hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2019. március 3. vasárnap   21:38
nincsen hozzászólás

szerző: Monyó
David Duchovny
2019. február 11. MOM sport

  2019. február 11-én először járt hazánkban David Duchovny. A dolog pikantériáját az adja, hogy nem forgatni jött Budapestre, hanem másfél órás koncertet adott alternatív rock együttesével. A színész mindössze néhány éve kezdett el komolyabban foglakozni a zenével, de ennek ellenére már a harmadik albumán dolgozik. Zenekarának tagjait alapos válogatás után szerződtette, mindannyian a Berklee-n végeztek.
  
  Az estére a DLRM formáció melegített. Szabó Márton énekes igyekezett jó hangulatot teremteni angol nyelvű rock dalaikkal. Személy szerint engem mindig elkeserít, ha egy banda nem magyar szövegeket ír, mivel nyelvében él a nemzet, de azért sikerült ezt feldolgoznom.
  
  Rövid átszerelés után csatlakozott a zenészeihez Duchovny, aki igazán felkészült volt, és amellett, hogy magyarul köszöntette a közönséget, még Budapest nevét is helyesen ejtette. Lazán érkezett, fehér farmer és kanári sárga ing volt rajta. Be is mutatkozott, de szerintem ezzel csak az volt a célja, hogy megtanuljuk helyesen kiejteni a nevét.
  
  Duchovny New Yorkban született, 1960-ban, és jelenleg is ott él. Habár orosz és skót felmenői vannak, korábban nem járt még ebben a régióban. Ezért is hálás a zenének, mert mint mondta, nélküle valószínűleg sosem járt volna Európának ezen a részén. Februárban gyakorlatilag Oroszországtól Angliáig minden nagyobb várost bejár. A feszített tempó ellenére is igyekszik várost nézni, hogy inspirációt merítsen a következő albumhoz.
  
  Nem lenne triviális, de Duchovny a Princetoni Egyetemre, és a Yale-re is járt angol irodalom szakra. A tanítás helyett azonban jobban vonzotta a színészet. 1991-ben a Twin Peaks három epizódjában is szerepelt, ahol Dennis Brysont alakította. 1993-ban kapta meg az X-akták férfi főszerepét, ahol évekig Fox Mulder ügynökként vizsgálta a paranormális jelenségeket. A sorozat nem csupán népszerűséget, hanem dráma kategóriában Golden Globe díjat is hozott neki. Ő az egyedüli színész, aki komédia kategóriában is megkapta ezt az elismerést, méghozzá a Kaliforgia kissé éretlen karakterének, Hank Moody-nak a megformálásáért. Ezek után nincs is mit csodálkozni azon, hogy csillagot kapott a Hírességek sétányán, Hollywoodban.
  
  Azt is gondolhatnánk, hogy ez a szakmai pálya, így egy kerek egész, de Duchovnynak nem volt elég. 2015-ben megjelent első regénye, Holy Cow címmel, ami New Yorkban vezette a bestseller listákat. Ugyanebben az évben jelent meg első zenei albuma, a Hell or Highwater is. Mára már a színészet mellett íróként, producerként, rendezőként, énekesként és dalszerzőként is kipróbálta magát, ami sokoldalú, és vállalkozó kedvű személyiségre vall. Nem tartja magát profi énekesnek. Jelenleg is képzi magát, Don Lawrence ad neki zeneórákat. Elmondása szerint a szövegek könnyen megszületnek a fejében, javarészt a saját élményeiből merít inspirációt. Hangzás világát az REM-hez hasonlítja.
  
  Magánélete nem alakult ennyire sikeresen. 1997-ben házasodott össze Tea Leoni színésznővel, akitől két gyermeke született. Duchovny szex függősége miatt a kapcsolatuk hullámzó volt. A színész rehabilitáción is részt vett, hogy megmentse a házasságát, de ez végül nem sikerült, és 2014-ben hivatalosan is elváltak.
  
  A második-Every Third Tought című- albuma 12 dalt tartalmaz, amelyekből fél perces részletek online hallgathatók a weboldalán.Turnéja is az album nevét viseli. Duchovny elmondása alapján tisztában van vele, hogy azért hallgatják, mert híres, de pont ezért nem is veszik komolyan. Ez számára egyszerre áldás, és átok. Valószínűleg igaza lehet, mert a csarnok hamar megtelt, és a büfében könnyű volt celebekkel összefutni. Látható volt az is, hogy nem évtizedes zenész múlttal rendelkezik, de ezt jól tudta egyensúlyozni a rutinnal, ami a színpadhoz köti, illetve az atmoszféra megteremtésében sem akadályozta semmi. Végig maradt ez a közvetlen stílus, amit még fokozott azzal, hogy körbeszaladt a közönség sorai között, miközben pacsizgatott és mosolygott vidáman. Természetesen ez átragadt a rajongókra is (ami valószínűleg még a színésznek szólt), és a koncert végére sokan elhagyták ülőhelyüket, és színpad elé tömörültek, ezzel még családiasabbá téve a hangulatot. Ennek azt gondolom, Duchovny is örült, mert nyilatkozatában kiemelte, hogy még nem koncertezett több ezres nézőközönség előtt. Szép emlékekkel távozott tőlünk szerintem ez a sokoldalú művész. Ki tudja, 80 évesen talán Grammy-t is kap majd, ha így folytatja? …



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 full of hell    angelina jolie    black veil brides    age of agony    paul gilbert    xandria    paul giamatti    jazzanova    piknik park    obey the brave    maurics andrás    ivan &the parazol    tilos az Á    anna murphy    kapcsolat    lostprophets    nanowar of steel    yellow spots    kamikaze scotsmen    hemlock    arriba    tales from the grave in space    deep purple    quimby    seven kingdoms  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!