hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
hírek   2019. március 14. csütörtök   07:57
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Moby Dick: dal- és klippremier az áprilisi Terápia albumról


  Öt év után elkészült új lemezével a Moby Dick. A jövőre 40 éves magyar thrash legenda Terápia című lemezével április 20-án 14 friss thrash metal csapás érkezik a Hammer Records gondozásában, Havancsák Gyula (Accept, Annihilator, Brainstorm, Ensiferum, Stratovarius, Tyr, stb.) részletgazdag grafikájával a borítón, most pedig már meg is lehet hallgatni a sok éve várt új Moby Dick korong első dalát. A Valóság című dalhoz stúdiós videoklipet is készített Mentes Norbert gitáros (fény, vágás) és dr. Nagy Attila operatőr:
  
  
  Smici a Terápiáról:
  “Több, mint 25 éve nem volt olyan Moby Dick album, amit zeneileg kizárólag Norberttal ketten írtunk meg és a két legkorábban írt dalt kivéve, újból klasszikus, normál gitárhangolásban vettük fel a dalokat. Ez nagy változás, nevezhetjük egyfajta visszatérésnek. Hosszú, kemény munka eredményeként egy erős és tartalmas album született, 14 dallal, közel 50 percben. A szövegeket most is Pusztai Zoltán írta, aki ezúttal is nagyon odatette magát. Úgy tud klasszikus Moby Dick-es, Pusztai stílusban írni, hogy közben rengeteg új színt is felvonultat. Sokszor csodálkozom, hogy bírja szóval, hogyan jutnak eszébe ezek a sorok.
  
  A dalok zeneileg is karakteresen, felismerhetően magukon hordják a Moby Dick stílusjegyeit, de rengeteg újszerű megközelítést, hangszerelési megoldást is hallani az albumon. Bátrabban alkalmaztunk vokálokat, dallamosabb énektémákat és rengetek rájátszással díszítettük és tettük még töményebbé, vastagabbá a hangzást. A thrash dalok mellett két melankólikus, balladaszerű dal is helyet kapott, de egyáltalán nem megszokott, hagyományos metal lassú dalokról van szó.
  A változatosság egyébként is törekvés volt, minél hallgathatóbb legyen az album, ne egy hullámhosszon mozogjanak a dalok. Ezúttal a gitárszólókat is megosztottuk, ez csak az első lemezeinkre volt jellemző, ez is egy visszatérés és tovább színesíti az albumot, hiszen teljesen más stílusban szólózunk. A stúdiómunkálatok most is az MD Stúdióban zajlottak, ahol komoly energiákat mozgósítottunk, nem kevés időt fordítva a felvételekre és keverésre. Bízom benne, hogy az eredmény mindenki számára meggyőző lesz, talán az egyik legjobb hangzású Moby Dick albumot sikerült összehoznunk.”

  
  2014-ben jelent meg a legrégebbi magyar metalbanda legutóbbi albuma, a Földi pokol korongot csak a Kegyetlen évek 2016-os újravett verziója követte, majd egy új dal, a tavalyi, klippel kísért Okos világ, amely erre a lemezre is felkerült. Az új dalok szövegét - régi szokás szerint - Pusztai Zoltán írta, majd a Smici irányítása alatt “hazai terepen” vették fel őket az MD Stúdióban, ahol szintén ő végezte a kevertést és maszterelést. Bár az új dalokat még Budai Béla játszotta fel, őt 2018 végén váratlanul Király Zoli (ex-Akela) váltotta a dobok mögött. A Terápia előrendeléséhez bónuszként Mentes 50 / Körhinta 25 jubileumi koncert DVD, valamint ajándék óriásposzter is jár, az előrendelés mától él a zenekar előrendelői oldalán!
  
  
  A 11. Moby Dick nagylemez több dalát még a megjelenés napján meg is hallgathatjuk élőben, a Barba Negrás lemezbemutató koncerten a Kalapács és az Invader zenekarokkal együtt lép fel. Ezen túl éremes figyelni a zenekar oldalait, mert a már említetteken túl több lekötött koncertdátum válik nyilvánossá hamarosan!
  
  2019-es Moby Dick koncertdátumok:
  Március 16. Nemzeti Dal Ünnep, Székelyudvarhely
  Április 19. Roncsbár, Debrecen
  Április 20. Barba Negra, Budapest - Lemezbemutató koncert
  Május 4. III. RockMajális, Zalaegerszeg
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 izegrim     szelíd teremtés - a frankenstein-terv    szilvási gipsy folk band    inevitable end    the spirit    vinnie moore    deranged    fészer    mastic scum     amorphis    bloodlet    jay chou    destruction    inevitable end    southern comfort    facebook    alterdistrict    favreau    august strindberg    Ízek    napalm death    dirty dogs    julio iglesias    adam young    dan fogelman  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!