hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
hírek   2018. november 5. hétfő   04:24
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Transparent címmel jelenik meg Horváth András Ádám első szerzői lemeze


  HORVÁTH ANDRÁS ÁDÁM, a magyar progresszív rock és metal színtér gitárosa a tavaly megjelent Transparent – Singles c. dalsorozatát kiegészítve jelenteti meg első teljes albumát, melynek címe Transparent.
  
  Az AFTER CRYING, DREYELANDS és AT NIGHT I FLY zenekarok zenésze, szerzője, szóló bemutatkozásán harminctagú szimfonikus zenekarral, kórussal, és meghívott vendégekkel dolgozott, és ezúttal nem csak zenekarai stílusát követi, hanem zenéje merészebb hangulatokat is idéz.
  Horváth András Ádám a progresszív rockzenei műfajok határait tovább tágítva készítette el első albumát, amelyet a talán néha fölöslegesen sokat említett, de ezúttal mégis leginkább találó eklektikus jelzővel illethetünk. Stílusát tekintve, az Andrást inspiráló zenei hatások mindegyike megjelenik az albumon, a minimalista klasszikus zenétől, a jazzen át a post-rockig, az ambienttől, a metalig.
  
  Annak ellenére, hogy András fő hangszere ezen a lemezen is a gitár, a Transparent nem elsősorban a gitározásról szól, hanem magukról a zeneművekről, amelyben a szerző játéka csak egy szín marad a sok közül. A dalok között találunk vonósnégyesre írt darabokat, vagy szimfonikus fúziós jazz tételt, ahogy dream pop dalt vagy befelé forduló post-rock alkotást. A lemez hét szerzeménye ennek megfelelően annyira eltérő, hogy külön-külön is önálló univerzumot alkot, de a kompozíciókat egymás után hallgatva mégis felfűzhető egy ívre az album.
  „Szerettem volna megmutatni a bennem mozgolódó zenék sokféleségét, kis túlzással Ólafur Arnaldstól a Slayerig. Illetve bizonyosságát adni annak, hogy a nagyon különböző műfajok tudathasadás nélkül is könnyedén megférnek egymás mellett, és sokféleségük ellenére alkothatnak koherens egységet.”
  
  A zenei sokszínűséget az olyan közreműködő vendégelőadók is erősítik, mint Fehervári Attila (Special Providence) - basszusgitár, az After Crying soraiból: Pejtsik Péter - cselló, karmester, Madai Zsolt - dob, Winkler Balázs - zink és trombita, Egervári Gábor - szövegek, továbbá Kővágó Zsolt (Dreyelands, Honeybeast), Rajkai Péter és Horváth József - billentyűs hangszerek, Pejtsik Panna – zongora, Pejtsik Boglárka - ének, Takács Márton - ütőhangszerek, Balogh Balázs (String Theory) - handpan, a Budapest Art Orchestra és a VoiceStation kórus tagjai. A lemez felvételeit András és Hidasi Barnabás vezették, utóbbi készítette a keverést és a mastert is, a HL-Stúdióban.
  
  Mivel a dalok önállóan is külön világokat teremtenek, András úgy döntött, hogy a lemez megjelenését megelőzően dalonként is megjelenteti az album anyagát. Ennek előzménye volt, a 2017 közepén megjelent első dalsorozat, amely a Transparent – Singles címet kapta, és amelyen a lemez első három szerzeménye (Reel, Paradigm és Sweet Enemies) kapott helyet.
  Ennek folytatásaként a nagylemez fennmaradó négy dala Transparent – Singles II címmel jelenik meg november 2-án, 9-én, 16-án és 23-án, és az így összeállt puzzle adja ki a Transparent című nagylemezt, amely november 30-án lát napvilágot.
  
  Dallista:
  Horváth András Ádám – Transparent
  1. Reel (5:20)
  2. Paradigm (Gates Open) (10:02)
  3. Sweet Enemies (7:48)
  4. Old House (of Memories) (4:47)
  5. So Good, So Fine (3:57)
  6. Prelude (for the Ones Who Leave) (4:38)
  7. Lament (9:36)
  
  A november folyamán megjelenő négy dalhoz tartozik egy-egy animációs videó is, amely Bognár Tamás grafikus és stábja alkotása. A videók, a dalok megjelenésének napján András YouTube csatornáján lesznek elérhetők.
  A szerzői kiadású lemez és az önálló dalok külön is elérhetők lesznek az összes ismert streaming felületen, nagyfelbontású FLAC formátumban pedig november 30-tól lesz megvásárolható András Bandcamp oldalán.
  „Hogy miért Transparent? Többek között a már említett zenei átjárhatóságra, a műfajok áttetszőségére is utal a lemez címe. Ugyanakkor ez egy nagyon személyes album, amelyen lelkem legmélyebb rétegeit tárom a hallgató elé, de talán a legfontosabb, hogy az album egyfajta állásfoglalás is egyben: hiszem, hogy a nyitottság, az átláthatóság és az őszinteség egy vidámabb mederbe sodorhatná a világ jelenlegi, nem sok bizakodásra okot adó alakulását.”
  
  A tavaly megjelent első három dal elérhető itt



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amanna bemutatja legújabb dalát „Valamiér´”
Trash Boat kiadja a „Break You” című legújabb dalát
Megérkezett a Banks Arcade a Self Help című vadonatúj dala
Együtt érkezik a Dürer-be a Hatebreed és a Crowbar
Megjelent Bognár Szilvia - Király Nóra - Kovács Zoltán: Parallel című albuma
Einstürzende Neubauten alien pop music az Akváriumban
Rifflord: Dél-Dakota metal titánjai visszatérnek
A Paraline új videoklippel tiszteleg Kurt Cobain előtt: „One Shot, One Kill”
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kamikaze scotsmen    pantera    will ferrell    god forbid    lich king    demi moore    mano negra    borgia    primus    shrinebuilder    lock up    lowest creature    day of mourning    unleashed    michael fassbender    zöld lámpás    amanda peet    bergendy    godnr.universe    jackie chan    kristen stewart    overcast    vinny appice    winterfylleth    rowan atkinson  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!