hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
hírek   2019. május 3. péntek   08:18
nincsen hozzászólás

szerző: ma
HitRock: dalpremier a Nem az én világomban élsz című új lemezről


  HitRock 40 – Nem az én világomban élsz címmel, 2019. május 17-én jelenik meg az idén 40 éves évfordulóját ünneplő dallamos hard rock banda új, jubileumi albuma, mely egyben az első teljes stúdiólemez Mr. Basary (Metal Company, Telegram, Kormorán, Örökség, Atilla Fiai Társulat, stb.) hangjával. A régebbi és új szerzeményeket vadonatúj felvételeken felvonultató korongon ezúttal a westcoastba hajló, melodikus rock szerzemények dominálnak, melyeket az érdekes hangszerelés, így például Hammond orgona, Theremin, konga és csőharang használata tesz még különlegesebbé.
  
  
  A Hammer Records által gondozott HitRock 40 CD-n az 1979-es ős-HIT felállásból Basary mellett Pozsonyi Tibor Finki és Füchsel Tibor Füxi, a Hungarian Pink Floyd Show ütőse és billentyűse játszik még, továbbá a mostani HitRock formáció két húrvarázslója Vedres Joe (Beatrice, Bikini, Telegram, stb.) gitáros és Vajda Tibor (Hipnózis, Roxérum, BluesSteel, stb.) basszusgitáros hallható.
  
  Finki a következőképpen foglalta össze a tudnivalókat:
  „Nagyon örülök, hogy végre valahára egy teljes stúdióalbumot tudtunk készíteni Mr. Basary-val. Régi adóssága volt már ez a bandának a rendkívül kitartó és hálás közönségünk felé. A jelenlegi „amerikás”, szellős, dallamos, westcoast irányvonallal is abszolút elégedett vagyok. A klasszikus dalokat megörökítő koncertlemezek után épp egy ilyen friss CD-t szerettünk volna az asztalra tenni. A köreinkben kötelezőnek számító brit klasszikusok, a Led Zeppelin, a Deep Purple, a Pink Floyd és társaik mellett kifejezetten sok amerikai rockzenét hallgatunk. Ugyanúgy közös nagy kedvenceink a Journey, a Foreigner vagy a Kansas albumai is. A 40 éves HIT CD-re a két új tag, Tibi és Joe is szépen beilleszkedtek, szerzőként is kivették a részüket a munkából. A jövőben is ilyen muzsikákat szeretnénk készíteni.”
  
  „A jelenlegi 3+2-es felállás minden értelemben megállja a helyét, hiszen a 40 éves jubileumi turnén a három Tibi mellett két Józsi áll a színpadon.” – tette hozzá Füxi nevetve, majd így folytatta: „Vedres Joe már több alkalommal is volt a HitRock vendégzenésze, a saját dalos koncertek mellett a Hungarian Pink Floyd Show több fontos előadásán is kisegített már minket. Mindig jó vele zenélni! Az új HitRock album felvételei éppúgy az ő stúdiójában készültek, mint jó pár korábbi HIT és HPFS felvétel. Vedres Joe-val megegyezik az ízlésünk, ugyanazokat a zenéket szeretjük, így ugyanazt a fajta hangzást is álmodtuk meg a CD-nek, ami végül a HitRock 40-en hallható.”
  
  A friss lemezelőzetesként kiadott single, vagyis a Nincs helye a rossznak című daluk kapcsán Füxi a következőket jegyezte még meg: „Szándékosan használtunk színes hangszerelést, így a kislemezen ismegjelenő Nincs helye a rossznak dalunk nem csak a dallamos westcoast jellege miatt érdekes, hanem Ghyczy Irén költői, egyben pozitív szövege is kedves számunkra. Ugyanilyen fontos Finki saját maga által öntött és épített csőharangja is, melyet ésszel, mértékkel építettünk a hangszerelésbe. Mivel mindannyian kedveljük Ázsiát, így idén végre lemezre vettük a keleties motívumokat felvonultató dalunkat, melyet évek óta játszunk a koncerten és nagyon szereti a közönség. A szimplán csak Ázsia című dalunkban Finki kongázik és Theremint is bűvöl, így a Pink Floyd tribute koncertek mellett a HitRock műsorába is véglegesen beépült a különleges hangszer. Mindenkit szeretettel várunk május 3-án a Csilibe és 11-én a Legendába, a két különleges lemezelőzetes koncertünkre, melyekre dalpremierekkel és egyéb meglepetéssel is készülünk!”
  
  A HitRock 40 – Nem az én világomban élsz albumon két dalban, A Mi nemzedékünk című 2017-es lemezelőzetes kislemezen szereplő számok új, hangszeresen és vokálisan is kibővített 2019-es változatain-hallható még az előző HitRock-gitáros Kiss Zoltán egy-egy ízes szólója is. Zoli jelenleg Hobo zenekarában játszik.
  
  A két speciális, lemezelőzetes koncertre 2019. május 3-án Budapesten a Csili Alsóállomás klubban, május 11-én pedig a szintén fővárosi Legenda Sörfőzde Centerben kerül majd sor, mely előadásokra dalpremierekkel és további meglepetéssel készülnek a fiúk.
  
  Tagok:
  Mr. Basary – ének, vokál
  Vedres Joe – gitár
  Vajda Tibor – basszusgitár
  Tibor Füxi – orgona, szintetizátor
  Pozsonyi Tibor Finki – dob, konga, theremin, csőharang
  
  +Kiss Zoltán – gitárszóló („A Mi nemzedékünk” és a „Halott madár” című dalokban)
  
  Kiemelt lemezelőzetes koncertek, dalpremierekkel:
  2019. május 3. - Budapest, Csili Alsóállomás
  2019. május 11. - Budapest, Legenda Sörfőzde Center
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
KONYHA akusztik a KKMH Rockházban
I am: Új dal az április 5-én érkező új Magma Rise albumról
Summer Hell: Exodus, Abbath Doom Occulta, Deicide turné érkezik
Brutális erővel érkezik a The Plot In You legújabb dala, a Don´t Look Away
Hamarosan érkezik a The Early November új albuma
A rock lázadói, a BlackBeer csapata új kislemezzel jelentkezett
A Destroy Boys vadiúj slágere, a Plucked már meghallgatható
Melanie C, a Spice Girls sztárja a szegedi Deja Vu Fesztiválon ad koncertet
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 megazetor    cro-mags    origin    blahalousiana    twilight of the gods    the puzzle    volt    run with the hunted    grave    brujeria    cocorosie    mocsok 1 kölykök    amber schmidt    how to train your dragon    a gyűrűk ura    the black dahlia murder    joseph gordon-levitt    abstinenz    herbaliser     ryan gosling    al di meola    wolf parade    date night    full of hell    larry hangman  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!