hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2019. május 7. kedd   15:27
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Fesztiválhangulatban a Falk Miksa utca
Májusban újra Falk Art Fórum

  Május 18-án ismét megrendezik a Falk Art Fórum Antik és Modern Művészeti Fesztivált a Falk Miksa utcában, immár tizenkilencedszerre. Ezen a napon közel 20 galéria ünnepli a kultúrát és a művészetet. A Falk Art Fórum a lipótvárosi művészeti negyed egyik legizgalmasabb programja, ahol idén is izgalmas kiállításokkal, különleges tárlatvezetésekkel, tematikus sétákkal, művészeti előadásokkal, koncertekkel, kortárs művészek által színesre festett padokkal várják a nagyérdeműt – ráadásul nemcsak a kultúra és művészet iránt érdeklődő felnőtteket, hanem a legkisebbeket is, akik a kincskereső játékon különböző ajándékokat nyerhetnek.
  
  Budapest szívében, a lipótvárosi Falk Miksa utcában, amely mára a főváros egyik emblematikus jelképévé nőtte ki magát, idén is megrendezik a Falk Art Fórumot, a 19. Antik és Modern Művészeti Fesztivált, ahol május 18-án délután két órától este 9-ig a Kossuth tér és a Szent István körút közötti szakasz egy napra sétálóutcává alakul. Több kerekasztal-beszélgetéssel is várják az érdeklődőket, többek között Varga Judit kétszeres Emmy-díjra jelölt díszlettervezővel és Kajdi Csabával, a Visage Model vezetőjével Szegal Hanna Lea művészeti menedzser beszélget az egyedi és tucattermékekről, így tárva fel a tárgyak személyes történeteit, míg a Pintér Galériában a Ziggy Art Fair, Fiatalok a kortárs piacon – A gyűjtők, a művészek és a szakértők szempontjai névre keresztelt kortárs kiállítás és vásár kapcsán járják körül a kortárs műgyűjtés lehetőségeit, a Nagyházi Galériában pedig a legendás gyűjtőre és műkereskedőre, Nagyházi Csabára emlékeznek Bánó András vezetésével.
  Somlai Tibor designer az 1900-as évek nagypolgári és arisztokrata enteriőrjeiről tart érdekes és élvezetes előadást.
  
  A kültéri programokra délután fél 3-tól várják az érdeklődőket, amikor is a Falk Miksa utca történetébe nyerhetnek bepillantást Balázs Kata idegenvezető, újságíró segítségével, fél 5-től pedig egy galériák közötti sétára invitálnak minden látogatót, ahol a galériák tulajdonosai mesélnek különböző érdekességekről a hallgatóságnak.
  
  Természetesen a zene sem maradhat ki a programból. Az Odett által útjára indított, #zenélazutca névre hallgató kezdeményezés szereplőinek a Falk Art Fesztivál ad utcaszínpadot, melynek keretein belül a vlog több tehetséges utcazenészét is meghallgathatja majd a közönség. A hamarosan megjelenő harmadik Fortepan-album, a Kérek egy feketét a kávéházi kultúrát mutatja be a Fortepan fotó archívum képein keresztül. Ezek a fotók és a névadó Forte gyár termékei adták az ötletet egy rendhagyó és izgalmas design táska kollekcióhoz, mely a Falk Art Fórumon mutatkozik be, tervezője pedig a kortárs divattervező, ´KOBY´. A japán-magyar diplomáciai kapcsolatok fennállásának 150. évfordulója alkalmából a Falk Art Fórumon számos japán tematikájú program közül választhatnak a látogatók: teaszertartáson vehetnek részt, kimono bemutatót láthatnak, origamit hajtogathatnak, valamint haiku írásra és versmondásra is lesz lehetőségük, de akár a kalligráfia művészetével is megismerkedhetnek. Természetesen nem maradhat el a szusi és szaké kóstolás sem.
  
  A Falk Art Fórum 19. Antik és Modern Művészeti Fesztivál résztvevői: az Artcore Antik&Design, a Bardoni Interieur, a Bodó Galéria, a Citygraph Galéria, a Darius Galéria, a DrBruckner Galéria, a Gallery A., a Haas Galéria, a HáriAnikó Ékszer, a Magyar Kerámia Galéria, a Missionart, a Moró Antik Galéria, a Nagyházi Galéria, a Neodeco, a Pintér Galéria, a Sil Design, a Wladis Galéria, a Titok Bisztro és Spráneats Bisztro.
  
  A részletes programokról bővebb információ a www.falkart.hu oldalon található.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
A BFZ 2024–25-ös évada
Kétszázadik mesterkurzusát tartja meg szombaton a Fesztivál Akadémia Budapest
Rómában és Amszterdamban lép fel Kelemen Barnabás a világ legpatinásabb zenei intézményeiben
Felolvasás és kiállításmegnyitó a Cervantes Intézetben - A nők és a diplomácia
XXIV. Nemzetközi Tervezőgrafikai Biennálé A Képzőn
Legendás fellépők és izgalmas zenei felfedezések – idén is vár a Budapest Ritmo
Sci-fi világot teremtenek fényszobrász alkotások Budapesten
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 lostprophets    sharon tate    pitt    jena malone    coreleoni    crescendo    jancsi és juliska    érdi tamás    nachtmystium    vam design center    good charlotte     sam worthington    30 seconds to mars    király!    the toy dolls    leaner    the inspector cluzo    witchburner    h.power    dalriada    csizmás    gwyneth paltrow    stereochrist    bognár szilvia    69 eyes  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!