulság? Steve nem tagadná, hogy a szép eredményeket nagyban köszönheti a kapcsolati hálónak, amit kiépített az évek során. Akiknek ő is besegített, azok rendszerint viszonozták is a szívességet. Története igazolja, hogy a „soha ne add fel!” nem csak egy üres frázis - ha valami befuccsol, akkor is megéri újra próbálkozni. Mással, másképp. Mindenkinek adott a lehetőség, hogy megírja a maga sikersztoriját! Kezdheti akár épp egy online autókereskedéssel.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 supernem    sidetracked!    idris elba    rubicon    liam nieson    amputated    satelles    great american ghost    deti picasso    therion    iron man 2    entombed ad    bullet for my valentine    jaden smith    the adjustment bureau    arch enemy    beneath    story of the year    no omega    merzbow    agalloch    isten háta mögött    evile    claps for caroline    code  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!