hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2019. március 24. vasárnap   21:08
nincsen hozzászólás

szerző: Monyó
Postmodern Jukebox
2019. március 13. MOM Sport

  2019. március 13-án, immár harmadszorra járt nálunk az amerikai Postmodern Jukebox, hogy visszavigye a popzenét az időben. Mit is jelent ez pontosan? Világhírű mai slágereket dolgoznak fel a múlt század 20-as éveinek stílusában, jazz és swing köntösbe bújtatva. A koncepciót Scott Bradlee zongorista találta ki New Yorkban, még 2011-ben. Kezdetben baráti társaság verődött össze nála, amiből örömzene született. A videó megosztóra felkerülve ezek a szösszenetek nagyon hamar a világhír felé repítették a zenészt és csapatát.
  
   A kezdeti sikereken felbuzdulva, minden csütörtökön új dallal jelentkezik Youtube csatornáján, amik zömét továbbra is a nappalijában veszik fel. A baráti csapat folyamatosan bővült az évek alatt, így már közel 50 énekes, és nagyságrendileg ugyanennyi zenész csatlakozott a PMJ-hoz. Ez a népes csapat azt is lehetővé teszi, hogy szinte folyamatosan turnézzanak szerte a világban. Mivel a zenészek és az énekesek is cserélődnek, egyedi műsorok jönnek létre, karakteres egyéniségekkel. A csapatban egyaránt van pályakezdő, és ismert, rutinos művész is. Büszkék arra, hogy minden fellépésük élő, és nem tuningolják a hangzást. Nem restelkednek lemez kiadásban sem, mivel az elmúlt 3 évben összesen 12 albumot dobtak piacra.
  
  Welcome to the twenties tour budapesti állomása után Nyugat- és Észak-Európa felé veszik az irányt, majd az óceánon átlépve, Amerikában és Ausztráliában folytatják majd tovább a kétszer 45 perces előadást. Legnépszerűbb feldolgozásuk a Radiohead Creep című száma, amit 60 millióan néztek meg idáig a Youtube-on. A People Magazin 2015-ben az egyik legjobb feldolgozásnak választotta ugyanezt a dalt. Élőben Tia Simone adta elő, aki újoncnak számít még a csapatban. Megjelenésében elsőre Tina Turner ugrott be nekem róla, csak robosztusabb kiadásban. Elhittem, mindent, amit énekelt. Robbant és érzett. A legendás Iwill survive közben is biztos voltam benne, hogy túl fogja élni. Ő is többször átöltözött, szinte minden dalnál másik ruhakölteményben jöttek elő a hölgyek. A megfelelő pihenő idő érdekében, három énekesnő váltotta egymást. Hannah Gill rövid hajával, és törékeny alkatával egész mást képviselt a színpadon, mint Simone. 18 éves kora óta énekel a PMJ-ben. Nem töltötte be a színpadot olyan ellentmondást nem tűrően, mint kolléganője, de mindenképp karakteres volt ő is. Olivia Kuper Haris volt a harmadik színfolt, hosszú vörös hajával és fehér bőrével. Nála Jessica Rabitre asszociáltam, aki egy rajzolt filmes karakter, Roger Nyúl felesége. Ő 2017. óta tagja a csapatnak, mivel megnyerte azt a versenyt, amiben Scott Bradlee új énekest keresett a csapatba. Egy Katy Pery dallal indult, ami nem csak a PMJ berkein belül hozott sikert számára, hanem Pery személyes gratulációját is kivívta vele. A hölgykoszorút Lavance Colley egészítette ki, aki goszpelt énekelt korábban, de vokálozott Diana Ross és Beyoncé mögött is. Tudásáról sokat elmond, hogy férfi létére, ő énekelte Celine Dion My heart will go on című számát.
  
  Nem hagyhatjuk ki a felsorolásból Lee Howardot sem, aki az est sztep táncosa volt. Mivel nagymamája és anyukája is táncos, nem volt nagy meglepetés a választása, és az sem tántorította el, hogy az iskolában ő volt az egyedüli fiú. A műfajba teljesen jól illeszkedtek a tánc betétei. Sokoldalú személyiségről beszélünk egyébként, aki szereti magát különböző műfajokban kipróbálni. Dalszerzőként és rapperként is aposztrofálja magát. A zenekarból nélkülöznünk kellett az alapítót ugyan, de így is találkozhattunk nagy nevekkel. A doboknál Dave Tedeschi ült, aki a híres zongoratanár, Audrey Olsen unokája.
  
  A repertoár széles volt. A Metallicától Haddawayen át, Adele-ig terjedt nagyságrendileg. Az elmúlt évek népszerű dalai olyan mértékben vannak áthangszerelve, hogy általában csak a szövegük alapján ismerhetőek fel. Mindenkinek kötelező, akik szeretik a 20-as évek Amerikájának hangulatát. Az énekesek karaktere valóban egyedivé varázsolja a dalok előadását. Jövőre várjuk őket vissza. :)


Kulcsszavak:
  postmodern jukebox 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

Ismét Budapestre jön a Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox

Öltözzenek az 1920-as évek Amerikájába! - Scott Bradlee´s Postmodern Jukebox

Berobbant az interneten a Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox

Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox Budapesten

Postmodern Jukebox - Welcome to the Twenties 2.0 World Tour

 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
Beast In Black, Gloryhammer
Az indie rock királyai, a The Sherlocks és a DOTE a Dürer kertben
Fear Factory, Butcher Babies, Ignea, Ghost Of Atlantis
Black Veil Brides az Arénában
 kapcsolódó fotók: 

POSTMODERN JUKEBOX - 2019. március 13. PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 ági és a fiúk    genitorturers    beri ary    szesztay dávid    the sounds    first blood    rock tv    sonata arctica    arnÓczky noÉmi    kelet underground    metal church    and so i watch you from afar    heights    prodigy    burden    thrashfest    robert downey    jon favreau    eros ramazotti    kerekes anna    new lows    through the never    agregator    brutal knights    jahoda réka  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!