hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2018. október 30. kedd   09:04
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Vinnie Moore Budapesten
2018. november 13. Dürer kert



  Első alkalommal ad koncertet Budapesten a nyolcvanas évek óta meghatározó gitárhős, Vinnie Moore. Az amerikai zenészt szólólemezei mellett a UFO és a Vicious Rumors tagjaként is ismerhetjük, de Alice Cooper oldalán is feltűnt pályafutása során. November 13-án a Dürer Kertben zenél Vinnie, saját slágereit és UFO klasszikusokat is előadva.
  
  Vinnie Moore azóta tartja magát menthetetlen gitárőrültnek, amióta először vett a kezébe ilyen hangszert – 12 éves korában. Első példaképei között Jeff Beck, a Beatles, a Led Zeppelin, a Deep Purple és a Queen szerepelt. Az 1964-ben született amerikai zenész a neoklasszikus hatású, kiváló hangszeres tudással előadott dallamos zenék egyik mestere, Yngwie Malmsteenhez vagy Tony MacAlpine-hoz hasonlóan.
  
  Vinnie 14 évesen alakította meg első zenekarát, és az első években feldolgozásokat játszva csiszolták tudásukat. Ezt követően egyedül kezdett dalokat írni és rögzíteni, majd az egyik ilyet elküldte a Guitar Player magazin szerkesztőségébe, ahol írtak róla pár dicsérő sort. A Shrapnel kiadót vezető Mike Varney is felfigyelt rá, és beajánlotta őt a Vicious Rumors tagjai közé... a legendás power metal zenekarral eltöltött egy év alatt született meg a csapat máig meghatározó debütáló albuma, a Soldiers Of The Night.
  
  1987-ben érkezett meg Vinnie első saját nagylemeze, a Mind’s Eye, amely máig az instrumentális, neoklasszikus metal műfaj meghatározó albuma. Ezután felgyorsultak a dolgok: Vinnie-t hamar kikiáltották az év legjobb felfedezettjének, és a lemez több mint 100.000 példányban fogyott. Az ezt követő években hősünk folyamatosan haladt előre az egyre nagyobb ismertség felé: második, Time Odyssey című lemeze megerősítette ismertségét, a Meltdown című harmadik korong hard rock dalait pedig már a rádiók is játszották. Később egyre nevesebb zenészek csatlakoztak hozzá a felvételek alatt: együttműködött Brian Tichy-vel (Billy Idol), Dorian Heartsonggal (Powerman 5000), Shane Gaalaas-szal (Michael Schenker Group) és Tony MacAlpine-nal is (aki ekkor szintetizátoron játszott).
  
  Élőben is több jeles zenekarban megfordult: játszott Alice Cooper mellett és a Hey Stoopid című lemezén 1991-ben, saját zenekarával pedig a Rush turnévendégeként koncertezett. Japánban T.M. Stevens kísérőzenekarának tagjaként láthatták.
  
  2003-ban a legendás angol heavy metal csapathoz, a UFO-hoz (ahogy ők mondják: ju-ef-óhoz) csatlakozott, és nagy szerepet vállalt a 2004-es You Are Here lemez dalszerzésében, ami a ma már 50 éves csapat egy újabb fénykorát hozta el: a mai napig öt további nagylemez kiadásához, és számos turnéhoz vezetett.
  
  Vinnie emellett a szólólemezek kiadását sem hagyta abba: legutóbbi albuma a 2015-ös Areal Visions, amelyet saját kiadásban készített el. Emellett rendszeres vendége gitárklinikáknak is, szerte a világon. Az ilyen rendezvényeket különösen nagy örömmel keresi fel, erről így nyilatkozott nemrég: „Szeretek személyesen beszélgetni a zenerajongókkal, és tanulni tőlük. Nagyon hasznos meghallgatni azt, amit gondolnak a munkáimról, a gitározásról és a teljes zenei színtérről általában. Számomra nagyon sokat jelent az általuk közvetített energia. Menő dolog egy globális gitáros közösség tagjának lenni, és megtisztelő számomra arra gondolni, hogy a dalaimmal néha másokat is inspirálok. Mindig lenyűgöz, amikor valaki arról mesél, hogy megérintették azok a dalok, amelyeknek a megírásával oly szívesen foglalkozom. Igazi áldásnak érzem, hogy gitározhatok és dalokat írhatok, és igazán szerencsésnek tartom magam, hogy szerte a világon vannak rajongóim.”
  
  A budapesti szólókoncerten Vinnie szerteágazó életművéből válogat: a saját dalok mellett előkerül egy-egy UFO és egyéb sláger is majd november 13-án. Jegyek még kaphatók! A The Maze című dal nemrég készített, nem hivatalos koncertfelvételét itt nézhetjük meg.
  
  
  
  a Livesounds bemutatja:
  2018. november 13., kedd 19 óra
  Budapest, Dürer Kert
  Vinnie Moore koncert
  Belépő: 6500 Ft
  Jegyek kaphatók az Eventim és a Ticketportal hálózatában, és a TIXA weboldalon.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 programajánló: 
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 spiritual beggars    sick of it all    gifts from enola    hobo    admiral’s arms    world invasion    tirpunk    die toten hosen    little fockers    contraband    yzzo    geir westby    children of bodom    lizzy borden    szekeres andrás    the wall street    sing sing    intim torna illegál    the book of eli    a gyűrűk ura    banco de gaia    harm´s way    abbie cornish    alestrom    imperial never say die  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!