hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
magazin [könyv]  2019. június 13. csütörtök   04:00
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Tankcsapda – Liliput Hollywood
Megjelent A kendőzetlen igazság és jön a T30 Körszínpad Aréna Turné

  „Ellentmondást nem tűrő kijelentései, drasztikus stílusa miatt rendszeresen konfrontálódik a környezetével. Szociopátiára hajlamos, antiszociális megnyilvánulásai miatt kevesen kedvelik…”
  
  „Belső feszültsége, a koncertek után keletkező üresség érzése kísértetiesen jelen van az életében, jóllehet a szerhasználat egyik formája sem jelent már számára megoldási alternatívát…”
  
  „Egyik nap közvetlen, természetesnek tűnő, kedves és beszédes, máskor felszínes, érdektelen, alig van jelen a beszélgetésekben…
  (Részlet a TANKCSAPDA - Liliput Hollywood – A kendőzetlen igazság c. könyvből)
  
  Sérelmek, élmények, üzlet, marketing, a zenélés szép és csúnya dolgai, sztorizás, három zenész együttélése útközben, öltözőben, színpadon, a magánéletben. Ilyen mély perspektívából még nem született az elmúlt harminc évben Tankcsapda kötet, amit ezúttal is Bakó Csaba jegyez. A könyv érdekessége, a társszerzőként bemutatkozó Kertész Tímea pszichológiai tanácsadó által készített feltáró beszélgetések, ahol nem kíméli a tagokat, bőven akadnak kényes témák a magánéleten kívül, a szakmával és az egymás közötti „kémiával” kapcsolatban is.
  
  „Sok csalódás ért Laci részéről, de szerencsére meg annyi pozitívum került a másik serpenyőbe, hogy igazából ezekkel meg tudtam birkózni. Sőt volt olyan, hogy Laci kezelési útmutatójával kapcsolatban Tomi adott nekem tanácsokat, és full hülyének néztem Tomit, hogy Laci nem ilyen. (Sidi)
  
  A 616 oldalas kötet túlmutat a Tankcsapda jelenségen. Kortünet – a Tankcsapda szemüvegén keresztül – a zeneiparról, ahol a szereplők posztokban, social média algoritmusokban kezdtek el élni és gondolkodni. A siker könnyen jön, és azonnal megy, ha nem, akkor is hamar a múltba vész, mert kell az újabb adrenalinlöket.
  „Nem tudtam, hogy mennyire kegyetlen ez a szakma. De szerencsére gyorsan fejlődök, kurva gyorsan tanulom meg levenni a szituációkat. Ha bármilyen közegbe bedobsz, lehet, hogy először szar vagyok, de két-három éven belül meg fogom állni a helyemet, és meghatározó tényező leszek.” (Fejes)
  
  Ilyen körülmények között kellett a Tankcsapdának is sok év rutinját újra gondolni és a régi beidegződéseket eldobni azért, hogy talpon maradjon.
  ”Minden lépésünk tudatos. Egész egyszerűen jó a zenekar, jó, amit csinálunk, szeretik az emberek, meg jó a háttérmunka is. Ez van. Ez jól működik, és ennyi.” (Fejes)
  
  Éppen ezért volt nehéz helyzetben a szerző. A súlyos témák mellett, maradjon felület a könnyed, szórakoztató soroknak is, a végén pedig, a kendőzetlen, zavartalan gondolatok ellenére kiderüljön, hogy egymásról is lehet őszinte véleményt alkotni úgy, hogy utána
  nem hullik darabokra sértődötten a zenekar.
  
  „Tomival annak idején New Yorkban annyira összevesztünk, hogy két napig nem beszéltünk egymással.” (Sidi)
  A könyvben őszintén szó van a múltról, a három zenész megnyílt, sok éves falakat és tabukat döntögetett.
  
  „Én úgy mondanám neked, hogy ha nagyon rossz kedvem van, mert mondjuk édesapám halálhírét kaptam öt perccel a koncert előtt, akkor értelemszerűen nem fogok ott bohóckodni.” (Lukács)
  
  A Tankcsapda idén 30 éves. Sidi érkezésével új korszak kezdődött a zenekar életében. Ezt a korszakot dolgozza fel a „Liliput Hollywood” című könyv, de ez a sztori természetesen a kötet lezárása után is megy tovább az életben. Egy biztos, aki mindezt egyben elolvassa, és a végén leteszi a polcra, később más szemszögből, más perspektívából és már érettebb gondolatokkal, egyenes véleménnyel várja a három zenész további történeteit. A könyv megvásárolható kizárólag a kijelölt MOL kutakon!
  
  A MOL és a Broadway bemutatja:
  Jön a T30 köszínpados Aréna turné
  
  Két év után ismét látványos „körszínpad” produkcióval áll színpadra a Tankcsapda. A 2017-es Papp László Budapest Sportaréna, valamint a debreceni Főnix Csarnok koncertek sikere után a 30 éves jubileumi évben izgalmas turnéra készül a zenekar. Év végén hat nagyváros Arénájában látható majd ez a nagyszabású produkció, melyre leginkább a megnövelt küzdőtér, és a minden oldalról egyformán látható, hallható zenekar jellemző.
  
  A korábbi körszínpados buliknál már kiderült, hogy technikailag nagyon nehéz mindezt megvalósítani. Valamennyi város, más és más technikai felkészültséget igényel és jóval több háttérmunkát. A hat helyszín építése már napokkal korábban elkezdődik és több mint százötven ember munkáját igényli. A logisztikai előkészítés, tervezés egy évvel korábban kezdődött. A középre helyezett színpados koncertek különleges testközeli élményt ígérnek egy új, látványos show-val és hús-vér rockzenével.
  
  Körszínpados Aréna turné 2019
  November 16. Győr – Audi Aréna
  November 22. Veszprém – Veszprém Aréna
  November 29. Pécs – Lauber Dezső Sportcsarnok
  December 07. Szombathely – Arena Savaria
  December 14. Szeged – Városi Sportcsarnok
  December 28. Debrecen – Főnix Csarnok



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
A BFZ 2024–25-ös évada
Kétszázadik mesterkurzusát tartja meg szombaton a Fesztivál Akadémia Budapest
Rómában és Amszterdamban lép fel Kelemen Barnabás a világ legpatinásabb zenei intézményeiben
Felolvasás és kiállításmegnyitó a Cervantes Intézetben - A nők és a diplomácia
XXIV. Nemzetközi Tervezőgrafikai Biennálé A Képzőn
Legendás fellépők és izgalmas zenei felfedezések – idén is vár a Budapest Ritmo
Sci-fi világot teremtenek fényszobrász alkotások Budapesten
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 s first date    calico island    lady gaga    anthony hopkins    mason    editors    bonded by blood    jex thoth    ulver    fish!     christoph waltz    dolhai attila    crosswind    steelwing    bolondos dallamok    goatwhore    életképek    hecate enthroned    joy division    inhale me    steven soderbergh    the wall street    kőváry zoltán    absolved    finntroll  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!