hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2019. május 6. hétfő   04:27
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
A hetedik te magad légy!
Jön a VII. Kórusok Éjszakája

  2019. június 1-jén hetedik alkalommal adnak hangot a térnek a józsefvárosi Palotanegyed utcáin és terein a Kórusok Éjszakáján. Budapest VIII. kerületében ezen az estén mintegy 50 hazai és külföldi amatőr kórussal találkozhat a közönség. A fesztivál hátterét a Csíkszerda Egyesület biztosítja, a szervezést pedig a Csíkszerda kórus kétszáz önkéntese bonyolítja, akik mindannyian hisznek abban, hogy énekelni bárhol és bármikor érdemes.
  
  A fesztivál során közel ötven kórus lép fel, akiket rövid, húsz perces a cappella koncerteken hallgathat meg a zeneszerető közönség. A koncertek helyszínéül idén is a Palotanegyed különleges terei szolgálnak, melyek között akad olyan is, amely csak ezen az egy estén nyílik ki a látogatók számára. A tíz helyszín között megtalálható a korábbi évekből már ismert Jézus Szíve Templom, a Lőrinc pap tér 3. alatti lakóház, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Szent Anna Kollégium, a Vörösmarty Mihály Gimnázium és a Magyar Építész Kamara épületének belső udvara, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi Karának Gesztenyés kertje is, ám a szervezők új helyszínekkel is bővítik a palettát – 2019-ben a Premier KultCafé (volt Vörösmarty mozi) rendezvénytermét, a Párbeszéd Háza dísztermét, valamint a Krúdy Gyula utca 11. szám alatt álló lakóház frissen felújított belső udvarát is énekhangok töltik be június 1-jén.
  A kórusok között felbukkannak régi és új fellépők egyaránt; többen pedig külföldről érkeznek a Kórusok Éjszakájára – Görögországból, Írországból, Lengyelországból, Norvégiából, és számos vidéki város énekkara is megmutatja magát. A fellépők hat különböző kategóriában képviseltetik magukat a fesztiválon: gyerekkórus, klasszikus zene, könnyűzene, kortárs, illetve modern zene, népzene és régizene. Az állandó helyszíneken túl a Palotanegyed bármely pontján találkozhat a közönség énekes flashmobot tartó kórusokkal a délutáni óráktól egészen késő estig.
  
  A Kórusok Éjszakája programsorozata 2019. június 1-jén, szombaton 16 órakor veszi kezdetét, azonban a már jól ismert Éneklő utca helyett idén az Éneklő Kertté változó Múzeumkert várja a közönséget, ahol a fellépő kórusok rövid ízelítőt adnak repertoárjukból. Az este folyamán 19.30-kor ugyanitt ismét felhangzanak a pár perces zenei bemutatkozások. A fesztivál utolsó koncertjei 22:20-kor kezdődnek, majd 23 órakor a Pollack Mihály téren a közönség és a fellépők közösen zárják a Kórusok Éjszakáját, a Közös Éneklésen, ahol felcsendül majd az erre az alkalomra írt Záródal, melynek zeneszerzője Tóth Árpád, a Kórusok Éjszakája művészeti vezetője, szövegírója pedig Molnár Illés.
  
  Belépőjegyek elővételben kaphatóak a ide kattintva, ahol a fesztivállal kapcsolatos összes információ megtalálható. Az elővételes, online jegyvásárláson kívül természetesen a rendezvény napján, június 1-jén, a Palotanegyed több pontján megtalálható infopultokban is lesz lehetőség a személyes jegyvásárlásra. A belépőjegyek a fesztivál összes helyszínére és programjára érvényesek.
  
  A szervező Csíkszerda-kóruscsalád jellegzetes mintájú öltözékben fellépő tagjai is felvillantanak részleteket idei projektjeikből. A kórusok művészeti vezetője Tóth Árpád, a nemzetközileg elismert karnagy és zenepedagógus, aki többek között a 2019-es záródal szerzője. A Kórusok Éjszakája fő célja, hogy népszerűsítse a kóruskultúrát és láthatóvá tegye, az éneklés örömöt ad és összeköt bennünket. A Kórusok Éjszakája a közösségi önszerveződés egyik remek példája, hiszen a fesztivál hetedik éve kizárólag önkéntesek segítségével jön létre.
   
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 apokalipszis    eat me!    the new roses    dagoba    hangmás    dörner györgy    anna&thebarbies    james sullivan    hugo    első osztályú vidéki srácok     ulver    purified in blood    fergie    alice cooper    klone    ego-project    twiggy ramirez    eat me!    fészer    kalapács    megaagy    war from a harlots mouth    steve carrell    segélykoncert    macabre  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!