hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
film [filmfesztivál]  2018. november 27. kedd   04:40
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Szerdán kezdődik a 16. Anilogue nemzetközi animációs filmfesztivál


  5 nap, 6 helyszín, 14 egészestés film, 55 esemény, 300 animációs rövidfilm - szerdán kezdődik és december 2-áig tart a 16. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál Budapesten, ahol a közönség megnézheti az elmúlt év legjelentősebb animációs alkotásait a világ minden tájáról. Az animációs seregszemlét november 28-án 19 órakor a Kirikou figuráját megalkotó Michel Ocelot személyesen nyitja meg az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol legújabb filmjét, a Dilili Párizsbant vetítik. Itt lesz Pedro Rivero a nagysikerű Pszichonauták rendezője és a Kovásznai hagyományokat követő Candide kalandjai című magyar alkotás díszbemutatójára a film zenei rendezője, a francia Benjamin Efrati is Budapestre látogat. Az Adriai hullám című vetítéssorozatban Olaszország, Horvátország és Szlovénia kortárs animációs művészete mutatkozik be. Hagyományosan idén is lesz Világpanoráma válogatás és közel 5 órás éjszakai marathon-vetítés is.
  
  A fesztivál november 28-án 19 órakor a Kirikou figuráját megalkotó Michel Ocelot legújabb munkájával, a Dilili Párizsban című filmmel nyílik hivatalosan, mely a századfordulós francia művészvilág izgalmas karikatúráját is felrajzolja. A vetítés után közönségtalálkozóra kerül sor a rendezővel.
  Idén közel 2050 nevezés érkezett. Az előzsűri ezekből válogatta ki a rövidfilmek versenyében szereplő 30 alkotást – köztük Bucsi Réka Solar Walk és Hegyi Olivér Take Me Please című munkáját – és a versenyző 5 egész estés animációt: Santiago Caicedo Tropical Virus című kolumbiai-ecuadori filmjét, a Még egy nap élet című alkotást - melynek elkészítésében a budapesti Puppetworks animációs filmstúdió is részt vett -, Denis Do Funan című munkáját, Kaspar Jancis Morten kapitány és a pókkiralynő című, családi animációját és a Széder-mazochizmus című filmet.
  A fesztiválon további 8 egészestés film lesz majd látható. Michel Ocelot két korábbi alkotását, az Esti meséket és a Kirikou és a boszorkányt a Francia Intézetben nézheti majd meg a magyar közönség, a legújabb magyar sikert, a Ruben Brandt, a gyűjtőt pedig a Ludwig Múzeumban. Az Ernest és Céléstine télen című francia animációban Ernest egy hatalmas medve, aki szeret zenélni és lekvárt enni. Magányos lakjába befogadja Célestine-t, az árva kisegeret, akivel sosem telnek el unalmasan a napjai. A Micsoda pompás torta! és Ó, Willy... című, a 19. század végén, a gyarmatosított Afrikában játszódó belga, francia, holland koprodukciós antológiafilm öt különböző szereplő történetét meséli el: egy gondterhelt királyét, egy luxusszállodában dolgozó középkorú pigmeusét, egy expedícióban részt vevő csődbe ment üzletemberét, egy eltévedt hordárét és egy fiatal dezertőr katonáét. A Megyek a híd alá című dél-koreai filmben a Jun-Koo egészen kétségbe esik, mikor egycsapásra két állásajánlatot is kap: lehet belőle professzor, vagy a helyi szappanopera egyik szereplője. Zsűritagként az Anilogue vendége lesz Pedro Rivero spanyol rendező, ezért nagysikerű Pszichonauták című munkáját és más alkotásait is megnézheti a közönség.
  
  Az idei fesztivál egyik különlegessége Kreif Zsuzsanna, Turai Balázs és Bera Nándor rendezésében készült, a Kovásznai hagyományokat követő Candide kalandjai című magyar alkotás díszbemutatója lesz. A 13 epizódból felépülő film épp úgy, mint az eredeti regény, az adaptáció a mai politika és vallás kortárs szatírája.
  Az Anilogue zárófilmje Mamoru Hosoda legújabb alkotása, a Mirai - Lány a jövőből lesz, melyben a négyéves Kun azóta haragszik a világra, amióta kishúga születésével felfordult az élete. Ám egy reggel titkos, mesebeli világot talál a kertjükben, ahol találkozik azzal a kislánnyal, aki majd az anyukája lesz és azzal a férfival, aki majd a dédnagypapája lesz.
  Az Adriai hullám című vetítéssorozatban Olaszország, Horvátország és Szlovénia kortárs animációs művészete mutatkozik be. Hagyományosan idén is lesz Világpanoráma válogatás és 5 órás éjszakai marathon-vetítés is, a szombat esti Animált éj keretében.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 infected rain    gama bomb    gabriela cedillo    wendigo    inspector cluzo    pacino    grave    apocalyptischen reiter    the dethroners    stormhammer    beyond the black    fürgerókalábak    coheed and cambria    anna phoebe    jeordie white    secret sphere    british sea power    footlose    made of hate    zslenszky    barátság extrákkal    almost failed    hammer concerts    larry hangman    tranker kata  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!