hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2018. október 1. hétfő   09:30
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Death Of Roses European Tour - Tony MacAlpine a Durerben
2018. október 25., csütörtök 19h, Dürer Kert - Budapest



  2017-es lemeze, a Death of Roses (Rózsák halála) különleges mérföldkő volt Tony MacAlpine életében: ez volt ugyanis az első album, amit a rákkal való küzdelem után adott ki az 1960-ban született amerikai zenész. Most ősszel Budapesten is bemutatja az új dalokat, méghozzá két nagyszerű zenész kíséretében: október 25-én Stu Hamm basszusgitáros és Borlai Gergő dobos közreműködésével lép fel a Dürer Kertben.
  
  A 7 dalt tartalmazó, 30 perces Death Of Roses album egy kétrészesre tervezett kiadvány első darabja. A lemez nem nélkülözi a Tony MacAlpine-ra jellemző nagyszerű megoldásokat: emlékezetes dallamok, lélegzetelállító szólók, összetett ritmusok és lehengerlő, hét- és nyolchúros gitárokon bemutatott riffek követik egymást, kiegészítve a szintén általa feljátszott szintetizátor betétekkel. Mindehhez a stabil alapot egy magyar dobos, Borlai Gergő biztosítja, aki pályafutása során többek között a European Mantra együttesben, valamint Charlie és Presser Gábor zenekarában is játszott, később pedig Scott Henderson, Gary Willis és Hiram Bullock mellett szerepelt. Basszusgitáron Pete Griffin (Generation Axe Tour, Giraffe Tongue Orchestra, Zappa Plays Zappa) hallható a lemezen, aki Tony előző albuma, a Concrete Gardens készítésében is közreműködött már.
  
  Tony így beszélt zenésztársairól: „Pete az egyik kedvenc basszusgitárosom, akinek összetett és érdemi hatása volt az új lemezre. Az ő ajánlására ismertem meg Gergő játékát, amely lenyűgözött, csakúgy, mint az új lemezen nyújtott teljesítménye, és megkérdőjelezhetetlen innovativitása.
  
  „A Death of Roses lemeznél valóban a kompozíciókra és a rétegzettségre koncentráltam – mondta el Tony. – Amikor beteg voltam, a kezelés alatt nem tudtam játszani, mert a kemoterápia hatására a kezeim és karjaim remegni kezdtek. Az új lemez első ötletei a felépülésem alatt születtek meg, amikor fejben kezdtem összerakni a dalokat. Szerencsére a gyógyulás előrehaladtával, a gyakorlásnak is köszönhetően még a vártnál is gyorsabban tértek vissza a képességeim, így nekiláthattam a lemez, és az azt követő második rész elkészítésének.”
  
  Tony-t 2015 végén diagnosztizálták emésztőrendszeri rákos megbetegedéssel, ekkor teljes európai turnéját, többek között budapesti fellépését is lemondani kényszerült. Nem sokkal ezután zenésztársai jótékonysági koncertet szerveztek a javára a Los Angelesben, ahol többek között Steve Vai, Mike Portnoy, Billy Sheehan, Derek Sherinian, John 5, Zakk Wylde, Paul Gilbert, Nuno Bettencourt, Tom Morello és Richie Kotzen is játszott, a házigazda pedig Eddie Trunk volt. A program részeként egy árverést is tartottak: különböző rockzenész-relikviák kerültek kalapács alá.
  
  „Az a hatalmas támogatás, amelyet zenésztársaimtól, a stábtagoktól, a rajongóktól és a zenei közösségtől kaptam, igazán megható és megindító volt. Hatalmas erőt adott, és arra ösztökélt, hogy megpróbáljak mihamarabb ismét visszaülni a nyeregbe. Ez a lemez ennek a segítségnek köszönhetően jött létre, így azoknak ajánlom, akik támogattak engem.” – mondta el Tony. A lemezen található Chrome Castles című dalt itt hallgathatjuk meg:
  
  
  
  A dalokat a brazil hangmérnök és producer, Adair Daufembach és Seva David Ball keverte véglegesre, hasonlóan a Concrete Gardens-hez; Tony véleménye szerint ezúttal is igazán kitettek magukért.
  
  Mint bármelyik igazi művész, Tony sem vesztette el a vágyát, hogy a zenén keresztül találjon új utakat önmaga kifejezésére: „Három évtizede készítek zenét, és a felépülésem után úgy érzem, hogy ismét feltöltődtem energiával, és annyi mindent szeretnék zenészként átadni.. így remélem, hogy minél többen velem tartanak majd ezen az úton.” Az észak-amerikai lemezbemutató után idén ősszel Tony végre Európába is visszatér: Budapesten 6 évvel legutóbbi saját koncertje után, október 25-én játszik a Dürer Kertben, méghozzá Borlai Gergő és - a Satriani, Vai, Vince Neil és Michael Schenker oldaláról ismert kiváló basszusgitáros - Stu Hamm kíséretében.
  
  a Livesounds bemutatja: Death Of Roses European Tour
  2018. október 25., csütörtök 19 óra
  Budapest, Dürer Kert
  Tony MacAlpine koncert
  Belépő: 6500 Ft
  Jegyek kaphatók a www.tixa.hu weboldalon, a Ticketportal és a Ticket Express hálózatában, valamint CD Pince, Headbanger és Hammer Zenebarlang üzletekben, és a Dürer Kertben.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 shape of despair    nemes nagy ágnes    fatal error    bono    golden globe    pop ivan    urne    riki    shade empire    budapest    mando diao    ameriaki pite    mayhem    zöld darázs 3d    richie sambora    the sisters of mercy    the nick rivers    zzz    lo fi stereo    milkovics mátyás    trick or treat    secrets of the moon    trident    másnaposok    as heavens collide  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!