hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  -0001. november 30. hétfő   00:00
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Garázsband Fesztivál – a DÖNTŐSÖK!


  Június 1-jén ismét buli lesz a város talán legextrémebb koncerthelyszínén, vagyis a Müpa mélygarázsában! Minden eddiginél több zenekar jelentkezett az immáron negyedik alkalommal meghirdetett Garázsband Fesztiválra, ahol ezúttal a 21 Gramm Akusztik, a Gidnim’Rém, a Peer Pressure, a Rien du Sol és a Verőköltő mutatkozhat be. A vendégzenekar és házigazda pedig nem más lesz, mint a JETLAG!
  
  Nem volt egyszerű dolga a Garázsband szakmai zsűrijének, hiszen több mint 70 zenekar küldte be jelentkezési anyagát az április 25-én zárult pályázatra. Beck Zoli (30Y), Keleti András (colorStar), Kollár-Klemencz László (Kistehén), Leskovics Gábor Lecsó (Pál Utcai Fiúk) és Zságer Balázs (®agar) szakmai füllel hallgatott meg minden pályaművet, és egymástól függetlenül értékelték is őket: az 5 legtöbb pontot elérő bandából pedig összeállt a negyedik Garázsband Fesztivál fellépőinek névsora. Érdemes megismerni őket!
  
  A 21 Gramm Akusztik Alejandro Iñárritu kultfilmjétől ihletve kapta a nevét, és ahogy a spanyol rendező, úgy az öttagú zenekar is a lélek dolgaira keresi a választ. Az alig másfél éve alapult banda 2017-ben elnyerte a székesfehérvári Arany Dobverő díjat, de megfordultak már a Veszprémi Utcazene Fesztivál tehetségkutatóján, a Woodstock az Ugaron Talentum színpadán, a FEZEN-en is. A zenekar dalainak szövegét a 18 éves énekesnő, Ferenczy-Nagy Boglárka írja, a megzenésítését azonban már a fiúkra bízza. Emberközeli dalaikban igyekeznek a mindennapi dolgok mögé nézni.
  
  A Gidnim’Rém, vagyis Urbán Bence 2006-ban kezdett zenét írni, és az elmúlt években több zenekarban is megfordult különböző posztokon. Ennek köszönhetően számos hangszeren játszik, bár egyszemélyes formációja a koncertek alkalmával ötfősre duzzad, köszönhetően a muzikális barátoknak. Az első nagylemezén dolgozó Bence egyébként maga írja, hangszereli, veszi fel és keveri a dalokat – Marci című száma például felkerült a 2015-ös Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe dallistájára is. Legújabb projektje Malakiás nevű új ukeleléje köré összpontosul.
  
  A 2017 őszén alakult Peer Pressure nemrég rukkolt elő második, Bees című EP-jükkel, ami azt tekintve, hogy a fővárosi csapat 2018 nyarán adta első koncertjét, nem kis teljesítmény. Még ugyanezen a nyáron felvették első, négy trackből álló kislemezüket. Az indie-rock zenekar olyan inspirációk alapján írja a dalait, mint az Arctic Monkeys, a Strokes, a Red Hot Chili Peppers vagy a Nirvana, így a keményebb hangzású dalok közé melankolikusabb nóták is kerülnek. „A dalaink kétféle módon íródnak. Vagy az egyikünk hoz egy témát, dalt vagy elkezdünk jammelni és a végén összeáll valami kellemes” – mesélte az énekes-gitáros Faniszló Marcell egy interjúban.
  
  A nagyjából négy éve alakult háromtagú Rien Du Sol stílusára leginkább az alternatív rock meghatározás illene, de különösen érzékeny, elektronikával tűzdelt zenéjüket kár lenne kategóriákba szorítani. „Természetesen mindegyikünknek megvan a maga forrása, amiből inspirálódik. De mindhárman más oldalról közelítjük meg, amit csinálunk, s valahol középen mindig találkoznak elképzeléseink” – nyilatkozták a fiúk. Első kislemezük, a We’ll See, Father idén januárban jelent meg, amelynek Martyrs (SOS) című számához a fiúk rögtön elkészítették első klipjüket is.
  
  A Verőköltő már-már veteránnak számít a Garázsband fellépői közt, hiszen a zenekar fennállásának 8 éve alatt három nagylemezt és egy EP-t hozott össze, és május végén napvilágot lát a negyedik album, az Eltévelyedés is. A kezdeti stíluskeresést követően a klasszikus rocktrió felállást egy szintissel és egy gitárossal kiegészítve egy jóval letisztultabb hangzású, eklektikus, dallamos artrock zenekar született, akik a kemény zúzás és a lágy hangzások mesteri vegyítésével igyekeznek az „én” legmélyére merülni.
  
  Az estét a JETLAG indítja majd be 19 órától, Molnár Tamás és Czoller Bence zenekara után pedig a nyertes bandáké a színpad, akik egy-egy önálló, 40 perces koncerttel mutatkozhatnak be. A közönség természetesen idén is szavazhat a kedvenceire, akik így értékes különdíjakhoz juthatnak: a legnépszerűbb zenekarok nyerhetnek egy napot a Müpa profi stúdiójában, egy profi fotózást, további fellépési lehetőséget és az életre szóló élmény mellett a MOJOTM felajánlásából 2db Ultimate Buzz hangfallal is gazdagabbak lehetnek.
  
  Lesz minden, ami egy jó bulihoz szükséges: csapolt sör, zsíros kenyér és jó zene! A hangulathoz pedig hozzájárul a MOJOTM is, akik nem csak a zenekaroknak ajánlottak fel értékes különdíjat, de nekik köszönhetően a nézők közt is gazdára talál majd négy nagy értékű ajándékcsomag.
  A belépés továbbra is ingyenes, sorompónyitás 18.30-tól!
  
  Garázsband Fesztivál
  powered by MOJO™
  2019. június 1. szombat 19:00 — 01:00
  Mélygarázs
  
  18.30: háznyitás
  19.00: JETLAG - a házigazda nyitóbulija
  20.00: 21 Gramm Akusztik
  21.00: Rien du Sol
  22.00: Verőköltő
  23.00: Peer Pressure
  24.00: Gidnim´Rém



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 anchor    rammstein    brass against    arcturus    gravefruit    bonobo    tornűr    harm´s way    deck attack    kampec dolores    washington dead cats    fading circles    shrek    zord    whitechapel    kerekes anna    led zeppelin    sonny and his wild cows    harlem gospel choir     tim owens    rite    hollyhell    futurspektiv2    dimmu borgir    aranyember fesztivál  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!