hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2019. február 20. szerda   08:57
nincsen hozzászólás

szerző: Monyó
ZORÁN - ARÉNA 2019
2019. október 19. Papp László Budapest Sportaréna



  2019. október 19-én, a tizenharmadik Aréna koncertjét adja az immár 76 (!) éves Zorán. A kor tavaly sem volt akadálya, hogy fergeteges hangulatot varázsolva, a közel három órás koncert végén, kétszer is állva tapsolja vissza a több mint 11.000-es tömeg, akik addig látszólag békésen, csendben üldögélő közönség benyomását keltették. Idén is hasonlóra számítok, mi tagadás. A Metro zenekar megalakulása óta- amiben 1960-ban a pályáját kezdte- bizony eltelt közel 60 év….
  
  Az énekes szerb származású, Belgrádban született. 6 éves kora óta él Magyarországon. Művész lelkeknél viszonylag ritka, de villamosmérnöknek tanult eredetileg. Munkásságát többek között Kossuth- és Liszt Ferenc-díjjal jutalmazták. Első szólólemeze megjelenése óta (1977) dolgozik együtt Presser Gáborral, aki szinte valamennyi nagy koncertjén kíséri zongorán. A négy évtizedes barátságot lehet érezni a rutinos együttműködésben.
  Zorán több interjúban is hangsúlyozza, hogy nagyon készül minden fellépésére. A zenében maximalista embernek tartja magát, minden koncerten hajtja a megfelelési vágy, ezért a tapsot fontosabbnak tartja, mint a gázsit. Mint korábban elmondta, az egységes zenekar kialakulásához idő kell, ami talán adott is, hiszen több taggal közel 25 éve zenélnek együtt. Zorán az est szervezője, rendezője és zenekarvezetője is egyben. Repertoárja nagyságrendileg 200 dalból áll, amiből mindig ő válogat. Tudja, hogy bizonyos dalokat a közönség miatt nem lehet kihagyni, de azért minden évben új műsorral készül, fűszerezve azt különböző vendég előadókkal, akiknek nagy szerepet szán. 2018-ban például többek között Majkával lépett színpadra. Ezek után kíváncsian várom, kivel rukkol elő idén.
  Ilyen múlttal megengedhette magának, hogy bármit elénekeljen, amihez kedve van, így szívesen ad elő feldolgozásokat is. Saját bevallása szerint, kedveli is a műfajok keveredését és az újításokat. Szerencsésnek tartja magát, hogy a 60-as években volt fiatal, amikor a zenei lázadásban kiélhette magát. Azokban az időkben zenész társait nem tehetség, hanem elsősorban barátság alapján válogatta össze. Ezekből több kapcsolat aktív még ma is.
  
  A szövegíró testvér, Dusán szintén elválaszthatatlan Zorántól. Egymásrautaltságban nőttek fel, amiből később összefogás és támogatás kovácsolódott a Sztevanovity fivérek között. A szövegek sokszor saját életükről, szüleikről, történelmi eseményekről szólnak, ezért nagyon közel állnak az énekeshez. Érzelmeiről szívesen énekel. Második felesége halála után ennek ellenére egy évig nem lépett színpadra. A gyökerek többször felbukkannak a koncerteken. A szerb kultúrát népdallal és eredeti nyelvvel is megjelenítik.
  
  „A viszonyom a dalaimhoz egy folytonosan változó, nagyon mély személyes kapcsolat. Hol különös jelentőséget, aktualitást kap valamelyik, hol éppen átértelmeződik a másik. Alakulnak, változnak, formáljuk egymást. Én a dalokat, a dalok pedig engem. „- mondta a zenélésnek élő énekes.
  Számomra ő egy korszak legendás előadója. Több évtizede távol marad a showbiznisztől, és javarészt régi dalait adja elő. Legutolsó, új szerzeményeit tartalmazó albuma 2011-ben jelent meg, Körtánc-Kóló címmel, ami egy szerb néptáncról kapta a nevét. Ez alapján mondhatnánk akár azt is, hogy a múltjából él, de a koncertjei sokszínűsége és zenei igényessége miatt, egy rutinos, mély érzésű zenészt láthat mindenki az Arénában, tiszta értékrenddel, tele kedvességgel és a zene szeretetével.
  
  Belépőjegyeket az Eventimtől:
  
  Ülő I. 25.000 FT
  Ülő II. 19.900 FT
  Ülő III. 15.900 FT
  Ülő IV. 14.900 FT
  Ülő V. 13.900 FT
  Ülő VI. 12.900 FT
  Ülő VII. 9.900 FT



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Papp László Budapest Sportaréna

 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 date night    gusto mastivo    vono box    jason rouse    rhapsody of fire    kalála    nyócker    aetarnam    gama bomb    a világűr hangjai    heisler zsófia    dilis szerelem     ryan gosling    turisas    delain    erőszakik    be’lakor    dimebag darrell    trial    social distortion    horse the band    last hope    milla jovovich    badacsonytördemic    mercyful fate  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!