hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2018. október 3. szerda   14:00
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Lordi koncert a Barba Negrában




  Két év után tér vissza Budapestre a finn hard rock szörnyzenekar, a Lordi. Ezúttal kilencedik, Sexorcism című lemezüket mutatják be a Barba Negra Music Clubban, méghozzá két további együttes, a svéd Follow The Cipher és a svájci Silver Dust felvezetése után.
  
  Mr Lordi 1992-ben alakította meg szörnyzenekarát, a Lordit, amely 2002 óta turnézik aktívan a világon, és a 2006-os Eurovízió megnyerésével vált széles körben ismertté. A kosztümös együttes dalai, maszkjai és videóklipjei a horrorfilmek képi világából is merítenek, de azért a humort vagy az iróniát sem nélkülözik, aminek hála a Lordi hard rock slágerei már évtizedek óta rajongók ezreit mozgatják meg.
  
  A zenekart persze már a kezdetektől fogva jellemezte a polgárpukkasztás, ami az elmúlt évtizedekben csak fokozódott. Így jutottunk el idén a kilencedik, Sexorcism című lemezükhez, amely ígéretük szerint egy igazán zabolátlan, cenzúrázatlan anyag lett... az olyan dalcímeket látva, mint a Romeo Ate Juliet és a Sodomesticated Animal, talán nem is kell ezt jobban magyarázni. Zeneileg a lemez visszatérést jelent az együttes legjobb korszakához, a 2000-es évek elejéhez, és az akkor született hard rock és glam metal slágerekhez, Alice Cooper vagy éppen a Kiss munkásságához hasonlóan.
  
  A finneket az őszi európai turnén két zenekar kíséri. Egyikük az öttagú svéd metal csapat, a Follow The Cipher, mely a Nuclear Blast kiadó egyik új felfedezettje, és idén májusban adta ki debütáló, a zenekar nevével azonos című lemezét. A csapatot Ken Kängström gitáros alakította, aki dalszerzőként és vendégzenészként a Sabaton mellett is felbukkant már. A Follow The Cipher egy lángvörös hajú, karizmatikus énekesnővel, Linda Toni Gahn-nal áll színpadra, és technikás, modern hangzású power metal dalaival, no meg lehengerlő színpadi teljesítményével győzi meg a közönséget.
  
  
  
  A november 14-ei koncerten a Silver Dust, azaz Svájc egyik komor hangulatú zenekara is látható majd. Ez a csapat sötét rock, metal és goth zenét kever borús, de egyben romantikus zenei hangulatokkal, és egyszerre próbál stílusos, kissé baljós, de azért szexi arculatot magára ölteni, a viktoriánus kor, vagy éppen Poe regényeinek hangulatát megidézve.
  
  2013-ban alakultak, és ebben az évben jelent meg Lost In Time című bemutatkozó lemezük is. A korai időkben egyaránt feltűntek a Montreaux Jazz Fesztiválon, de ugyanakkor turnéztak a Deftones-szal és az Offspringgel is. So Let Me Know című daluk Svájcban a slágerlisták első helyére is eljutott. Második lemezük, a The Age Of Decadence 2016-ban érkezett, és egy nagyobb belföldi turné kapcsolódott hozzá, majd a Lordival indultak 35 állomásos európai turnéra, amelynek keretében Budapestre is eljutottak, egy évvel később pedig saját turnén, majd a Battle Beast társaságában is bejárták a régiót. Friss lemezük a House21 címet kapja, a Lordi oldalán ezt is bemutatják majd nekünk a Barba Negra Music Clubban.
  
  
  
  a Livesounds bemutatja: Sextourcism Tour 2018
  2018. november 14., szerda 19 óra
  Budapest, Barba Negra Music Club
  Belépő: elővételben 6900 Ft, a koncert napján 7500 Ft
  Jegyek kaphatók a TIXA és http://jegy.rock1.hu/ weboldalakon, a Ticketportal és a Ticket Express hálózatában, valamint CD Pince, Headbanger és Hammer Zenebarlang üzletekben, és a Barba Negra recepcióján.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 whocares    vin diesel    diablo swing orchestra    unisonic    hajdu zsolt    bermuda rock band    guns n’ roses    decapitated    twitching tongues    riverside    immolation    house of pain    delfines kaland    bleeding through    gama bomb    spread eagle    kill with hate    tökéletlen trükk    hail of bullets    steel panther    karma to burn    tranker kata    hard    dying fetus    marion cotillard  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!